Cezarek Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Mam małe pytanie do kwestii: "Warunkiem jednak jest, aby te modele posiadały kamuflaż i oznaczenia krajów członkowskich UE używane po II Wojnie Światowej, co musi być odpowiednio udokumentowane." W jaki sposób udokumentowane? Czy zdjęcie danego egzemplarza sprzętu jest potwierdzeniem że dany egzemplarz wyglądał tak czy inaczej? Czy też wymagana jest dokładniejsza dokumentacja? A jeśli tak to do jakiego stopnia? Poza tym inna kwestia mnie interesuje, może nieco prozaiczna - "do lotu" z kabiną zamkniętą czy może być otwartą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 Mam małe pytanie do kwestii: "Warunkiem jednak jest, aby te modele posiadały kamuflaż i oznaczenia krajów członkowskich UE używane po II Wojnie Światowej, co musi być odpowiednio udokumentowane." W jaki sposób udokumentowane? Czy zdjęcie danego egzemplarza sprzętu jest potwierdzeniem że dany egzemplarz wyglądał tak czy inaczej? Czy też wymagana jest dokładniejsza dokumentacja? A jeśli tak to do jakiego stopnia? Poza tym inna kwestia mnie interesuje, może nieco prozaiczna - "do lotu" z kabiną zamkniętą czy może być otwartą? Na ostatnie pytanie jest odpowiedz w regulaminie "Gotowe do lotu" kabina może być otwarta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarek Napisano 21 Lutego 2016 Share Napisano 21 Lutego 2016 OK. Bardzo dziękuję. Widać umknęło mi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 22 Lutego 2016 Share Napisano 22 Lutego 2016 Z tym styropianem i wykalaczkami brzmi ciekawie. Nie sprawdzi się w przypadku otwartej kabiny, ale coś się pokombinuje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 27 Lutego 2016 Share Napisano 27 Lutego 2016 Co jest zaplanowane na pokazy 13:30 do 15:30? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żona modelarza Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 Witam, Mam kilka pytań: Czy w Czarnych Diamentach może wystartować model samolotu bojowego w skali 1:144? Czy sędziowie dopuszczają załączenie dokumentacji modelu na CD? Czy raczej konieczne jest drukowanie zdjęć z budowy modelu? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 Wybieram się z synem - raczej na jeden dzień. Wyjazd w sobotę rano - gdyby ktoś chciał się zabrać z Poznania - zapraszam. Będę jechał przez Wrocław, więc po drodze też mogę kogoś zabrać. Mam 2-3 miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 29 Lutego 2016 Share Napisano 29 Lutego 2016 Pytanie do organizatora: Czy w konkursie EU mogą brać udział jedynie modele samolotów w skali 1:48? nie mam możliwości rejestracji modelu w innej skali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Pytanie do Organizatorów: Chciałbym w Bytomiu pokazać modele silników do Porsche 356. Kończę trzeci egzemplarz: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=88&t=51773&start=120 Silniki są w skali 1:24. Nie są przeznaczone do montażu w modelach, tylko do ekspozycji na stojakach. W jakiej klasie powinienem je zgłosić ? Czy mogę je zgłosić jako jeden model (będą eksponowane wspólnie, na jednej podstawce) ? P.S. Bardzo żałuję, że można zgłosić tylko dwa modele w klasie Mam więcej do pokazania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 2 Marca 2016 Share Napisano 2 Marca 2016 Wiadomo ze wiecej znaczy lepiej dla ogladajacych, ale chyba nie do sedziowania, zawsze mi sie podobaly suto zastawione stoly w bytomiu modelami, teraz gdy jest po jednym mniej na glowe (wystawiajacych z roku na rok coraz wievej widac) moze i mniej do ogladania bedzie, ale na wyzszym poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 2 Marca 2016 Share Napisano 2 Marca 2016 …P.S. Bardzo żałuję, że można zgłosić tylko dwa modele w klasie Mam więcej do pokazania Na końcu relacji widać, ze nie zgłosiłem, a organizator postawił na stole i troszkę tłoku robiły.Dużo dobrej atmosfery w Bytomiu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 2 Marca 2016 Share Napisano 2 Marca 2016 Pytanie do Organizatorów:Chciałbym w Bytomiu pokazać modele silników do Porsche 356. Kończę trzeci egzemplarz: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=88&t=51773&start=120 Silniki są w skali 1:24. Nie są przeznaczone do montażu w modelach, tylko do ekspozycji na stojakach. W jakiej klasie powinienem je zgłosić ? Czy mogę je zgłosić jako jeden model (będą eksponowane wspólnie, na jednej podstawce) ? P.S. Bardzo żałuję, że można zgłosić tylko dwa modele w klasie Mam więcej do pokazania Ponawiam pytanie. Bardzo proszę o odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikar2016 Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 Wydaje mi się,że raczej w nie lotnictwie tylko wszystko inne czy jak to tam leci i jako dwa oddzielne jednak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 Lotnictwo odpada w końcu to silniki samochodowe. Osobno też odpada, bo silniki są trzy, a zgłosić można tylko dwa modele w klasie. Dlatego proszę Organizatorów o rozwiązanie problemu. Rozumiem, że pracy mają mnóstwo przed imprezą, ale miałem nadzieję, że jednak ktoś odpowiedzialny napisze mi słowo wyjaśnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 Ja ze swoim pytaniem zwróciłem się za pomocą arkusza kontaktowego imprezy myślę że szybciej doczekam się odpowiedzi niż przez forum. Może także spróbuj zadać pytanie poprzez formularz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 Ja ze swoim pytaniem zwróciłem się za pomocą arkusza kontaktowego imprezy myślę że szybciej doczekam się odpowiedzi niż przez forum.Może także spróbuj zadać pytanie poprzez formularz. Masz rację Tak zrobię Dzięki za podpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 Na FB odpowiadają w ciągu godziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 Trzeba mieć tam konto a nie wolno mi więc muszę liczyć na odpowiedz drogą mailową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chrupek Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 Wprawdzie w tym roku nie zaliczam się do ścisłych organizatorów, ale postaram się udzielić kilku odpowiedzi: 1. Cezarek napisał: "Mam małe pytanie do kwestii: "Warunkiem jednak jest, aby te modele posiadały kamuflaż i oznaczenia krajów członkowskich UE używane po II Wojnie Światowej, co musi być odpowiednio udokumentowane." W jaki sposób udokumentowane? Czy zdjęcie danego egzemplarza sprzętu jest potwierdzeniem że dany egzemplarz wyglądał tak czy inaczej? ODP. Tak wystarczy zdjęcie. 2. Żona modelarza zadała pytania: "Witam, Mam kilka pytań: Czy w Czarnych Diamentach może wystartować model samolotu bojowego w skali 1:144? Czy sędziowie dopuszczają załączenie dokumentacji modelu na CD? Czy raczej konieczne jest drukowanie zdjęć z budowy modelu? ODP. Zgodnie z regulaminem w kategorii lotniczej jedynie mogą wziąć udział modele w skali 1:72 i 1:48 Co do dokumentacji to dokumentacja ma być w wersji drukowanej, jednym z kryteriów oceny jest porównanie modelu z dokumentacją i zdjęciami oryginału modelu. Nikt z sędziów nie będzie miał czasu ani laptopa do przeglądania dokumnetacji w formie pdf. 3. KRL napisał "Czy w konkursie EU mogą brać udział jedynie modele samolotów w skali 1:48? nie mam możliwości rejestracji modelu w innej skali." ODP. Nie, nie mogą w CD lotnictwo bać udziału modele w innych skalach niż 1:72 i 1:48 4. Coppercat - Twoje modele silników proponuję zgłosić do kat. I - i wszystko inne co chcecie pokazać - co ilości silników to można wybrnąć tak: - zgłosić jako kolecje -zgłosić dwa konkursowe i jeden poza konkursem To są moje podpowiedzi. Pozdrawiam o do zobaczenia w Bytomiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 No to 1:32 w EU nie da się zarejestrować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 .......... 4. Coppercat - Twoje modele silników proponuję zgłosić do kat. I - i wszystko inne co chcecie pokazać - co ilości silników to można wybrnąć tak: - zgłosić jako kolecje -zgłosić dwa konkursowe i jeden poza konkursem To są moje podpowiedzi. Pozdrawiam o do zobaczenia w Bytomiu Dzięki Marcin za wyjaśnienia W Bytomiu się oczywiście widzimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Ma ktoś jakieś info o tym: "Pokazy o 13:30 i 15:30 w sali audio na piętrze" Jakie to będą pokazy? Na stronie ani na FB zero informacji na ten temat.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 7 Marca 2016 Share Napisano 7 Marca 2016 Ja na ich stronie FB zapytalem o to samo to skasowali posta . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MFPMR Bytom Napisano 8 Marca 2016 Autor Share Napisano 8 Marca 2016 Pytanie do organizatorów - jak rozumiem z treści regulaminu jest możliwość zgłoszenia modeli na miejscu? W zasadzie NIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MFPMR Bytom Napisano 8 Marca 2016 Autor Share Napisano 8 Marca 2016 Pytanie do organizatora: Czy w konkursie EU mogą brać udział jedynie modele samolotów w skali 1:48? nie mam możliwości rejestracji modelu w innej skali. Moga brac te, które są zaznaczone na niebiesko w regulaminie. zapraszam do zapoznania się z informacjami na naszej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi