Panzer Machine Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 Model skończyłem z końcem listopada 2015. Dopiero teraz znalazłem czas na fotograficzną prezentację. Niektórym udało się w ostatni weekend oglądać model na żywo na Festiwalu Modelarskim w Bytomiu. Do stworzenia dioramy posłużył model firmy Italeri, nr kat 6498 Był to bardzo przyjemny zestaw. Bardzo dobrze spasowane części oraz możliwość złożenia pełnego wnętrza pojazdu. Mnie sie udało kupić model za około 50 zł, tak więc za tę cenę to nie lada gratka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Bardzo ładny projekt. Czołg, winetka, obróbka zdjęć itd... Jednak poprzednie twoje prace były ciekawsze w odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Caro Amato było najbardziej klimatyczne. Temu graficiarzowi też niewiele brakuje do WOW. PS. Sam sobie poziom wyznaczyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Brakuje jeszcze Humbrola i Pactry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 17 Marca 2016 Autor Share Napisano 17 Marca 2016 Jednak poprzednie twoje prace były ciekawsze w odbiorze. Czy mógłbyś rozwinąc myśl? Caro Amato było najbardziej klimatyczne.Temu graficiarzowi też niewiele brakuje do WOW. Zastanawiam się dlaczego. Co było takiego w tym Carro Armato, że jest lepszy od tego, hmm? Brakuje jeszcze Humbrola i Pactry. ModelMastera, Gunze i... paru innych. W kolejnych nie zawiodę Ciebie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Podoba mi sie takie podejście do modelowania.Bez zahamowań i sztywnych koncepcji. Fqjna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 17 Marca 2016 Share Napisano 17 Marca 2016 Żesz w mordę....świetna praca i nietuzinkowe podejście do tematu. Wyrwanie się spod kanonu typowego wojennego okresu....zaś tu mamy pracę typu "co było potem".... Naprawdę super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 Jednak poprzednie twoje prace były ciekawsze w odbiorze. Czy mógłbyś rozwinąc myśl? Oczywiście: np. samolot uderzający w wodę. Coś niesamowitego. Nie dość ,że świetny modelarz to i również grafik komputerowy. Kolejny : " Pz. Kpfw. 35(t) [Revel, 1:35]" świetne dobrane tło. Liście ,mech całość się wtapia w czołg w winietkę. Czuć klimat. Jeden z lepszych wraków jakie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 Podoba mi sie takie podejście do modelowania.Bez zahamowań i sztywnych koncepcji. Fajna praca. I ja tak myślę. Wiem co mówię widziałem na "żywca". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 Jak dla mnie - bardzo fajna praca. Tylko drób bym wywalił, bo figurka taka sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 Fajne podejście do tematu. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 21 Marca 2016 Autor Share Napisano 21 Marca 2016 Dzięki wszystkim za pozytywne i motywujące do dalszej pracy komentarze. Figurki takie sobie - owszem. Ale nie zegnę się, będę dalej próbował doścignąć mistrzów. A praktyka mistrzem czyni. Przyznam, ze to śnieg był na winietce największym wyzwaniem. Miejscami w mojej opinii wyszedł lepiej, miejscami gorzej. Przynajmniej teraz wiem od czego zacząć następnym razem. @pedzelek: Całkiem możliwe że wszystkie wraki wezmę na Wrocławski Model Show w przyszłym miesiącu. O ile pojadę. To będziesz miał okazję zobaczyć na żywo ;) Trochę żałuję, że nie wziąłem wszystkich do Bytomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 @pedzelek: Całkiem możliwe że wszystkie wraki wezmę na Wrocławski Model Show w przyszłym miesiącu. O ile pojadę. To będziesz miał okazję zobaczyć na żywo ;) Trochę żałuję, że nie wziąłem wszystkich do Bytomia. Dzięki. Ale nie jeżdżę na konkursy dalej niż kilkadziesiąt kilometrów. Może kiedyś jak podniosę swoje umiejętności na kilka poprzeczek w górę to możliwe ,że nie będzie stanowić to problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 Model bardzo okej ,ale powiedz jak robiłeś sople. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 21 Marca 2016 Autor Share Napisano 21 Marca 2016 Model bardzo okej ,ale powiedz jak robiłeś sople. Rozciągałem ramki po przezroczystych elementach nad świeczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Fajny pomysl i przyjemny modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 24 Marca 2016 Share Napisano 24 Marca 2016 Świetna praca, masz swój styl, mnóstwo detali, smaczków, gratulacje . Piękny tryptyk stworzyłeś ( Pz. Kpfw. 35(t), Carro Armato L6/40 i M3A1 Stuart ). Może udałoby się to rozszerzyć, przykładowo o jakiegoś japońca gnijącego w dżungli, zamrożonego ruska, na angola brak mi pomysłu, ale z Twoją wyobraźnią i umiejętnościami to żaden problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi