Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No i skończyłem ten model. Galeria trafiła już do cywilnych pojazdów. Dla tych co przeoczyli to warsztat jest tutaj:

viewtopic.php?f=87&t=51501

W skrócie, Ural jest z Trumpka, konwersja na dźwig z BalatonModelu, figurki do przerobieni amerykańscy kierowcy z II wojny, butle i kompresor z italeri.

P1090249-001.jpg

P1090264-001.jpg

P1090262-001.jpg

P1090260-001.jpg

P1090259-001.jpg

P1090258-001.jpg

P1090257-001.jpg

P1090256-001.jpg

P1090255-001.jpg

P1090252-001.jpg

P1090250-001.jpg

P1090263-001.jpg

Teraz trochę żałuję że znalazłem odpowiednią inspirację tak późno, z tej fotografii byłby bombowa diorama: http://img.joemonster.org/i/2016/03/tojestrosja_32.jpg

Ale cóż, może komuś się przyda.

Napisano

Wojtek, czy Ty gdzieś się pokazujesz ze swoimi modelami? Bo co jeden, to wydarzenie medialne. Aż by się chciało więcej i częściej Wszystko klasa na tej dioramce, od planu ogólnego po każdy jeden najdrobniejszy szczegół

Napisano

Modele zawsze daję na przeglądy modelarstwa w pałacu w Warszawie na koniec roku. Na pewno będę też z nimi na fieście modelarskiej w czerwcu, poza warszawę z modelami na razie się nie ruszam ze względu na braki w transporcie.

Zapomniałem napisać że na zieleń na dioramie namówiła mnie żona i jej ją dedykuję, bez motywacji nie pchałbym się w trudniejsze rzeczy

Z następną dioramą wypływam tym razem na szerokie wody:

th_P1090244-001.jpgth_P1090245-001.jpg

Napisano

Dobra, teraz widzę, że źle skonstruowałem pytanie Chodziło mi o możliwość obejrzenia czegoś Twojego na zdjęciach w sieci (czegoś więcej, niż żagłoweczka - skądinąd bardzo zacnie się zapowiadająca). Fakt, to nie to co na żywo - chętnie bym zobaczył i uścisnął dłoń autorowi, ale póki co zdjęcia muszą wystarczyć

• Super Moderator
Napisano

Super ekstra! Zreszta moje zdanie znasz juz od piereszych etapów tej pracy.

Pozdrawiam

Christian

Napisano
Dobra, teraz widzę, że źle skonstruowałem pytanie Chodziło mi o możliwość obejrzenia czegoś Twojego na zdjęciach w sieci

To co zrobię raczej wrzucam na forum, mało ostatnio robię to i rzadko coś się pokazuje, większość zdjęć w jednym miejscu jest w moim albumie na fb.

Napisano

Bardzo ciekawy model wraz z podstawką/minidio. Lubię takie naturalne projekty, wiążące modelarstwo z naturalnymi warunkami bytowania takich urządzeń . Moim zdaniem szyny powinny być lekko poszczerbione od palnika i mieć taki metaliczny kolor. Brakuje mi trochę bardziej wyrazistych śladów opon, ale może tak miało być . Duży plus za naturalnie wyglądającą zieleń i brudzenie pojazdu.

Napisano

Bosko to wygląda