bazylms Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Witam Pewno większość z was jest zaskoczona wyborem modelu na konkurs gdyż znacie mnie głównie z klejenia modeli drugowojennych. Jednak mam na składzie kilka modeli pojazdów współczewsnych i już od jakiegoś czasu nosiłem się z zamiarem sklejenia jednego z nich. Tak więc bohaterem tego warsztatu będzie on: Do zestawu dołączyłem metalową lufę RB model. Zastanawiam się czy wymieniać zestawowe gąsienice na metalowe Friulmodel? Mam też zestaw z Castoff - włazy i wyrzutniki granatów ale nie wiem czy wymieniać zestawowe? Co radzicie? Moja wiedza na temat pojazdów współczesnych jest bardzo marna więc cudów raczej nie będzie. Wiem że będę musiał w kilku miejscach spawy podorabiać, a co bedzie dalej to zobaczy. Generalnie moim celem jest dobrnięcie do końca, a na drodze stoi remont kuchni oraz wyjazd na wczasy. Tak więc czasu mało ale będę walczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 No nieźle, też wystawię coś zupełnie innego niż dotychczas, ale dopiero w środę albo czwartek bo czekam na dostawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Maja 2016 Super Moderator Share Napisano 1 Maja 2016 Zajebisty wybór! Normalnie podkręcasz piłkę tutaj :-) Będę śledził ten warsztat!! Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Warrior to świetny wybór,a co do dodatków ja osobiście żałuję że do swojego nie dorzuciłem więcej friule jak najbardziej te z zestawu są nie bardzo.Życzę udanej realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 No to konkurs zaczynamy pełną parą Zaglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 To chyba pierwszy Twoj wspolczesniak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Na pudełku wygląda fajnie Będzie coś w takim klimacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Fajnie, że startujesz, lubię przeglądać Twoje warsztaty, ale że będziesz robił współcześniaka nigdy bym nie powiedział Działaj, działaj, kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 No widzę Krzysiek, że przeskoczyłeś w te same ramy czasowe co ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Mmmmmmm. Pustynne malowanko ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 2 Maja 2016 Share Napisano 2 Maja 2016 Bede kibicowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Bazylms- wiedziałem, że z humvee musze zmienić kategorię, bo możesz ze współczesnym pojazdem narobić zamieszania Z dziką rozkoszą popatrzę na Twoją pracę kibicując z całego serca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Będę tutaj zaglądał. Chętnie zobaczę co wyjdzie z tego modelu, zwłaszcza że ostatnio się na niego sadziłem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Współczesny Brytol na gąsienicach - bleh. Ale współczesny Brytol na gąsienicach + bazylms - to już znacznie lepiej Zaglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Współczesny Brytol na gąsienicach - bleh. Ale współczesny Brytol na gąsienicach + bazylms - to już znacznie lepiej Zaglądam. Akurat wszystkie współczesne transportery zbyt urodziwe nie są Krzychu-coś się dzieje w temacie bo lud czeka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Maja 2016 Autor Share Napisano 3 Maja 2016 A dzieje się, dzieje koledzy. Tylko trochę słabo mam temat pod kątem dodatków opracowany i jeszcze na bierząco sprawdzam co i jak. Ale o tym później. Dół wanny złożony, góra tylko nałożona, koła na taśmę złożone do zdjęć. A tu mamy pierwsze fuj - gąsienice. O ile ich nieco słaby wygląd mógłbym przełknąć, to już załamanie się na kole napędowym nie. I teraz czas na wasza pomoc. Czy oprócz Friuli jest coś dostepne? Bo jeszcze nic innego nie znalazłem. Dodatkowo porównując koło napędowe (kompletny brak detalu w zestawie) z fotkami z Prime Portal widać że to z Academy ma jakieś dziwne dyski w środku. Generalnie można je wywalić tylko czy tak ma być? i fotki porównawcze z Prime Portal Dałbym też jakieś manekiny we włazy wieży, ale trzeba by coś wymyślić. Jedyne jakie mi się znalazło to paskudy z Accurate Armour i to za okrutnie nieprzyzwoitą kasę. FS01 FS04 FS05 Fotki ze strony producenta. Swoja droga jak można takie paskudztwo dawać jako reklamę. Mogli sobie kogoś lepszego do ich malowania znaleźć. Można by im wprawdzie facjaty z Horneta wsadzić, ale za chwilę manekiny będą droższe od modelu. Jakieś rady? Może coś z plastiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Na pewno Spade Ace robi jeszcze gąski do warriora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Te dyski w środku to pewnie po to, żeby się gumowe gąski jeszcze bardziej nie zapadały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raval74 Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Generalnie te dyski to kiepska imitacja,sam zobacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 3 Maja 2016 Share Napisano 3 Maja 2016 Są jeszcze podobne paszczury z CMK , ale znalazłem Ci takie z o BlackDoga ale też koszty: http://www.blackdog.cz/products/fig/f35030/1.jpg Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Maja 2016 Autor Share Napisano 4 Maja 2016 Dzięki chłopaki, coś jeszcze będę myślał z tymi figsami. Rafał, właśnie takiej fotki szukałem. Decyzję podjąłem. Kupię gąsienice i wywalę tą imitację. Lepiej będzie wyglądać bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Maja 2016 Autor Share Napisano 4 Maja 2016 Coś spróbuję z nim powalczyć. A co myślicie o tych z Verlinden, nadają się? Tylko trzeba by im fartuszki na pustynny kolor pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Cześć - też robie brytola na konkurs i w związku z tym mam pytanie. Jakim kolorem będziesz malował tego warriora? Czy jest jakiś dedykowany piaskowy kolor do pojazdów brytyjskich? Mam Tamiye TS 46 light sand (spray) i nie wiem czy będzie odpowiednia (Jest raczej dedykowana do amerykańskich pojazdów). Przejżałem dokładnie moją instrukcję i pudełko ale Hobby Boss nie zamieścił zadnych informacji dotyczacych malowania i rekomandowanych kolorów. Stąd moje pytanie - Jaki kolor będzie właściwy i jakiego producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Maja 2016 Autor Share Napisano 5 Maja 2016 Do tego jeszcze nie doszedłem. Ale Tamiya XF-59 Desert Yellow wydaje mi się ciut za ciemna. Pewno będę mieszał coś z XF-55 Deck Tan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Jest taki kolor produkuje go ModelMaster z serii Authentic a nazywa się British Gulf Armor Light Stone, polecam z tej samej serii US Army/Marines Sand zużyłem już 4 szt. http://www.testors.com/product-catalog/testors-brands/model-master/acrylic-paint/bottles Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi