makinen Napisano 14 Maja 2016 Share Napisano 14 Maja 2016 Wygląda ciekawie, choć chyba przesadziłeś z obszarami odpadającego tynku, ale to może tylko moje wrażenie. Cegły jednak bym zróżnicował trochę. To nie remiza strażacka w Sopocie http://gdziebylec.pl/img/obiekty/31238/83f30ded96_thmb800_kwKod2015_238_JPG.JPG ani w Szczecinie https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f7/Szczecin_ul_Firlika_Straz_Pozarna.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 14 Maja 2016 Share Napisano 14 Maja 2016 Fajnie wygląda, tylko daj zbliżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 14 Maja 2016 Share Napisano 14 Maja 2016 A walniesz jakieś tagi białą farbą - bez kalkomanii? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 14 Maja 2016 Autor Share Napisano 14 Maja 2016 Przesadziłem bo nawet nie wiem, ile z tego muru wykorzystam. Albo czy nie zrobię jeszcze raz. To była walka kolego, tam nie było litości. Kalkomanie padały wokół jak muchy. ;) Zbliżenia wyglądają tak (górny mural przed/w trakcie działania Vallejo Medium, dolny po): Otagowanie ściany chcę uzyskać nakładając na wszystko jeszcze jedną, przezroczystą kalkę z tagami. Niestety muszę się umówić na jej wydrukowanie bo mam papier przezroczysty tylko do laserowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 14 Maja 2016 Super Moderator Share Napisano 14 Maja 2016 Kurczę, widzę ze atrament z kalek schodzi... Niedobrze :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 14 Maja 2016 Autor Share Napisano 14 Maja 2016 Schodzi schodzi. Dlatego eksperymentuję dalej, a te zdjęcia wrzucam raczej jako dokumentację procesu (jak za dużo albo bez sensu to proszę pisać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 14 Maja 2016 Super Moderator Share Napisano 14 Maja 2016 Spoko, ilość fotek jest ok. Myśle, ze lepszym rozwiązaniem byłby druk kalek drukarką laserową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 18 Maja 2016 Autor Share Napisano 18 Maja 2016 Przemyślałem Panów argumenty i postanowiłem zacząć od nowa. Ale że szkoda mi było tej pracy co już wykonałem, to zostawiłem sobie tą podstawkę: Na przykład może posłużyć do takich zdjęć: A nowy układ (nad korekcją linii jeszcze będę pracować, w razie czego położę nowy asfalt) wygląda tak: Siatki jeszcze nie mam. Po prostu nie mam nigdzie takiego wielkiego kawałka. Pora udać się do Leroy'a czy Castoramy po siatkę na okna. Mural raczej do korekcji, ale zobaczę czy coś się da uratować: No i doszedł do mnie ważny element wystroju: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 A nie lepiej wymalować te grafitti pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 20 Maja 2016 Autor Share Napisano 20 Maja 2016 Biorąc pod uwagę skalę , poziom zdetalowania i moje umiejętności to tak jakbyś pytał, czy pin-up girl "Ślicznotki z Memphis" w 1:72 nie mógłbym wymalować pędzlem. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 23 Maja 2016 Share Napisano 23 Maja 2016 Ja bym tam spróbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Nowa wersja boiska wygląda znacznie lepiej. Grafiti też mniej się rozmazało. Będę kibicował dalej. Jedynie asfalt taki bardzo czarny. Bedziesz coś cieniował jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinNYC Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 Mala korekta: W Nowym Jorku chodniki sa betonowe. Raczej nie ma tu plytek jak w Polsce a juz na pewno w biedniejszych dzielnicach. http://farm5.static.flickr.com/4092/4837782091_84b20a88c2.jpg Metalowe ogrodzenia sa z reguly pomalowane na czarno i siatka jest przywiazana do slupkow jeszcze drutem zeby nie odstawac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 26 Maja 2016 Share Napisano 26 Maja 2016 Szkoda, że już nie mieszkam w 3mieście - bym Ci wymalował takie grafiki aero i pędzlem... Świetny temat, podglądam z wielką ciekawością Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 26 Maja 2016 Autor Share Napisano 26 Maja 2016 Dzięki MarcinNYC. Zaraz zmieniam. Graffiti, a w zasadzie cała ściana zostaną wykonane od nowa. Teraz już jestem bogatszy o doświadczenie jak to zrobić, żeby nie rozmazać. Asfalt tak, zaraz będzie cieniowany i rozjaśniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 4 Lipca 2016 Autor Share Napisano 4 Lipca 2016 Oczywiście życie przeszkadza jak może, ale coś jednak działam. Oto nowe boisko: I nowy mural - NYC z dwiema wieżami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Lipca 2016 Share Napisano 4 Lipca 2016 Malunki na ścianach własnoręczne? Świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 4 Lipca 2016 Autor Share Napisano 4 Lipca 2016 No gdzie! Jakbym umiał tak malować, nie byłbym ratownikiem. To wydrukowana kalkomania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Lipca 2016 Share Napisano 4 Lipca 2016 Szacun trochę mniejszy, ale ciągle spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 5 Lipca 2016 Share Napisano 5 Lipca 2016 Teraz jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 8 Lipca 2016 Autor Share Napisano 8 Lipca 2016 Nowe boisko wygląda tak: Nowy kosz ma siatkę z łańcuchów dzięki pomocy FAZZY'ego (dziękuję raz jeszcze). Wyszło tak: Już chyba lepiej nie będzie choć na makro widać, że łańcuchy ciągle nieco "pancerne". Długo się namęczyłem z tą siatką. Cały "slam dunk" wygląda tak: Teraz została najtrudniejsza część - ogrodzenie z siatki. Potem już tylko zostają śmieci do dorobienia i figuranci do ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Lipca 2016 Share Napisano 8 Lipca 2016 Świetnie. Zdjęcia finalne muszą być w naturalnym oświetleniu słonecznym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 9 Lipca 2016 Share Napisano 9 Lipca 2016 Bardzo ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2016 Zostaje mi ogrodzenie i śmieci, ciekawe czy się wyrobię: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 23 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2018 Nie wyrobiłem na czas, ale postanowiłem to dokończyć. Jeszcze drobne poprawki, ale już blisko końca. W międzyczasie spędziłem ponad tydzień w NYC, gdsie sobie nawet pofociłem te boiska. To faktycznie już zupełnie inne miasto niż wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi