piotr111 Napisano 23 Września 2016 Autor Share Napisano 23 Września 2016 Wyrzeżbione od nowa pozostałe dwa kawałki podłogi , podstawy pod skrzynki amunicyjne i apteczkę . Podłogi wymagają jeszcze drobnych poprawek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Ilość "kratek" się nie zgadza!!!!!!!!!!!!!! Żartowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 co posłużyło jako płyta ryflowana? ps. dla mnie idziesz na hit sezonu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 23 Września 2016 Autor Share Napisano 23 Września 2016 Ilość "kratek" się nie zgadza!!!!!!!!!!!!!! Kurcze liczyłem ale się pogubiłem . co posłużyło jako płyta ryflowana? Kalkomania Archer + płytka 0,5 mm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 dałem sie nabrać....poważnie. Gratuluje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 To serio wygląda jak fotki z muzeum... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Września 2016 Super Moderator Share Napisano 24 Września 2016 co posłużyło jako płyta ryflowana? Kalkomania Archer + płytka 0,5 mm . A nie lepiej by było zrobić te dwa kawałki podłogi z trawionej płyty ryflowanej? Płyta ryflowana z kalkomanii, psuje wszystko w tym modelu. Jakie mają wymiary te dwa kawałki podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 co posłużyło jako płyta ryflowana? Kalkomania Archer + płytka 0,5 mm . A nie lepiej by było zrobić te dwa kawałki podłogi z trawionej płyty ryflowanej? Płyta ryflowana z kalkomanii, psuje wszystko w tym modelu. Jakie mają wymiary te dwa kawałki podłogi? Nie wiem w jakim sensie mają psuć cokolwiek kalkomanie i czym się różnią od płytki trawionej tym bardziej , że ubytki po usunięciu dużych śrub z bocznych podłóg uzupełniłem właśnie kalkomanią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Września 2016 Super Moderator Share Napisano 24 Września 2016 Nie wiem w jakim sensie mają psuć cokolwiek kalkomanie i czym się różnią od płytki trawionej tym bardziej , że ubytki po usunięciu dużych śrub z bocznych podłóg uzupełniłem właśnie kalkomanią . Wydają mi się płaskie. Ryfel płaski nie jest. Takie jest, moje zdanie. Ale i tak podoba mi się to co robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 Nie wiem w jakim sensie mają psuć cokolwiek kalkomanie i czym się różnią od płytki trawionej tym bardziej , że ubytki po usunięciu dużych śrub z bocznych podłóg uzupełniłem właśnie kalkomanią . Wydają mi się płaskie. Ryfel płaski nie jest. Takie jest, moje zdanie. Ale i tak podoba mi się to co robisz. To nie jest zwykła kalkomania tylko żywiczne prążki na podkładzie kalkomanii . Archer ma takie wyroby - nity , spawy , linie . Zapewniam że nie są płaskie . Są świetne tyle że na naszą walutę drogie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 24 Września 2016 Super Moderator Share Napisano 24 Września 2016 To nie jest zwykła kalkomania tylko żywiczne prążki na podkładzie kalkomanii . Archer ma takie wyroby - nity , spawy , linie . Zapewniam że nie są płaskie . Są świetne tyle że na naszą walutę drogie . A to przepraszam. Rzeczywiście na zdjęciach powyżej widać pomalowaną podłogę i fakturę ryfla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kali160 Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Ja tez początkowo dałem wiarę,że to jest realny czołg a nie model Ja też chce w szesnastce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 Ja tez początkowo dałem wiarę,że to jest realny czołg a nie modelJa też chce w szesnastce. Dzięki . Jeżeli pominąć koszty to nic nie stoi na przeszkodzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 To nie jest zwykła kalkomania tylko żywiczne prążki na podkładzie kalkomanii . Archer ma takie wyroby - nity , spawy , linie . Zapewniam że nie są płaskie . Są świetne tyle że na naszą walutę drogie . A to przepraszam. Rzeczywiście na zdjęciach powyżej widać pomalowaną podłogę i fakturę ryfla. No problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 To co robisz tak mnie zainspirowało, że odkurzyłem pudło i dokupiłem brakujące blaszki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 To co robisz tak mnie zainspirowało, że odkurzyłem pudło i dokupiłem brakujące blaszki ;) No to dawaj . Bendziemy sie dopingować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Ja tez początkowo dałem wiarę,że to jest realny czołg a nie modelJa też chce w szesnastce. Tylko że jak widzisz to z oryginalnego modelu za chwilę to mało co zostanie. To trzeba mieć jeszcze talent i umiejętności. No i talent... a to już pisałem. I kupę cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 ... no i kasę na model i dodatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 Witam Uwierz mi , ale wiecznie coś się chrzani . Nieraz poprawki nie mają końca i mam ochotę rzucić tym modelem o ścianę . Ja przez to swojego KT odstawiłem na półkę i stoi tak już ze 2 lata. Obserwuje twoje zmagania z "materią" i bardzo ładnie Ci to wszytko wychodzi. Tak z ciekawości zapytam, co planujesz po Kingu ? Pz.IV ? Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 Tak z ciekawości zapytam, co planujesz po Kingu ? Pz.IV ? Pozdrawiam Jacek Gdyby była Pz.IV to by mnie to okrutnie ucieszyło. Mam nadzieję że tak się stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 25 Września 2016 Autor Share Napisano 25 Września 2016 Witam Uwierz mi , ale wiecznie coś się chrzani . Nieraz poprawki nie mają końca i mam ochotę rzucić tym modelem o ścianę . Ja przez to swojego KT odstawiłem na półkę i stoi tak już ze 2 lata. Obserwuje twoje zmagania z "materią" i bardzo ładnie Ci to wszytko wychodzi. Tak z ciekawości zapytam, co planujesz po Kingu ? Pz.IV ? Pozdrawiam Jacek Dzięki wielkie . Obserwuje Twojego bloga i czerpie z niego wszystko co najlepsze . Modele - Super . Co do następnego modelu to raczej pewny Pz IV bo już powoli zakupuje żywice AFV i metalurgie Abera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 1 Października 2016 Autor Share Napisano 1 Października 2016 Zasobnik amunicyjny Verlindena z drobnymi poprawkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 1 Października 2016 Share Napisano 1 Października 2016 a tu gdzie górna rączka i najczęściej macany nic wytarć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 1 Października 2016 Share Napisano 1 Października 2016 a tu gdzie górna rączka i najczęściej macany nic wytarć. Tym bardziej, że farba ze skrzynek amunicyjnych do MG 34 i 42, zwłaszcza tych wczesnych robionych z aluminium, potrafiła złazić całymi płatami: http://i.ebayimg.com/images/g/32AAAOxyyq5TNvtV/s-l300.jpg http://www.wehrmachtsdepot.com/shop/out/pictures/master/1/bau400732_01.jpg Bo jak wiadomo: to je amelinum, tego nie pomalujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 2 Października 2016 Autor Share Napisano 2 Października 2016 Poprawione . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi