PiterATS Napisano 5 Września 2016 Share Napisano 5 Września 2016 A propos - silnik będzie wyciągnięty na zewnątrz czy się to komuś podoba czy nie . A to akurat dobry pomysł, podobnie silnik będzie wyjmowany w moim Teciaku Skala jest jaka jest i pozwala na zrobienie wielu detali. Może pójdziesz o krok dalej i zrobisz silnik nie tylko wyjęty, ale i trochę rozebrany (zdjęta pokrywa klawiatury, wyjęte tłoki itp.)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 5 Września 2016 Autor Share Napisano 5 Września 2016 No nie wiem . Chciałem go zrobić wyciągniętego ze względu na to że jest świetnie wykonany i wymaga niewielu poprawek , a w Kingu silnik jest tak upchnięty że widać tylko samą górę . W zamyśle ściągnięte miały być filtry powietrza . Większe rozbieranie jak dla mnie pozbawi całą konstrukcję silnika wyglądu . Ale zobaczymy , do silnika jeszcze dość daleka droga . ~ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 5 Września 2016 Share Napisano 5 Września 2016 Śledzę temat od początku i jestem pod ogromnym wrażeniem pracy jaka wykonujesz. Piękna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 5 Września 2016 Autor Share Napisano 5 Września 2016 Śledzę temat od początku i jestem pod ogromnym wrażeniem pracy jaka wykonujesz. Piękna robota. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 6 Września 2016 Autor Share Napisano 6 Września 2016 Wyrzeżbiona podstawa pod ........ nic . Wmontowana i upaćkana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 6 Września 2016 Share Napisano 6 Września 2016 Nieładna taka, bez spawika, bez śrubki? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 6 Września 2016 Autor Share Napisano 6 Września 2016 Fakt , była przyspawana . Bezproblemowo się dorobi spawy . Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 10 Września 2016 Autor Share Napisano 10 Września 2016 A więc tak : Podstawka przyspawana . Przewody od przekładni napędu wieży zrobione . Przewody na zbiorniku i rura na przewody która wchodzi pod akumulator zrobione . Wyrzeżbiony od podstaw pojemnik na klamoty . Włożony na sucho i nawet pasuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Oświeć mnie trochę jak ty ten plastik traktujesz że wyszedł ci taki ładny pojemnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 10 Września 2016 Autor Share Napisano 10 Września 2016 Oświeć mnie trochę jak ty ten plastik traktujesz że wyszedł ci taki ładny pojemnik. Nic skomplikowanego . Jest to dość duży element . Najpierw rozrysowuje sobie takie coś na papierze , potem w tym przypadku z płytki 0,5 mm wycinam elementy na podstawie rysunku i sklejam CA w całość . Dodatkowo wszystkie łączenia zalewam CA i szlifuję papierem ściernym . Śrubki Mengowe . To srebrne na krawędzi wewnątrz zbiornika to dostępna w każdym markecie budowlanym folia aluminiowa samoprzylepna . Ta jest grubości 0,25 mm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 16 Września 2016 Autor Share Napisano 16 Września 2016 W taką pogodę to się nawet oddychać nie chce . Pojemnik zmalowany i przykręcony . Parę przewodów na przodzie i poprawiony właz ewakuacyjny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Września 2016 Share Napisano 16 Września 2016 Tak z ciekawości- jakiej wielkości 1:1 jest ten właz ewakuacyjny w podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 16 Września 2016 Autor Share Napisano 16 Września 2016 Tak z ciekawości- jakiej wielkości 1:1 jest ten właz ewakuacyjny w podłodze? Wymiarów nie znam . Porównując wielkości włazów można powiedzieć że jest to około połowy włazu kierowcy lub radiotelegrafisty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 16 Września 2016 Share Napisano 16 Września 2016 I pomyśleć, że to wszystko trzeba będzie skopiować w 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 17 Września 2016 Autor Share Napisano 17 Września 2016 I pomyśleć, że to wszystko trzeba będzie skopiować w 1/35 Wszystko dwa razy mniejsze , niezła zabawa . w razie czego bendem kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 17 Września 2016 Autor Share Napisano 17 Września 2016 Boczne podłogi trochę przerobione . Zlikwidowane dziwne śruby , dorobione otwory i podzielone blachy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 20 Września 2016 Autor Share Napisano 20 Września 2016 Boczki zmalowane , trochę obić , podłogi boczne wklejone . Jedna strona gotowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Przestań wrzucać zdjęcia czołgu 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 20 Września 2016 Autor Share Napisano 20 Września 2016 Przestań wrzucać zdjęcia czołgu 1:1 Dobra , następne będą już modelu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 Nuda, nic się nie dzieje... Schrzań coś, podwyższysz oglądalność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 20 Września 2016 Autor Share Napisano 20 Września 2016 Nuda, nic się nie dzieje... Schrzań coś, podwyższysz oglądalność Uwierz mi , ale wiecznie coś się chrzani . Nieraz poprawki nie mają końca i mam ochotę rzucić tym modelem o ścianę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 I będziesz go składał jeszcze raz? ;] Kurcze aż mnie zastanawia jakby wyglądał model 1:72 z pełnym środkiem wykonany przez Ciebie albo Mikolaj75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 20 Września 2016 Autor Share Napisano 20 Września 2016 Kurcze aż mnie zastanawia jakby wyglądał model 1:72 z pełnym środkiem wykonany przez Ciebie albo Mikolaj75 Nie to nie jest skala dla mnie . Podziwiam wszystkich którzy rzeżbią te maleństwa . Ja bym prędzej osiwiał niż zrobił coś takiego . Druga strona . I obie strony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 20 Września 2016 Share Napisano 20 Września 2016 (edytowane) Ooooooo Panie- może zostaw górę w cholerę i zostaw takie cabrio? Edytowane 20 Września 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 20 Września 2016 Autor Share Napisano 20 Września 2016 Około Panie- może zostaw górę w cholerę i zostaw takie cabrio? Będzie kabrio bo jak wcześniej pisałem górna płyta będzie ściągana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi