Solo Napisano 20 Sierpnia 2016 Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Wydaje mi się że różnicę w kształcie dyszy może być widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 20 Sierpnia 2016 Share Napisano 20 Sierpnia 2016 Pewnie to samo o czym mowa jest powyżej dotyczy także przerobienia Spitfire Mk IX Eduarda na hydroplan. Ale to powinno się udać - prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 20 Sierpnia 2016 Share Napisano 20 Sierpnia 2016 (...) Do szczęścia żeby rozpocząć budowę brakuje mi kalkomanii - robił je Model Maker (malowania Tigermeet), ale zniknęły z rynku. (...) No to kupuj i startuj z budową http://allegro.pl/d144011-polish-f-16c-d-nato-tiger-meet-2013-i6418354070.html W skali 1/144 różnic w silniku po prostu nie widać, więc to tylko kwestia czym się pomaluje dyszę - czarnym czy srebrnym. Żartujesz, prawda? Revell dał obydwa typy w swoim zestawie i różnica jest dobrze widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 22 Sierpnia 2016 Share Napisano 22 Sierpnia 2016 No to kupuj i startuj z budową http://allegro.pl/d144011-polish-f-16c-d-nato-tiger-meet-2013-i6418354070.html Już kupione, dzięki. Z tym szybkim startem to się jednak trochę wstrzymam. Rozgrzebałem już za dużo modeli. Ostatnio ruszyłem z revellowskim F-16 MLU i doszedłem do odkrywczego wniosku, że wszystkie firmy w dowolnej skali rywalizują w konkurencji na najgorzej zaprojektowany wlot powietrza F-16. Żartujesz, prawda? Revell dał obydwa typy w swoim zestawie i różnica jest dobrze widoczna. No fakt, pomyliłem się Mam akurat na stole ramki MLU i tam tej alternatywnej dyszy nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Hej, czy ktoś ma model Spitfire Eduarda i mógłby sprawdzić jaka jest średnica rondla na górnej powierzchni skrzydeł? Byłbym bardzo wdzięczny, bo projektuję sobie kalki do Spita z pływakami i potrzebuję przynajmniej ten jeden wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 24 Sierpnia 2016 Share Napisano 24 Sierpnia 2016 Też mi to przeszło przez myśl, ale nie doceniłem "wiedzy kolektywnej" i pomyślałem że jeśli zapytam o model który zapewne ktoś z szanownego grona kolegów mikromodelarzy posiada w swoim magazynku to prędzej uzyskam odpowiedź. Wielkie dzięki RAV jesteś super gość! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 6 Września 2016 Share Napisano 6 Września 2016 Ktoś widział z Was? Może coś więcej powiedzieć? To jest jakiś stary przepak czy coś nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 6 Września 2016 Share Napisano 6 Września 2016 Su-27 Revella to niestety wznowienie wcześniejszych wyprasek w nowym opakowaniu. Karykatura kompletnie niewarta uwagi (przód bardziej przypomina MiG-29!). Trumpeter o wiele lepszy, o ile jest gdzieś do dostania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Hej, A co sądzicie o tym, byśmy w ramach popularyzowania skali 1/144 zrobili sobie projekt grupowy? Każdy z nas ma jakieś rozgrzebane modele, ale może może wrzucilibyśmy na warsztat jeszcze po jednym w skali 1/144? Pozdrawiam, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Jeśli temat nie będzie ograniczał się tylko do lotnictwa i pancerki to ja jak najbardziej jestem na tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Myślę, że jedynym ograniczeniem byłaby skala 1:144 no i termin startu (który ustalilibyśmy większością głosów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Wchodzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Super! Panowie jakieś sugestie odnośnie terminu startu? Nie chciałbym nic narzucać. Mam w realizacji zamówienie na model Spita, ale zastanawiam się też nad F16, który musiałbym dopiero kupić. Jak sądzicie ile czasu rozsądnie potrzeba na zakup/zebranie wszystkich "potrzebności" niezbędnych do startu? Wyrobicie się np. do połowy Października? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Dla mnie start może być już dziś. Najważniejszy jest koniec. Koniec obstawiałbym raczej na października. Na spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Super! Zobaczmy czy reszta kolegów też może wystartować tak szybko. Myślę, że nawet jeśli nie ustalimy sztywnej daty końca to i tak większość będzie chciała szybko skończyć. A może nawet będziemy się ścigać W zależności ilu byłoby chętnych moglibyśmy poprosić administrację o wydzielenie kawałka forum, żeby wszystkie warsztaty były w jednym miejscu (do ewentualnego posortowania po zakończeniu GB). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Październik jest na poczatek jak i na koniec ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Jakbyście swoje warsztaty w tytule oznaczali na początku [Grupowy 1:144] czy jakoś tak i byłoby was dużo, to można pomyśleć nad wydzieleniem dla was osobnego miejsca w viewforum.php?f=120 Jeśli chcecie oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 (edytowane) Jasne! W projektach grupowych najbardziej motywuje wspólna praca nad podobnym tematem. A gdyby nie było trzeba szukać warsztatów w podforach Samoloty / SF itp, to byłoby miło Na razie chęć uczestnictwa zgłosili (alfabetycznie): Peter_D Marudek milczący net_sailor zloty Fajnie by było gdyby udział wzięli wszyscy "Popularyzatorzy skali 1:144", którzy zabrali głos w tym wątku Pogadaliśmy, to teraz do dzieła! Edytowane 7 Września 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Wchodzę w to .... tylko czy mógłbym z czymś już zaczętym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Witaj! Miło będzie zobaczyć również Twój warsztat. To czy zaczęte modele będą mogły wejść zostawiam decyzji kolegów. Mnie ucieszy sam fakt powstania takiego projektu grupowego. Bez żadnej spiny, na luzie i po koleżeńsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Września 2016 Super Moderator Share Napisano 7 Września 2016 Jaki jest cel tego przedsiewziecia? Rozumiem projekt grupowy dotyczacy jednego typu maszyny tak jak mamy kilka przykladow tutaj. Ale ten? Nie mam pojecia... Ktos naswietli mi plan ? Idac tym tokiem mozna by tworzyc w nieskonczonosc projekty grupowe dla poszczegolnych skal... Hmmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Zatem - Koledzy - decydujcie Mój aktualnie sklejany model to Zvezda Dreamliner, ale wciąż we wczesnej fazie, nawet połówki kadłuba nie są sklejone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Hej Marcin! Cel jest tylko taki - zacznijmy budować modele w 1/144. Razem raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 Pewnie że może być coś podrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 7 Września 2016 Share Napisano 7 Września 2016 @Marcin skoro temat nosi tytuł "Popularność skali 1:144", która jest jednak dość 'niszowa' to może chodzi o jej spopularyzowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi