net_sailor Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Gratuluję choć nie wiem, czy to najszczęśliwszy wybór. Panda to jakiś daleki klon Dragona. Na pocieszenie dodam, że ktoś się zabrał za zestaw korygująco-uzupełniający, bo ani oryginał ani tym bardziej klon specjalnie szczegółowe nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Przyznaję, że też kiedyś przeszło mi to przez myśl, ale to by było forum 144 w forum Modelwork. Wydaje mi się że do popularyzowania mikro skali wystarczy to co już mamy.No chyba że wszyscy macie inne zdanie, które zostanie poparte przez administrację forum Chętnie widziałbym wątek z nowościami 144 w tym miejscu - sprawa wygody przeglądania forum. PS. Odnośnie Wessexa - blaszki Brenguna (2 wersje) to głównie wnętrze kabiny + wciągarka. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Marku, zapytam przy okazji o obiecany in-box MiGa-29. Będzie coś z tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Niebawem postaram się coś wrzucić. Dodam tylko, że po zgrubnym porównaniu z planami 4+ jest całkiem nieźle. No chyba, że te plany są do rzyci... Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 To miej również na uwadze zdjęcia. Najbardziej podejrzany jest ten garb, który za kabiną może być taki trochę pośredni z 9.12 i z 9.13 zarazem. Może by to aż tak nie przeszkadzało, ale kluczowy jest moment jak on się "rozpływa" pomiędzy dyszami silników, co bardzo ciężko jest mi ocenić. Przyjrzyj się proszę temu dokładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 9 Listopada 2016 Share Napisano 9 Listopada 2016 Dwa następne pytania o wartosć modeli: - SU-22 Dragona, tak patrząc na zdjęcia wyprasek to srednio to przypomina prawdziwy samolot ale może ktos ma inne zdanie? - B727-100 ostatni wypust Revella, wiem że formy mają ok 50 lat, nie miałem tego modelu w ręku, na zdjęciach dziwnie wygląda podwozie, pytanie czy warto za 35 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 9 Listopada 2016 Share Napisano 9 Listopada 2016 Podpowiem, że Martola ma w dość przystępnych cenach dwie podstaweczki dla skali 1:144 US Aircraft Carrier deck WWII - Wood - 140 x 100 mm Helipad on PSP - 140 x 100 mm Wiem, że „Hamerykie żech nie łodkryłech”. Może się komu z kolegów przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 9 Listopada 2016 Share Napisano 9 Listopada 2016 Dwa następne pytania o wartosć modeli:- SU-22 Dragona, tak patrząc na zdjęcia wyprasek to srednio to przypomina prawdziwy samolot ale może ktos ma inne zdanie? Mam ten model i powiem, że na ramkach wygląda całkiem przyjemnie uwzględniając fakt ma już swoje lata. Oczywiście detale nieco grubawe jak na dzisiejsze standardy - podwozie i uzbrojenie raczej nie zachwyca. Za to ogólne proporcje bryły uchwycone z bardzo przyzwoitą dokładnością. Rysunek głównych linii podziałowych też jest we właściwych miejscach (gorzej z mniejszymi wziernikami, którymi dosłownie obsypana jest cała powierzchnia samolotu, wielu z nich brak lub są uproszczone). Lecz cóż z tego, skoro model w ogóle nie jest w skali! Niestety po przeliczeniu wymiarów bliżej mu do 1/162. Naprawdę, gdyby nie ta skala byłaby fajna baza do detalowania. Alternatywą jest Su-22 Academy, ale jego nie mam na stanie, więc nic o nim nie mogę powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 9 Listopada 2016 Share Napisano 9 Listopada 2016 Dzięki za info. Czyli model ok ale nie ta skala hihi to jednak sobie odpuszczę, jest tyle innych ciekawych modeli do sklejenia / kupienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 PS. Odnośnie Wessexa - blaszki Brenguna (2 wersje) to głównie wnętrze kabiny + wciągarka. PS2 Odnośnie Wessexa: warto model kupić, bo fajny - trochę taki monogramowo-żywy. I warto poczekać ze zrobieniem, bo będą blaszki zewnętrzne. Tylko jeszcze nie wiem kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Superrrr! Wobec tego Wessex został dodany do mojej wish list Zresztą podobnie jak rodzina polskich RWDek w skali 1:144. Powiem Wam w sekrecie, że w 80% mam już matki połówek kadłuba do jednej z nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 Czy macie może wiedzę na temat jakości F-111 firmy Minicraft ? Jest na allegro za 9zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 Wg mnie taka jak MiG-23, SU-22 i innych starych wynalazków pakowanych przez Minicrafta, Academy, po częsci Dragona itd... jak nie jestes emocjonalnie związany z danym typem samolotu to szkoda zachodu. Daleko im do obecnych modeli Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 http://www.miniwing.cz/cessna-l-19.html znacie ją? mnie urzekła, dostępna w martoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Hej mydło dzięki za linka. Nie wiem jak ja to przeoczyłem na stronie Martoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Jest dostępny dopiero od przedwczoraj. To pierwszy wtrysk Miniwinga, więc trudno cokolwiek. powiedzieć Ale zobaczcie jaką mają fajną ofertę żywic: http://www.miniwing.cz/resin-1-144.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Czy macie może wiedzę na temat jakości F-111 firmy Minicraft ? Jest na allegro za 9zł... Sklejałem go jakieś 15-16 lat temu i z tego co pamiętam większych problemów nie było. W modelu nie ma żadnego wnętrza, skrzydła można zrobić ruchome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Hej mig, pytanie było kilka postów wyżej, a tu masz odpowiedź. Pewnie będiecie się z Michałem licytować i już nie będzie za 9 zl Wg mnie taka jak MiG-23, SU-22 i innych starych wynalazków pakowanych przez Minicrafta, Academy, po częsci Dragona itd... jak nie jestes emocjonalnie związany z danym typem samolotu to szkoda zachodu. Daleko im do obecnych modeli Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Dzięki net_sailor za linka do tych żywic. Ja chyba dziś nie będę mógł zasnąć Chętnie wyszarpałbym kilka z tych miniwingów i dodał im kajaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 23 Listopada 2016 Share Napisano 23 Listopada 2016 Czarny Piątek w shelfoddity. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Czy wiecie może czy ktoś produkuje godnego polecenia f-35 ? Znalazłem dwie oferty revell - http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=2268 (recenzja po niemiecku) pit-road - http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/64871-f-35a-lightning-ii-f-35b-lightning-ii/ A tutaj filmiki obrazujące co znajdziemy w pudełkach : revell - pit-road - Ta druga firma (japońska) nie jest mi znana ale model tak na zdjęciach jak i filmie chyba lepiej się prezentuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Pit Road, ale będzie kosztował tyle co 2 Revelle... Inna sprawa, że F-35 jest czymś innym niż X-35. Jest jeszcze F-Toys: http://www.1999.co.jp/eng/10419937 Pit Road produkuje bardzo dobre modele ale są niestety dosyć kosztowne. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Ale F-toys ma chyba fabrycznie pomalowane elementy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 Ma. Ale to nie ma znaczenia. Bierze się zmywacz Wamoda, pędzelek, i zmywa. Farba schodzi jak pieniądze z konta. Pod spodem są czyściutkie części, delikatnością dorównujące Platzom i Eduardom. Wrzucę później zdjęcie gołego Drakena, tylko najpierw muszę to zdjęcie cyknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal78 Napisano 24 Listopada 2016 Share Napisano 24 Listopada 2016 A jak kupujesz, przez ebay'a z Japonii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi