Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 104
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dzięki, ale jeszcze trochę walki przede mną.

Swoją drogą, ktoś ma szybki i bezbolesny sposób na zrobienie takich uszczeleczek do świateł/szyb?

Napisano
Dzięki, ale jeszcze trochę walki przede mną.

Swoją drogą, ktoś ma szybki i bezbolesny sposób na zrobienie takich uszczeleczek do świateł/szyb?

Z reguły maluje się od dupy strony na rantach czarną farbą albo niezmywalnym pisakiem...

• Super Moderator
Napisano
W tym momencie to już będzie chyba zbyt karkołomne... Pomyślę o czymś innym.

Co karkołomne, jak też zapomniałem o uszczelkach. Co prawda w kierunkach z przodu, ale się dało. Uważam że łatwiej jest domalować uszczelki na tylnych światłach, niż na przednich kierunkowskazach.

A oto jak ja to robiłem.

Nowy pędzelek 000, czarna farba, rozcieńczona do konsystencji mleka. Delikatnie na pędzelek i jednym ruchem malujesz do połowy szerokości klosza na czarno. Nic się nie stanie jak pomalujesz całą szerokość na czarno (maluj humbrolami, revell, MM itp). Zaostrzoną wykałaczką zdrapiesz sobie czarną farbę z połowy klosza. Jeżeli ubrudzisz lakier na nadwoziu, to spokojnie, nic się nie stało. Moczysz czysty pędzelek w rozcieńczalniku z Wamodu, odrobinę wycierasz do ręcznika papierowego i spokojnie ścierasz lekkimi ruchami czarną farbę z karoserii. Farba na karoserii jest już na tyle zaschnięta (stara), że nie ruszy jej lekko nasączony w rozcieńczalniku pędzelek, natomiast czarna farba się zmywa.

Ja tak to załatwiłem.

Jakimi farbami malowałeś karoserię?

Napisano

Może zawalczę z tym dzisiaj.

Tymczasem krótki raport z tego, co zrobiłem do tej pory: UAZ stanął na własnych kołach, ubrudziłem spód pojazdu, oraz skończyłem zagracać wnętrze.

P1350784_zps7shuac4s.jpg

P1350786_zpsxwphnsez.jpg

P1350787_zpss1zbjoyv.jpg

P1350791_zps99wzkojg.jpg

P1350790_zps4h73xkhe.jpg

P1350793_zpsiwupf0hv.jpg

P1350795_zps5t4enxne.jpg

Teraz to już tylko dokleić lampy i poprawić te z tyłu, zrobić tablicę na przód, z nazwą "TIGGO", nie urwać nic(!), a potem wszystko razem ukurzyć i dobrudzić do reszty.

Pozdrowienia!

Napisano

No na kozaku, bardzo dobrze się prezentuje.

Skoro tego już niedługo skończysz to kiedy zaczynasz T-72?

Napisano

Na galerię jeszcze za wcześnie, bo pracuję nad podstawką, ale oto zdjęcia prawie gotowego UAZa. Wszystko na swoim miejscu, poza tablicą rejestracyjną.

P1350797_zpsfufr6bff.jpg

P1350801_zpsklmknkhh.jpg

P1350803_zpskq4hg7nr.jpg

P1350804_zpszjobdmph.jpg

P1350800_zpsqwjlcsuq.jpg

P1350799_zpspar9wvao.jpg

P1350806_zpsgi0bot7g.jpg

P1350805_zpsh1uajifz.jpg

Pozdrowienia!

Napisano

Po kolei, czyli od góry:

Zdjęcie 1: nawiert lufy wydaje mi się za mały;

Zdjęcie 2: lusterko jakoś dziwnie „przekręcone”, górny zawias w drzwiach otwiera się razem z mocującym go nitem;

Zdjęcie 3: rura wydechowa za grube ścianki;

Zdjęcie 4: rura wydechowa ok;

Zdjęcie 5: górny zawias w przednich drzwiach wygląda ok, maska od dołu wydaje mi się za mało utytłana w stosunku do tego co jest w samej komorze silnika;

Zdjęcie 6: maska jak wyżej, sprawdziłeś jak „odginają się klamki”, przy otwartych drzwiach? Drzwi przednie są otwarte a pozycja klamek różna.

Zdjęcie 7: bardzo słaba lufa km w widoku od góry;

Zdjęcie 8: według mnie ta płachta na przednim siedzeniu jest za gruba.

Wszystko to kosmetyka. Jako całość bardzo mi się podoba. Gratulacje!