Dorotka Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Kto w tylnych światłach wydłubał uszczelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2016 Jakowaś Amba przejść musiała niepostrzeżenie. Zobaczę, co da się z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Klasa. Nie przypuszczałem że tak elegancko wyjdzie. Więcej pochwał zachowam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2016 Dzięki, ale jeszcze trochę walki przede mną. Swoją drogą, ktoś ma szybki i bezbolesny sposób na zrobienie takich uszczeleczek do świateł/szyb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Dzięki, ale jeszcze trochę walki przede mną. Swoją drogą, ktoś ma szybki i bezbolesny sposób na zrobienie takich uszczeleczek do świateł/szyb? Z reguły maluje się od dupy strony na rantach czarną farbą albo niezmywalnym pisakiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2016 W tym momencie to już będzie chyba zbyt karkołomne... Pomyślę o czymś innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Jak możesz oderwać to tak: Jak nie możesz to bym zostawił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 8 Grudnia 2016 W tym momencie to już będzie chyba zbyt karkołomne... Pomyślę o czymś innym. Co karkołomne, jak też zapomniałem o uszczelkach. Co prawda w kierunkach z przodu, ale się dało. Uważam że łatwiej jest domalować uszczelki na tylnych światłach, niż na przednich kierunkowskazach. A oto jak ja to robiłem. Nowy pędzelek 000, czarna farba, rozcieńczona do konsystencji mleka. Delikatnie na pędzelek i jednym ruchem malujesz do połowy szerokości klosza na czarno. Nic się nie stanie jak pomalujesz całą szerokość na czarno (maluj humbrolami, revell, MM itp). Zaostrzoną wykałaczką zdrapiesz sobie czarną farbę z połowy klosza. Jeżeli ubrudzisz lakier na nadwoziu, to spokojnie, nic się nie stało. Moczysz czysty pędzelek w rozcieńczalniku z Wamodu, odrobinę wycierasz do ręcznika papierowego i spokojnie ścierasz lekkimi ruchami czarną farbę z karoserii. Farba na karoserii jest już na tyle zaschnięta (stara), że nie ruszy jej lekko nasączony w rozcieńczalniku pędzelek, natomiast czarna farba się zmywa. Ja tak to załatwiłem. Jakimi farbami malowałeś karoserię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 ... Jakimi farbami malowałeś karoserię?... To do mnie, czy do Kamila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 9 Grudnia 2016 Do Kamila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 Tamkami. Cóż, skoro przede mną taka operacja dziś, to trzeba chyba się znieczulić jakoś, żeby ręka była pewniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 9 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 9 Grudnia 2016 Spokojnie będzie dobrze. Zawsze możesz zmyć i robić od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 Może zawalczę z tym dzisiaj. Tymczasem krótki raport z tego, co zrobiłem do tej pory: UAZ stanął na własnych kołach, ubrudziłem spód pojazdu, oraz skończyłem zagracać wnętrze. Teraz to już tylko dokleić lampy i poprawić te z tyłu, zrobić tablicę na przód, z nazwą "TIGGO", nie urwać nic(!), a potem wszystko razem ukurzyć i dobrudzić do reszty. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Dobrze, ze nie wstrzeliłeś sie w jakis konkurs, bo byłoby pozamiatane Świetnie wygląda- dzięki za zdjęcia ładunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Cudnie Skąd masz taki fajny niebieski kanister? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 Dzięki Panowie! Kanister to odlew mojego kolegi, kiedyś dostałem parę takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 No na kozaku, bardzo dobrze się prezentuje. Skoro tego już niedługo skończysz to kiedy zaczynasz T-72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 No na kozaku, bardzo dobrze się prezentuje.Skoro tego już niedługo skończysz to kiedy zaczynasz T-72? Sam sobie odpowiedziałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Kamil, a wydechy mu nawierciłeś, bo tam przy prawym chlapaczu to jakby pełny był (słabo widać na tej fotce a na innych wcale)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 10 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2016 Nawiercony, ale jeszcze niepomalowany w środku, stąd wrażenie płaskości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Czekam na galerię, model świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 17 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2016 Na galerię jeszcze za wcześnie, bo pracuję nad podstawką, ale oto zdjęcia prawie gotowego UAZa. Wszystko na swoim miejscu, poza tablicą rejestracyjną. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 17 Grudnia 2016 Share Napisano 17 Grudnia 2016 No, fajny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Grudnia 2016 Share Napisano 17 Grudnia 2016 Po kolei, czyli od góry: Zdjęcie 1: nawiert lufy wydaje mi się za mały; Zdjęcie 2: lusterko jakoś dziwnie „przekręcone”, górny zawias w drzwiach otwiera się razem z mocującym go nitem; Zdjęcie 3: rura wydechowa za grube ścianki; Zdjęcie 4: rura wydechowa ok; Zdjęcie 5: górny zawias w przednich drzwiach wygląda ok, maska od dołu wydaje mi się za mało utytłana w stosunku do tego co jest w samej komorze silnika; Zdjęcie 6: maska jak wyżej, sprawdziłeś jak „odginają się klamki”, przy otwartych drzwiach? Drzwi przednie są otwarte a pozycja klamek różna. Zdjęcie 7: bardzo słaba lufa km w widoku od góry; Zdjęcie 8: według mnie ta płachta na przednim siedzeniu jest za gruba. Wszystko to kosmetyka. Jako całość bardzo mi się podoba. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi