M.A.V. Napisano 25 Marca 2018 Share Napisano 25 Marca 2018 Gała - jeszcze z tydzień takiego tempa w forestowej stoczni i będziesz musiał zmienić podpis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 25 Marca 2018 Share Napisano 25 Marca 2018 Jedna jaskółka nie czyni wiosny... poczekamy, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 26 Marca 2018 Autor Share Napisano 26 Marca 2018 A bocian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Bocian jest dobry na pińcetplus ale od modelarstwa to zawsze odciąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 No faktycznie cuda jakieś. Tempo zwrotne. FOREST tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 26 Marca 2018 Autor Share Napisano 26 Marca 2018 To chyba sobie tego Bociana odpuszczę Bazylms, dzięki, staram się... Tyle czasu ten model patrzył na mnie z wyrzutem z półki, że w końcu pałka się przegła Muszę go skończyć, bo się chyba wykończę, tym bardziej, że kilka jeszcze jest w planach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 27 Marca 2018 Autor Share Napisano 27 Marca 2018 Podstawa kolorystyczna już jest Teraz jeszcze poprawki malarskie, i czas na to, co tygryski lubią najbardziej, czyli syfienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 Zacznij od modulejszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 27 Marca 2018 Autor Share Napisano 27 Marca 2018 Trochę za wysokie progi, wciąż się uczę aerkiem Poza tym, modulacja za bardzo kojarzy mi się z figurkami Przed syfami i tak pójdzie najpierw lakier połysk, a syfy zacznę od łoszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 27 Marca 2018 Share Napisano 27 Marca 2018 Jak się uczysz, to się ucz raz a dobrze, to dobra FpraFka, brązowy pomiziaj innymi odcieniami, przed łoszem z aero, rozjaśnij trochę środki większych powierzchni, nic drastycznego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 27 Marca 2018 Autor Share Napisano 27 Marca 2018 Jestem na tyle leniwy, że dokładnie tak staram się uczyć Może ujmę to inaczej, w kwestii modulacji aktualnie to są najjaśniejsze barwy, jakich będę używał Wiem dokładnie, o czym mówisz, sam się tak bawię w figurkach, ale jakoś nie leży mi to w modelach "tradycyjnych", przynajmniej nie w okrętówce. W zUomie sprawdziło się wspaniale, malowanie powala, ale jest jakieś takie... zbyt realne, by było realne, jeśli rozumiesz, o co mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Nie mówię przecież żebyś zrobił to tak ekstremalnie, lekutko i z wyczuciem, ja chciałem miec duży kontrast, bo lubię Ale mozna to zrobic delikatniej, żeby podkreślić bryłę, statka nie wygląda wtedy jak chińska zabawka do puszczania we wannie razem z kaczkOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 28 Marca 2018 Autor Share Napisano 28 Marca 2018 W sumie fakt, jakoś nie pomyślałem.... Późno było Na pewno go takim plastikowym nie zostawię, aż boli w oczy aktualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 28 Marca 2018 Autor Share Napisano 28 Marca 2018 Ech, i kolejny post pod postem, jakoś nikt nie chce komentować, ani chociaż opierdzielić W sumie trochę to dziwne, biorąc pod uwagę liczbę postów do ilości wyświetleń, jest to jeden z najpopularniejszych wątków w dziale, choć za cholerę nie wiem czemu Dobra, ja tu pitu-pitu, pierdu-pierdu, a robota czeka. Żeby nie było, z tą podstawą kolorystyczną to ja nie żartowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Ja bym powiedział, że ten warsztat jest już kultowy! Zniknęły już dawno z podpisów bannery klubów miłośników poszczególnych okrętów, dział zjednoczył się pod hasłem FOREST, DO ROBOTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 28 Marca 2018 Autor Share Napisano 28 Marca 2018 Cholera, toś mnie teraz zażył Trzeba w takim razie trzymać poziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 Daj no większe fotki. Ja wiem że model mały, ale może przynajmniej 1024 w sszerokości? Co mu się z tym linoleum stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 29 Marca 2018 Autor Share Napisano 29 Marca 2018 Faktycznie, małe są, ale z telefonu wrzucam. Linoleumowi się złota farba się stała Chociaż teraz już wiem, że to nie był najlepszy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 Listwy rozumiem, że na złoto chces z. Ale tory i obrotnica chyba nie powinny być złociste.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 29 Marca 2018 Autor Share Napisano 29 Marca 2018 Ten złoty to jest "Old Gold" z Vallejo, ma imitować mosiądz Hmm, faktycznie, te prowadnice mogły być w innym kolorze... Jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 przeca to są ordynarne tory kolejowe Widziałeś kiedyś mosiężne szyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 Ja też wrzucam w większości fotki Dreda z telefonu. No ale nie naciskam. Ten pokład to trochę dziwnie teraz wygląda. Czy on ci się farbą pozalewał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 Dokładnie, tory na szaro, ewentualnie stalowe przetarcia. Obrotnica w kolorze nadbudowek. Tak by wynikało ze zdjęć które mam. Te listwy w 1/700 na granicy widoczności powinny być. One mają 3 cm szerokości w realu. To złoto za bardzo je podkreśli wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 29 Marca 2018 Share Napisano 29 Marca 2018 Prawdę powiedziawszy gdyby chcieć listwy w 1:700 w idealnych proporcjach to musiałyby mieć ~42 mikrony (sic!) szerokości... W 1:350 to już łatwiej - niemalże 0.1 mm. Popatrz na zdjęcia listw linoleum pod nogami i dysproporcję wielkości między listwą a szynami pod samoloty (wg Hasagawy są niemal równe ) (załoga IJN Chikuma) I jeszcze fotka obrotnicy i szyn na Mogami (koloryzowana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 29 Marca 2018 Autor Share Napisano 29 Marca 2018 Tak, wiem, dałem ciała Miałem napad pomroczności jasnej, zdaje się... Właśnie poprawiam ten pokład Aha, i nie jest to "Old Gold", tylko "Red Gold" Nie powinien jakoś specjalnie świecić, gdyż zostanie zgaszony washem i lakierem matowym na koniec EDIT (Piaf ) : Zrobiłem, co mogłem, tragedii chyba nie ma P.S. Dajcie znać, czy zdjęcie nie jest zbyt duże, na telefonie tego nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi