Bosch121 Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Witam, proszę o pomoc w zakupie taniego kompresora. Na początek nie musi być jakiś profesjonalny, czy cuś. Wystarczy, aby dało się z nim malować. Nie znam się w ogóle na tym temacie. Znalazłem kilka tanich, ale nie wiem czy nadają się do modelarstwa. Znalazłem taki - http://www.olx.pl/i2/oferta/kompres...r-65-w-pompka-CID767-IDhq60w.html#:0cae01f368 Taki:.http://www.olx.pl/i2/oferta/kompresor-pari-turboboy-s-CID99-ID8y4CJ.html#:06d414129b Oraz taki:. http://www.olx.pl/i2/oferta/kompresor-CID628-IDhDcXF.html#:a13b2efd47 . Doświadczone osoby proszę o pomoc i określenie, czy któryś z kompresorów byłby dobry. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Polecam bardzo dobry i stosunkowo niedrogi AS-186. Chińszczyzna ale bardzo udana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bosch121 Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 A mógłbyś podesłać jakiś link, gdzie takie coś można nabyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bosch121 Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 A te, które podesłałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 AS-186: http://sklep.skleptechniczny.pl/m/kompresor-aerografu-z-butla-3l-oryginal-as-186,3,19958,18404 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bosch121 Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 A jakiś tańszy kompresor? Nie mam dużego budżetu. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 To od tego zacznij: do jakiej kwoty szukasz sprzętu to może ktoś coś dobrego doradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bosch121 Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 Jakby się dało zmieścić w 200 zł z kompresorem i aerografem. Mogą być używane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 jakiś czas temu proponowałem Ci fajny komplet ale nie był odpowiedni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bosch121 Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 Nie, po prostu musiałem na co innego kasę wydać. Teraz też nie jest tak, że tą kasę mam. Tylko będę musiał uzbierać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bosch121 Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 A takie coś na początek byłoby dobre? http://allegro.pl/kompresor-aerograf-tg-130-zestaw-do-malowania-i6341165219.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Nie, nie byłoby dobre. Ale jak nie szkoda ci kasy to kupuj. Tylko nie miej później do nikogo pretensji, tylko do siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bosch121 Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 A mógłbyś mi wytłumaczyć dlaczego? Twoja odpowiedź w niczym mi nie pomogła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 … Nie znam się w ogóle na tym temacie. … Doświadczone osoby proszę o pomoc …Doświadczone osoby ci pomogły w twoim własnym wątku. Od tego czasu minęło osiem miesięcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 A mógłbyś mi wytłumaczyć dlaczego? Twoja odpowiedź w niczym mi nie pomogła. To bardzo proste. Kompresor bez zbiornika wyrównawczego nie nadaje się do malowania aerografem. Brak stałego ciśnienia podawanego powietrza. Malowanie pulsacyjne powoduje raczej chlapanie i bryzganie farbą, niż malowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 tu akurat można poradzić sobie dokładając takowy zbiornik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 witam ja zrobiłem takie cudo z agregatu i gasnicy plus dodatki, wyszło jakies 120pln, najdrozsze elementy to wył/wł cisnieniowy z regulatorem cisnienia, zawor zwrotny i odwadniacz od 0 do 8 na tym chinskim manometrze nabija jakies 4min, schodzi do 4 i z powrotem do 8 szybciej jeszcze znim nie uzyłem areografu ale juz wkrotce. zbiornik z gasnicy 6kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 tu akurat można poradzić sobie dokładając takowy zbiornik. Do tego chcesz dawać zbiornik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 tak, z butli po wodzie albo po opryskiwaczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Chyba nie z tej bajki jestem, bo czegoś nie rozumiem. Teraz też nie jest tak, że tą kasę mam. Tylko będę musiał uzbierać. To co Ci stoi na przeszkodzie, żeby po zbierać trochę dłużej i kupić tego AS ze zbiornikiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 24 Września 2016 Share Napisano 24 Września 2016 Posłuchaj kolegów modelarzy, dobrze Ci radzą. Poczekaj i uzbieraj odpowiednią kwotę na kompresor AS ze zbiornikiem. Sprzęt dobrej jakości. Mi już czwarty rok działa bez zająknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bosch121 Napisano 25 Września 2016 Autor Share Napisano 25 Września 2016 No to tak chyba zrobię. A co sądzicie o lodówkowcach? Warto robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 Warto. Jeśli czujesz się na siłach. Wtedy masz wydajny cichy kompresor. Tylko koniecznie ze zbiornikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 Tylko, że na złomie już agregatu nie kupisz, chyba że masz tam lepsze znajomości (przepisy o elektrośmieciach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bosch121 Napisano 25 Września 2016 Autor Share Napisano 25 Września 2016 Wydaję mi się, że jeszcze ze starej lodówki dałoby się wygrzebać. A gdziekolwiek da się taki agregat kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi