mae Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Hej, przedstawiam moją tegoroczną dioramę luźno podejmującą temat wojny polsko-bolszewickiej. Diorama przedstawia czołg FT17 w malowaniu francuskim razem z Polskimi żołnierzami. Dwóch znich jest ubranych w mundury wz. 19, a kolejnych dwóch nosi mundury niemieckich sturmtrooperów z I wojny światowej. Zapraszam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Troszkę mnie rozbroiłeś,czy ten ft nie powinien mieć wózków pomalowanych na czarno? patrzyłem na instrukcję modelu menga i na obrazkach są czarne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Przyjemna w odbiorze. Dla mnie brakuje wash"a w wielu miejscach. Oraz wiele miejsc jest za czystych. Ogólnie to mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Koncepcja dioramy bardzo ładna i przyjemna w odbiorze. Jednak czołg o nazwie Aniela jest uchwycony na zdjęciach podczas zajmowania Zaolzia w 1938 roku, przeszło 18 lat po wojnie polsko - bolszewickiej. Tak czy owak ogólnie na propsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 5 Października 2016 Autor Share Napisano 5 Października 2016 Troszkę mnie rozbroiłeś,czy ten ft nie powinien mieć wózków pomalowanych na czarno?patrzyłem na instrukcję modelu menga i na obrazkach są czarne? Nie powinien. Nie wiem co jest w instrukcji menga, ten model to żywiczny klocek firmy M-Model z gąsienicami RPM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Ładna diorama, jednak ten dom trochę tu nie pasuje. U nas były wtedy bardziej prymitywne, z bali kryte strzechą, ten za to wygląda jak z Francji lub Niemiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAPIR Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 Witaj A wedlug mnie kawal dobrej pracy, czy wozki byly czarne czy niebieskie... kogo to obchodzi ? Wszystko spojne przemyslane, dodane detale, krzaczki tez w porzadku, domek owszem moglby miec ciemniejszy wash ale spokojnie dojdziesz do tego. Pracuj tak dalej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 (edytowane) Dla mnie na propsie, super detale Gratulacje jedynie te marchewki paru tygodniowe Edytowane 7 Października 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 WitajA wedlug mnie kawal dobrej pracy, czy wozki byly czarne czy niebieskie... kogo to obchodzi ? Zapewne obchodzi. Wojtku, skąd wziąłeś informację, że te wózki mają być czarne? Instrukcja menga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek-Krowa Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 WitajA wedlug mnie kawal dobrej pracy, czy wozki byly czarne czy niebieskie... kogo to obchodzi ? Zapewne obchodzi. Wojtku, skąd wziąłeś informację, że te wózki mają być czarne? Instrukcja menga? owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 FT jest jak najbardziej poprawie pomalowany. Są chyba bardziej wartościowe, ikonograficzne materiały niż instrukcja Menga. Jednak czołg o nazwie Aniela jest uchwycony na zdjęciach podczas zajmowania Zaolzia w 1938 roku, przeszło 18 lat po wojnie polsko - bolszewickiej. Tak czy owak ogólnie na propsie. Rewelacja. Gratulują odkrycia. Renaulty FT używaliśmy podczas zajmowania Zaolzia w 1938? Zdjęcia, opisy, relacje, cokolwiek please. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bladehorn1 Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 Urocza diorama Bardzo przyjemna w odbiorze, dobrze się na to patrzy. Napiszesz coś więcej o użytych materiałach? Z czego jest słoma na poddaszu, albo pnącza na ścianach? Budynek sam robiłeś? P.S.: fajna mysz na miotle! Czy nie powinna ona jednak być "pod miotłą"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurek Killer Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Praca rewelacyjna. Zdradź proszę jak zrobiłeś ziemię (klejenie, malowanie, kurzenie) bo wygląda jak prawdziwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Też podłączam się do pytania o roślinność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 i marchewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 31 Grudnia 2016 Share Napisano 31 Grudnia 2016 Bardzo przyjemna w odbiorze dioramka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi