mae Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Hej, przedstawiam moją tegoroczną dioramę luźno podejmującą temat wojny polsko-bolszewickiej. Diorama przedstawia czołg FT17 w malowaniu francuskim razem z Polskimi żołnierzami. Dwóch znich jest ubranych w mundury wz. 19, a kolejnych dwóch nosi mundury niemieckich sturmtrooperów z I wojny światowej. Zapraszam do oglądania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek-Krowa Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Troszkę mnie rozbroiłeś,czy ten ft nie powinien mieć wózków pomalowanych na czarno? patrzyłem na instrukcję modelu menga i na obrazkach są czarne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedzelek Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Przyjemna w odbiorze. Dla mnie brakuje wash"a w wielu miejscach. Oraz wiele miejsc jest za czystych. Ogólnie to mi się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TerraIncognita Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Koncepcja dioramy bardzo ładna i przyjemna w odbiorze. Jednak czołg o nazwie Aniela jest uchwycony na zdjęciach podczas zajmowania Zaolzia w 1938 roku, przeszło 18 lat po wojnie polsko - bolszewickiej. Tak czy owak ogólnie na propsie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mae Posted October 5, 2016 Author Share Posted October 5, 2016 Troszkę mnie rozbroiłeś,czy ten ft nie powinien mieć wózków pomalowanych na czarno?patrzyłem na instrukcję modelu menga i na obrazkach są czarne? Nie powinien. Nie wiem co jest w instrukcji menga, ten model to żywiczny klocek firmy M-Model z gąsienicami RPM. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kapitan1 Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Ładna diorama, jednak ten dom trochę tu nie pasuje. U nas były wtedy bardziej prymitywne, z bali kryte strzechą, ten za to wygląda jak z Francji lub Niemiec. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAPIR Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 Witaj A wedlug mnie kawal dobrej pracy, czy wozki byly czarne czy niebieskie... kogo to obchodzi ? Wszystko spojne przemyslane, dodane detale, krzaczki tez w porzadku, domek owszem moglby miec ciemniejszy wash ale spokojnie dojdziesz do tego. Pracuj tak dalej ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 (edited) Dla mnie na propsie, super detale Gratulacje jedynie te marchewki paru tygodniowe Edited October 7, 2016 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 WitajA wedlug mnie kawal dobrej pracy, czy wozki byly czarne czy niebieskie... kogo to obchodzi ? Zapewne obchodzi. Wojtku, skąd wziąłeś informację, że te wózki mają być czarne? Instrukcja menga? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek-Krowa Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 WitajA wedlug mnie kawal dobrej pracy, czy wozki byly czarne czy niebieskie... kogo to obchodzi ? Zapewne obchodzi. Wojtku, skąd wziąłeś informację, że te wózki mają być czarne? Instrukcja menga? owszem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarekk Posted October 7, 2016 Share Posted October 7, 2016 FT jest jak najbardziej poprawie pomalowany. Są chyba bardziej wartościowe, ikonograficzne materiały niż instrukcja Menga. Jednak czołg o nazwie Aniela jest uchwycony na zdjęciach podczas zajmowania Zaolzia w 1938 roku, przeszło 18 lat po wojnie polsko - bolszewickiej. Tak czy owak ogólnie na propsie. Rewelacja. Gratulują odkrycia. Renaulty FT używaliśmy podczas zajmowania Zaolzia w 1938? Zdjęcia, opisy, relacje, cokolwiek please. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bladehorn1 Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Urocza diorama Bardzo przyjemna w odbiorze, dobrze się na to patrzy. Napiszesz coś więcej o użytych materiałach? Z czego jest słoma na poddaszu, albo pnącza na ścianach? Budynek sam robiłeś? P.S.: fajna mysz na miotle! Czy nie powinna ona jednak być "pod miotłą"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Killer Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Praca rewelacyjna. Zdradź proszę jak zrobiłeś ziemię (klejenie, malowanie, kurzenie) bo wygląda jak prawdziwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bordawski Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Też podłączam się do pytania o roślinność. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 i marchewka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Przybulewski Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Bardzo przyjemna w odbiorze dioramka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts