slee Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Witam Dzis chcialbym zaprezentowac moj najnowszy ulepek - Su-33 Kinetica. Model powstal w okolo 4 tyg, mozna powiedziec ze prosto z pudla, jedyny dodatek to zywiczny fotel Wolfpacka. Malowany Gunze, oprocz kokpitu ktory malowalem dedykowana farba AKAN. Jak zwykle nie obylo sie bez problemow, ramka na ktorych byly min elementy klap, miala spore jamki skurczowe, co wymagalo troche szpachli, oraz babelki powietrza w owiewce kabiny, co zauwazylem dopiero pod koniec prac. Nowa ramka z owiewka juz leci do mnie z HK i bedzie za ok 2 tyg, wiec tymczasowo zalozylem do zdjec ta uszkodzona. W trakcie sesji zdjeciowej zauwazylem tez ze przednia golen jest lekko przekrzywiona, nie wiem jak to sie stalo, boje sie to ruszac zeby nie polamac goleni. Zdjecia nie sa za rewelacyjne bo na polu szaro i deszczowo, jak tylko pogoda sie poprawi to zrobie nowa sesje zdjeciowa. To by bylo na tyle, zapraszam do obejzenia galerii. Wszelkie komentaze mile widiane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Fajny! Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Świetny. Szkoda że nie pokazałeś jak wnętrze zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Konkretna robota - bardzo mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Supr konfiguracja Kombinuje tak z F-18 Sam robiłeś zawiasy skrzydeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Piękna maszyna Piękny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 nooo kolego - powiem krótko: zajebiaszczy! widac przylożyłeś się do malowania okolic silników i dysz - wyszło kapitalnie! pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Model wygląda świetnie faktycznie od strony "malarskiej" prezentuje się zacnie. Aż szkoda że w tej konfiguracji nie widać dobrze tej mimo wielkości pięknej sylwetki tego samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 10 Października 2016 Autor Share Napisano 10 Października 2016 Dzieki za komentze Ciesze sie ze model sie podoba. seven up - zrobilem cos kolo 50 zdjec, min wnetrza. Niestety nieostre wyszly wiec nie wrzucalem. Trafi sie lepsza pogoda to zrobie sesje na nowo. jureczek - zawiasy sa w zestawie. KRL - od pokazania syrwetki bedzie jeden z kolejnych modeli - Su-27. Kinetic dal wszystko do zrobienia poskladanej konfiguracji wiec zal bylo nie skozystac z tej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Wspaniałe, efektowne wykonanie - a przy tym nie przesadzone. Dysze i ogólnie cały rejon układu napędowego - pierwsza klasa. Zrób może jakieś zdjęcia na lustrze, fajnie byłoby zobaczyć także spód. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Bardzo mi się podoba i te silniki mmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Witam Waszmościów. slee - ładnisty jak nie wiem co ? Gratulki za malowanie. Chętnie zobaczyłbym Buccaneera. Z Arfixu jest on, ten Buccaneer ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Podoba się. I bardzo dobrze, że wybrałeś ten układ hangarowy. Aż budzą się myśli, żeby sobie takiego sprawić. Koniecznie popraw to przednie podwozie, bo męczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Świetny, bardzo mi się podoba Ładnie pomalowany. Oby mój tak fajnie wyszedł. Jedyna uwaga to fotel. Troszkę kanciaty. Aires robi bardzo ładny K-36 za 13zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 11 Października 2016 Autor Share Napisano 11 Października 2016 Mikolaj75 - strasznie mnie meczy ta krzywa golen, niestety proste to nie bedzie. Musze zrobic stelaz ze styropinu, zeby bezpiecznie polozyc model na plecach, wtedy bede mogl w miare bezstresowo to poprawic, przy okazji pomaluje na nowo silowniki goleni bo zapomnialem to poprawic po lakierze matowym. Hamilkar - Buck jest z Airfixu. Narazie nie ma co pokazywac. Zaszpachlowalem wszystkie linie podzialowe, i ryje powoli od nowa. Zastanawialem sie nad warsztatem, ale rozstawianie codziennie calego majdanu do focenia postepow mnie zniecheca, Suczka powstala w dosc ekspresowym dla mnie tempie bo zrezygnowalem z warsztatu i skupilem sie na budowie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 Krótkie pytanie - warto kupić ten zestaw? Fun ze sklejania w porównaniu do F4-J Edka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 11 Października 2016 Autor Share Napisano 11 Października 2016 Zdecydowanie warto. Ciezko powiedziec ktory model jest lepszy, IMHO ten sam poziom. Suczka ma swoje minusy, ale nie jest to spowodowane bledami w projektowaniu, raczej pospiechem w produkcji (jamki skurczowe, niedolewki). Jesli bedziesz kupowal w sklepie stacjonarnym to warto przed zakupem dokladnie obejzec wypraski, bo mozna sie naciac na uszkodzona ramke. Najwiekszym minusem wg mnie jest instrukcja montazu, duzo bledow, pominiete elementy i bzdury w opisie malowania, np. golenie na bialo, tak samo wnetrze wlotow powietrza, To nie samolot US Navy ;). Nie polecam natomiast blaszek do kokpitu z Dream Model, totalny szajs wg mnie, rastr widoczny z metra, trzeba by je malowac od owa, a jaki w tym sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź! Pewnie prędzej czy później trafi do mnie na warsztat. Żeby jeszcze tylko wcześniej trafił do jakiegoś sklepu stacjonarnego w moim rejonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 znakomity. Znakomite foty. !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 Zaszpachlowalem wszystkie linie podzialowe, i ryje powoli od nowa. Siemka. Czemu ryjesz linie od nowa, uważam, że te w Airfixie są bardzo dobre Jedyne co bym tam poprawił to na 100% wloty powietrza, bo są za bardzo jajowate. Masz jakieś plany do Buccaneera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 12 Października 2016 Autor Share Napisano 12 Października 2016 Hamilkar - chyba inne modele widzielismy, bo w moim linie wygladaja jak wyryte gwozdziem a nity moga symulowac przestrzeliny z szylki ;) Temat Bucka i tak narazie odlozylem na polke, poleglem przy probie wpasowania kokpitu pavli. Uznalem ze nie ma sensu kopac sie z koniem, kiedy Tan Models ma za kilka miesiecy wypuscic nowy zestaw. Na warsztacie narazie laduje Rafale M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Października 2016 Share Napisano 12 Października 2016 Rafale Revella czy HB? Będzie warsztat, czy też nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slee Napisano 12 Października 2016 Autor Share Napisano 12 Października 2016 Revell oczywiscie, wg mnie duzo lepszy od HB. Zastanawialem sie czy robic warsztat. Na pewno opozni mi to prace, z drugiej strony licze na merytoryczna pomoc. Takze chyba rusze z nowym watkiem w warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi