Super Moderator jawkers Napisano 5 Sierpnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Sierpnia 2017 Witam. Ściana przekroju pomalowana pędzlem w kolorze Aircraft Gray. Ryski które widać to efekt po szlifowaniu zbyt grubym papierem ściernym. Kadłub wewnątrz też pomalowany. Panowie jakimi specyfikami robicie przejrzyste oszklenie "świateł" itp na skrzydłach? Mam Clearfix z humbrola, ale nie wiem czy on po zalaniu da mi krystalicznie przejrzysty efekt oszklenia i w razie czego czy można go szlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 5 Sierpnia 2017 Share Napisano 5 Sierpnia 2017 Clearfix się nie nada. Nie można go szlifować. Ja robię to CA. Kilka warstw. Ew przezroczysta żywica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 5 Sierpnia 2017 Super Moderator Share Napisano 5 Sierpnia 2017 Najlepsza ramka z oszklenia. Ucinasz na płasko, polerujesz, wklejasz w miejsce docelowe, nadmiar usuwasz i ponownie polerowanie... Można nawiercić otwór jako imitacje żarówki i deczko srebrnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 5 Sierpnia 2017 Share Napisano 5 Sierpnia 2017 Robię tak samo jak Greif. ... Można nawiercić otwór jako imitacje żarówki i deczko srebrnego... Albo w kolorze światła Metodą milczącego nie udawało mi się, ale to pewnie kwestia treningu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 5 Sierpnia 2017 Share Napisano 5 Sierpnia 2017 Ramka z oszklenia wygląda super, ale na LEDy wg mnie ciężko ją dobrze dopasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Sierpnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Sierpnia 2017 Clearfix się nie nada. Nie można go szlifować. Ja robię to CA. Kilka warstw. Ew przezroczysta żywica. CA ten zwykły, czy gęsty? I jest na tyle przezroczysty, że dobrze widać światło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 5 Sierpnia 2017 Share Napisano 5 Sierpnia 2017 Zobacz tu viewtopic.php?f=86&t=49953 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Sierpnia 2017 Share Napisano 6 Sierpnia 2017 Chyba najlepiej sprawdziłby się bondic czyli żywica światło utwardzalna. Po utwardzeniu jest przeźroczysta i można ją polerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Sierpnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Sierpnia 2017 Witam. Dziękuję Panowie, coś będę musiał wypróbować. Dzisiaj udało mi się wkleić środek, w połówkę kadłuba. Wkleiłem też światła antykolizyjne "Beacon" Jeszcze je trzeba przeszlifować do odpowiedniej wysokości. Kilka fotek wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Sierpnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Sierpnia 2017 Witam. Dalsze zabawy z oświetleniem. Zeszlifowałem nadmiar świateł antykolizyjnych Zrobiłem jeszcze jedno światło antykolizyjne na spodzie samolotu. Zeszlifowałem i wyprofilowałem. Złożyłem tylne oświetlenie samolotu. Światło pozycyjne u dołu i strobo u góry. Tył będzie jeszcze dopieszczany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Sierpnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 15 Sierpnia 2017 Witam. Czy wklejacie ciężarek na przód modelu samolotu pasażerskiego, czy są na tyle "wyważone" że nie trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 15 Sierpnia 2017 Share Napisano 15 Sierpnia 2017 A będzie stał na kołach, czy na dedykowanej podstawce? Jak na kołach, to ciężarek, jak na podstawce, to nie trzeba ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Sierpnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 15 Sierpnia 2017 Ok dzięki. Będzie czasem na kołach a czasem na podstawce. Mimo to dałem ciężarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 15 Sierpnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 15 Sierpnia 2017 Witam. Skończyłem przednie zawieszenie, wkleiłem ciężarek oraz ułożyłem wszystkie przewody. Wszystko to po to, by móc skleić drugą połówkę kadłuba. Po wszystkim, oczywiście założyłem mu skrzydła by zobaczyć jak się prezentuje w całości. Z przodu jest pół milimetrowa szpara której nie mogłem w żaden sposób zamknąć. Zaleję ją CA i wyszlifuję. Koła od wewnątrz lewitują z jednej strony, jeszcze przyjdzie czas na poprawki. No i ludziska widać zadowoleni bo bryka już na kołach stoi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Sierpnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Sierpnia 2017 Panowie bardzo proszę o pomoc. W jakiej kolejności od kadłuba zamontowane są na końcu skrzydła światła czerwone i strobo? Najpierw czerwone i strobo, czy odwrotnie? EDIT. Podłączyłem diodę czerwoną SMD, zaświeciła na czerwono po chwili zgasła i już świeci na żółto. I o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Sierpnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Sierpnia 2017 Witam. Dzisiaj zająłem się światłami pozycyjnymi na skrzydłach. Światła lądowania mają inny kształt niż zrobił Revell. Trzeba przerabiać. Cała instalacja. Złożone na sucho. Wydaje mi się że ten zielony troszkę za słabo świeci. Zobaczymy jak złożymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Sierpnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 21 Sierpnia 2017 Witam. Już wiem o co chodzi z tą diodą która świeciła na żółto-zielono. Otóż na początku strony jest błąd i tam w linku zamiast czerwonej diody jest podany link do żółto-zielonej. Ja tego nie zauważyłem i zamówiłem błędny kolor diod. Już zamówiłem czerwone poprawne, tak że w przyszły weekend drugie skrzydło. A tak poza tym to podmienione zostały wszystkie zdjęcia w wątku warsztatowym. Wątek jest już kompletny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Sierpnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Sierpnia 2017 Witam. Instalacja w prawym skrzydle gotowa. Skrzydło sklejone. Wyprowadzenie instalacji ze skrzydła. Światła lądowanie gotowe. Próba oświetlenie w półmroku. Światło lądowania. Światło pozycyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Ale będzie fajna lampka nocna Dajesz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Sierpnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Ale będzie fajna lampka nocna Dajesz radę Witam Dziękuję Marudku. Cieszę się że zaglądnąłeś, myślałem że nikt nie zagląda. Wystarczy mi jak jedna osoba popatrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Ja zaglądam - nawet subskrybuję wątek Robota cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Sierpnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Ja zaglądam - nawet subskrybuję wątek Robota cacy Cieszę się bardzo. Dzięki Panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 … Wystarczy mi jak jedna osoba popatrzy. … Mój stały punkt na modelwork. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 28 Sierpnia 2017 Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Nie bój, nie bój - nie jeden tutaj zagląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Sierpnia 2017 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Bardzo mnie to cieszy Panowie. W niedziele ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi