KRL Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Super Constellation dość trudny maluch mieszczący się na ręku w barwach TWA. Model firmy Revell można o nim napisać tyle że jak na tą skale fajne są okna, spasowanie przeciętne a model ogólnie dość wymagający. Kalki grube trudne do położenia. Niemniej jednak model bardzo ciekawy i wymagający w kwestiach lakierniczych kalki to wszystko co czerwone reszta wymaga lakierowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Całkiem niezła Connie! Miło zobaczyć ten model w tak sympatycznym wykonaniu! Czy możesz napisać co było najbardziej nieprzyjemne podczas montażu? Od dłuższego już czasu przyglądam się temu modelowi i też jestem dosyć krytyczny. Mam rozgrzebane 4 egz. i już teraz wiem, że tylna końcówka kadłuba oraz silniki są lekko "spuchnięte". Goleń przedniego podwozia również powinna być znacznie smuklejsza ale tu już mogą wchodzić w grę ograniczenia technologii wtrysku PS. O ile kadłub modelu MInicrafta (jedyna sensowna konkurencja Revella w przypadku Connie) jest kształtowo w miarę OK to jednocześnie pozbawiony jest linii podziałowych. Silniki w Minicrafcie to natomiast kompletna porażka... Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Aż przecieram oczy ze zdumienia, że szarpnąłeś się na tą skalę Connie to jeden z piękniejszych samolotów pasażerskich i każdych barwach prezentuje się ciekawie. Model wyszedł bardzo ładnie! Skąd dorwałeś kalki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 27 Listopada 2016 Autor Share Napisano 27 Listopada 2016 Nie wiem czy to kwestia tego egzemplarza ale model ma przekoszoną tylna część krótko mówiąc jest krzywy. Rozmawiałem z osoba która posiada taki model i też twierdzi że jest zwichrowany. W kwestii samej budowy jest sporo pasowania i szapchlowania co przy takim maleństwie jest mało przyjemne. W kwestii części waro też wspomnieć że klapy podwozia są powiedzmy nie do końca do tego modelu a reszta to już bardzo ciekawy model ciekawego samolotu który ja zamierzam jeszcze złożyć w barwach Lufthansy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 27 Listopada 2016 Super Moderator Share Napisano 27 Listopada 2016 Nie moja bajka ale najpiękniejszy pasażer tamtych lat... fajny modelik wyszedł Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Dzięki za opis i jeszcze raz dzięki za umilenie wieczoru trzema statecznikami pionowymi. Klapy podwozia można wykorzystać z dedykowanego zestawu fototrawionego Extratechu. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Bardzo ładny :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 I co ja mam biedny powiedzieć. Efekt jak zawsze powalający! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 27 Listopada 2016 Share Napisano 27 Listopada 2016 Przepiękny, bardzo mi sie podoba. Zróżnicowane paneli na platach i silnikach to tak z głowy czy według jakiegoś schematu malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 27 Listopada 2016 Autor Share Napisano 27 Listopada 2016 Instrukcja podawała aż sześć różnych odcieni metalu, wiec tak też zmalowałem model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Ale piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Świetny model i elegancie zdjęcia (zresztą jak zawsze). No to teraz czekamy na Twój warsztat w projekcie 144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Cudo! Samolot i model:) Trafiłeś ze wszystkim w dziesiątkę. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 I ja się przyłączę do gratulacji. Ładne "chromy", fajnie zróżnicowanie odcienie blach. Może wash na białym ciut za ostry (sugerowałbym jaśniejszy szary), ale nie psuje ogólnego efektu. No i nareszcie dobre zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 Dziękuję muszę przyznać że nie przypuszczałem że to maleństwo spodoba się modelarskiej braci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 To widać, bo język Ci się plącze Powinieneś spróbować zlepić sobie kilka prawdziwych małych gigantów: C-17, C-5, An-124. Zobaczyłbyś, że to wcale nie takie "maleństwa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 To widać, bo język Ci się plącze Powinieneś spróbować zlepić sobie kilka prawdziwych małych gigantów: C-17, C-5, An-124. Zobaczyłbyś, że to wcale nie takie "maleństwa" Mam taki plan na początek i dla odmiany coś ze wschodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 28 Listopada 2016 Share Napisano 28 Listopada 2016 Podziwiam i podziwiaṃ... "Chromy" i cała reszta to jak mniemam "Twoje" lakiery? Kalki na metalikach pryskałeś jeszcze bezbarwnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 28 Listopada 2016 Autor Share Napisano 28 Listopada 2016 Podziwiam i podziwiaṃ..."Chromy" i cała reszta to jak mniemam "Twoje" lakiery? Kalki na metalikach pryskałeś jeszcze bezbarwnym? Lakiery to faktycznie "moje specyfiki" kalki są pokryte lakierem bezbarwnym oczywiście także z własnego ogródka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 O ile kadłub modelu MInicrafta (jedyna sensowna konkurencja Revella w przypadku Connie) jest kształtowo w miarę OK to jednocześnie pozbawiony jest linii podziałowych. Czyli raczej zapomnieć o F Rsinie? @KRL-Oczywiście robiłeś polerkę lakieru bezbarwnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 Czyli raczej zapomnieć o F Rsinie? A jak bardzo lubisz dociągać, uzupełniać, szpachlować i ryć? Dodatkowo F-Resin to L-649/749 a nie L-1049. Inna sprawa, że proponowany przez nich wybór malowań jest naprawdę niezły - wczesne Air France, BOAC czy Panair du Brasil. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 29 Listopada 2016 Autor Share Napisano 29 Listopada 2016 O ile kadłub modelu MInicrafta (jedyna sensowna konkurencja Revella w przypadku Connie) jest kształtowo w miarę OK to jednocześnie pozbawiony jest linii podziałowych. Czyli raczej zapomnieć o F Rsinie? @KRL-Oczywiście robiłeś polerkę lakieru bezbarwnego? Zero polerowania tak wychodzi po aplikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 29 Listopada 2016 Share Napisano 29 Listopada 2016 świetne zdjęcia. świetny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi