Bartas89 Napisano 9 Maja 2017 Autor Share Napisano 9 Maja 2017 Tak zdjęcia wyszły. Jak sklejam to jestem bardzo zadowolony bo w końcu wszystko widzę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 Polecam zaopatrzyć się w coś w tym stylu: No i tak jak chopaki piszą: staraj się model doświetlać trzema źródłami światła. Dwa po bokach i jedno od góry. Neutralne tło jak chociażbym biały brystol też pomoże w odbiorze modelu. Przy budowie to nie ma znaczenia, ale przy malowaniu widać różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 Polecam zaopatrzyć się w coś w tym stylu: No i tak jak chopaki piszą: staraj się model doświetlać trzema źródłami światła. Dwa po bokach i jedno od góry. Neutralne tło jak chociażbym biały brystol też pomoże w odbiorze modelu. Przy budowie to nie ma znaczenia, ale przy malowaniu widać różnice. Chyba w przerwie do modeli złożę takie cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 Polecam też ten tutorial obejrzeć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 10 Maja 2017 Autor Share Napisano 10 Maja 2017 Patrzyłem te dwa odcienie w świetle dziennym i nieznacznie się różnią. Myślę jednak, że gdy dojdą inne kolory kamuflażu, zleje się to jeszcze bardziej i nie będzie tego widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 Polecam też ten tutorial obejrzeć: Super dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 10 Maja 2017 Autor Share Napisano 10 Maja 2017 Dzisiaj zacząłem malować drugi kolor kamuflażu. Na początek obklejenie camlufage putty Po pomalowaniu, ale jeszcze przed zdjęciem maskowania I już po zdjęciu maskowania Jedyne zastrzeżenia mam do maskownicy, że mogła by łatwiej schodzić z modelu w niektórych przypadkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 10 Maja 2017 Share Napisano 10 Maja 2017 Masking putty bardzo łatwo się ściąga w momencie kiedy ściągasz kawałek który jest na modelu innym kawałkiem masking putty. Wystarczy że go przykleisz do tego co jest na modelu i odklejasz. Drugim sposobem jest włożenie modelu z masking putty na chwile do lodówki i schodzi jak ta lala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 10 Maja 2017 Autor Share Napisano 10 Maja 2017 Masking putty bardzo łatwo się ściąga w momencie kiedy ściągasz kawałek który jest na modelu innym kawałkiem masking putty. Wystarczy że go przykleisz do tego co jest na modelu i odklejasz. Drugim sposobem jest włożenie modelu z masking putty na chwile do lodówki i schodzi jak ta lala. Dzięki za radę. Skorzystam następnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 12 Maja 2017 Autor Share Napisano 12 Maja 2017 Wiecie może czy camuflage masking putty moge trzymac na modelu przez kilka dni bez szkody dla farby ktora jest pod spodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Maja 2017 Share Napisano 12 Maja 2017 Możesz trzymać z rok Grawitacja zacznie sama ściągać z bocznych powierzchni massking putty, ale bez szkody dla modelu. Po prostu któregoś dnia zobaczysz ze to co było na bocznych ściankach modelu znajduje się na blacie na którym model stał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 12 Maja 2017 Autor Share Napisano 12 Maja 2017 Mam dzisiaj chwilę i chciałem okleić model żeby przygotować go do malowania. Tylko, że nie wiem kiedy będę miał czas na malowanie... Może za dzień a może za cztery ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 12 Maja 2017 Autor Share Napisano 12 Maja 2017 Efekty wczorajszego malowania podstawy(naczepy) dla wyrzutni. Został mi już do pomalowania jeden kolor, czyli NATO brown. Chyba dam go najmniej tylko w paru miejscach. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Maja 2017 Share Napisano 12 Maja 2017 Trochę dziwny rozkład tych plam i kształt. Może po brązowym bedzie lepiej. Trzymasz sie jakiegoś schematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 12 Maja 2017 Autor Share Napisano 12 Maja 2017 Trochę dziwny rozkład tych plam i kształt. Może po brązowym bedzie lepiej. Trzymasz sie jakiegoś schematu? Nakładam wedle uznania. A co w nich dziwnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Maja 2017 Share Napisano 12 Maja 2017 Wlasnie dlatego, że według uznania. Rozmieszczenie plan kamuflażu jest ściśle określone rozporządzeniami. Nie są to przypadkowe kształty i proporcje. Jak tam uważasz.... Może to Tobie pomoże http://amps-armor.org/SiteReviews/showReview.aspx?ID=3943&Type=FB Lub praca Przemka Przybulewskiego - poszukaj na MW https://www.scalemates.com/profiles/mate.php?id=13016&p=albums&album=28025 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 12 Maja 2017 Autor Share Napisano 12 Maja 2017 A to nie wiedziałem, że kamuflaż jest określony rozporządzeniami Już trudno, nie będę przemalowywał. Poza tym podoba mi się tak jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Maja 2017 Share Napisano 12 Maja 2017 A to nie wiedziałem, że kamuflaż jest określony rozporządzeniami Już trudno, nie będę przemalowywał. Poza tym podoba mi się tak jak jest A myślałeś, że to zależy od fantazji faceta z pistoletem natryskowym???? Jak chcesz...Twój model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 12 Maja 2017 Autor Share Napisano 12 Maja 2017 A to nie wiedziałem, że kamuflaż jest określony rozporządzeniami Już trudno, nie będę przemalowywał. Poza tym podoba mi się tak jak jest A myślałeś, że to zależy od fantazji faceta z pistoletem natryskowym???? Jak chcesz...Twój model. Nie wiem nie wgłebiałem sie w to. Panowie ratujcie! Dzisiaj malowalem trzecim kolorem i oczywiscie aero mi bryzgal i mam brazowe kropki na kamo z zieleni i czerni. Jak moge to zakamuflować zeby nie malowac calego modelu od poczatku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 12 Maja 2017 Share Napisano 12 Maja 2017 Zmyj wszystko maluj jeszcze raz wedlug rozporzadzen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 12 Maja 2017 Autor Share Napisano 12 Maja 2017 Nic nie da rady zrobić na te kropki? Jakiś suchy pędzel czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 14 Maja 2017 Autor Share Napisano 14 Maja 2017 Sprzęcik pomalowany na trzeci kolor kamo i na razie fajrant z malowaniem bo już miałem powoli jego dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 Może jesteś zadowolony, ale niestety nijak to się ma do kamuflażu NATO... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 Niby ładnie, równo, ale właśnie - niby Dziwne plamy psują efekt Te brązowe trójkąty wszędzie podobne. No i te dwa serduszka na dachu generatora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keravnos Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 Zgadzam się z przedmówcami. Technicznie ładnie, ale merytorycznie słabo. Kształt plam pasuje efekt całkowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi