pepociufakers Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 Ta zapowiedź wymaga nowego tematu. Wg. Już niedługo ukaże się model samolotu który niejednokrotnie był tematem lamentów na forum:) A mianowicie PZL-23A Karaś i w bonusie dodatkowo: PZL.42. Jak dla mnie świetne uzupełnienie już zapowiedzianego PZL-P7 Army Hobby. Pzdr. Jaro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipsg Posted April 28, 2017 Share Posted April 28, 2017 No niech mnie kule biją, zawsze z taką perełką wyskoczą jak człowiek nie chce już modeli kupować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted April 29, 2017 Share Posted April 29, 2017 Właśnie zastanawiałem się nad zakupem Hellera, żeby zrobić PZL 23A Karaś. A tu proszę tak zapowiedź i podobno za miesiąc ma już być dostępny. Mam nadzieją, że nie spartolom tego tak jak RWD-8. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salsa Posted May 4, 2017 Share Posted May 4, 2017 Właśnie zastanawiałem się nad zakupem Hellera, żeby zrobić PZL 23A Karaś. A tu proszę tak zapowiedź i podobno za miesiąc ma już być dostępny. Mam nadzieją, że nie spartolom tego tak jak RWD-8. ...ale śmiało zakupuj Hellera, przyda się na waloryzację lub korektę IBG... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 Właśnie zastanawiałem się nad zakupem Hellera, żeby zrobić PZL 23A Karaś. A tu proszę tak zapowiedź i podobno za miesiąc ma już być dostępny. Mam nadzieją, że nie spartolom tego tak jak RWD-8. ...ale śmiało zakupuj Hellera, przyda się na waloryzację lub korektę IBG... Poczekam i zobaczę co wystruga IBG. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cypis Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 Jak napisał mig , trzeba poczekać i zobaczyć co z tego wyjdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 IBG to generalnie porządna firma. Z doswiadczeniem w pojazdach. W Lotnictwie za błedy dostali po łapach od modelarzy. Jestem prawie pewien, że Karasia zrobią tak, żeby nam szczęki opadły. Jak Arma Iskre !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radoslaw6363 Posted May 21, 2017 Share Posted May 21, 2017 Dziś przeczytałem na stronie IBG na FB o modelach PZL 23 i 42 Końcowy etap produkcji się opóźnił - nie wpłynie to na datę wydania, ale nie jesteśmy jeszcze w stanie sfotografować zestawu, mamy nadzieję że uda się to w piątek, albo w poniedziałek ! Czy będzie P.23B ? IBG Models Tak, kolejne wersje będą wypuszczane w lato i na jesieni TYLE LAT NA TO CZEKAŁEM Wszystko na bok Farby od Hataka i PZL P-7 i P-23 i P-43 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radoslaw6363 Posted May 22, 2017 Share Posted May 22, 2017 No i jeeest ! Ciekawe co na to osoby mające plany w zasięgu ręki ? W porównaniu z przeszłością postęp jest Jakby części więcej Arma Hobby Pzl P-7a http://www.armahobby.pl/blog/zapowiedz-modelu-plastikowego-pzl-p-7a-w-1-72.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemas Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 A jak statecznik poziomy? I powiedz, że bomby są w zestawie, proszę!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbariusz Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 No niech mnie kule biją, zawsze z taką perełką wyskoczą jak człowiek nie chce już modeli kupować Oni to na złość nam chyba robią... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 A jak statecznik poziomy? I powiedz, że bomby są w zestawie, proszę!!! Są Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Farby z Hataki już na Karasia zanabyłem:) Polskie firmy odważyły się zainwestować w niszowe tematy, mam nadzieję, że zakupimy dość Karasi, żeby IGB uznało to za dobry biznes i zaskoczyło nas podobnymi zestawami jeszcze wielokrotnie. Strasznie się cieszę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flachenty Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 "business is business" - jak mawiali starożytni rzymianie ;) Będzie się sprzedawać to będą nowe projekty, a jak nie to pewnie nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Nic tylko kasę odkładać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Nic tylko kasę odkładać. Nie będzie strasznie drogo. Chyba, że pięć od razu chcesz kupić? Stówka powinna starczyć na dwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Nic tylko kasę odkładać. Nie będzie strasznie drogo. Chyba, że pięć od razu chcesz kupić? Stówka powinna starczyć na dwa. Też tak myślę, że stówka powinna starczyć na Karasia i PZL 42. W Martoli są już w zapowiedziach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radoslaw6363 Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Rozwój i dobra zmiana pod każdym względem Boxart przepiękny wiadomo malował Ciekawe co pójdzie na pudełko do PZL-23 B Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepociufakers Posted May 23, 2017 Author Share Posted May 23, 2017 Ramka dla wersji PZL-42 Po pierwszych zdjęciach ramek oby wersji jestem bardzo na tak. Są bomby, są bardzo ładne karabiny(jeśli mnie oko nie myli to są i fotokarabiny), widać już, że wnętrze też jest ładnie odtworzone - jak dla mnie na odpowiednim poziomie szczegółowości, silnik jak najbardziej ok, dwie wersje podwozia. Blaszka do modelu - nieoczywisty dodatek w porównaniu do zachodnich producentów. Patrząc na cenę w zagranicznych sklepach(w przedsprzedaży ok. 9 euro), ta też nie jest tragiczna. Reasumując, baaaardzo dobra robota. Jaro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Dwie wersje, dwa kadłuby. Dyskutowałem dzisiaj z kolegą, czy rozwiążą te różnice nowym kadłubem, czy jakimś sposobem na skróty i wyszło, że pełna profeska, żadnego szlifowania tylko inne części:) Widać, że zestaw potraktowali jako sztandarowy, żadnych kompromisów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted May 23, 2017 Share Posted May 23, 2017 Na pierwszy rzut oka(podziały na ogonie) bardzo poprawne. Widać, że projektant sięgnął do dobrej dokumentacji . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepociufakers Posted May 24, 2017 Author Share Posted May 24, 2017 To tak teraz aby być przygowanym przed kupnem modelu odwieczne pytanie: Jaki był kolor wnętrza Karasia? szary?srebrny?khaki?inny? Pozdro Jaro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRAVO112 Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 witam dokumentacja to niestety nie wszystko jak wygladal statecznik pionowy? Znalazlem zdjecia z linia nitowania rownolegla do krawedzi natarcia ale niewazne - wazne, ze jest model Gdzie jest kolejka zeby kupic tego karasia? Pozdrawiam Bravo112 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radoslaw6363 Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Z tego co mi wiadomo Karasie mają być najpierw sprzedawane w Krakowie a koniec kolejki jest już w Gdańsku Ja na ten model czekam od zawsze, a swoje lata mam To mój typ na boxart P-23 B Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted May 24, 2017 Share Posted May 24, 2017 Karasi wysyp na forum wyczuwam - Yoda mistrz powiedział by tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts