pepociufakers Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 Ta zapowiedź wymaga nowego tematu. Wg. Już niedługo ukaże się model samolotu który niejednokrotnie był tematem lamentów na forum:) A mianowicie PZL-23A Karaś i w bonusie dodatkowo: PZL.42. Jak dla mnie świetne uzupełnienie już zapowiedzianego PZL-P7 Army Hobby. Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 28 Kwietnia 2017 Share Napisano 28 Kwietnia 2017 No niech mnie kule biją, zawsze z taką perełką wyskoczą jak człowiek nie chce już modeli kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Kwietnia 2017 Share Napisano 29 Kwietnia 2017 Właśnie zastanawiałem się nad zakupem Hellera, żeby zrobić PZL 23A Karaś. A tu proszę tak zapowiedź i podobno za miesiąc ma już być dostępny. Mam nadzieją, że nie spartolom tego tak jak RWD-8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salsa Napisano 4 Maja 2017 Share Napisano 4 Maja 2017 Właśnie zastanawiałem się nad zakupem Hellera, żeby zrobić PZL 23A Karaś. A tu proszę tak zapowiedź i podobno za miesiąc ma już być dostępny. Mam nadzieją, że nie spartolom tego tak jak RWD-8. ...ale śmiało zakupuj Hellera, przyda się na waloryzację lub korektę IBG... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 Właśnie zastanawiałem się nad zakupem Hellera, żeby zrobić PZL 23A Karaś. A tu proszę tak zapowiedź i podobno za miesiąc ma już być dostępny. Mam nadzieją, że nie spartolom tego tak jak RWD-8. ...ale śmiało zakupuj Hellera, przyda się na waloryzację lub korektę IBG... Poczekam i zobaczę co wystruga IBG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 Jak napisał mig , trzeba poczekać i zobaczyć co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 IBG to generalnie porządna firma. Z doswiadczeniem w pojazdach. W Lotnictwie za błedy dostali po łapach od modelarzy. Jestem prawie pewien, że Karasia zrobią tak, żeby nam szczęki opadły. Jak Arma Iskre !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 21 Maja 2017 Share Napisano 21 Maja 2017 Dziś przeczytałem na stronie IBG na FB o modelach PZL 23 i 42 Końcowy etap produkcji się opóźnił - nie wpłynie to na datę wydania, ale nie jesteśmy jeszcze w stanie sfotografować zestawu, mamy nadzieję że uda się to w piątek, albo w poniedziałek ! Czy będzie P.23B ? IBG Models Tak, kolejne wersje będą wypuszczane w lato i na jesieni TYLE LAT NA TO CZEKAŁEM Wszystko na bok Farby od Hataka i PZL P-7 i P-23 i P-43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 22 Maja 2017 Share Napisano 22 Maja 2017 No i jeeest ! Ciekawe co na to osoby mające plany w zasięgu ręki ? W porównaniu z przeszłością postęp jest Jakby części więcej Arma Hobby Pzl P-7a http://www.armahobby.pl/blog/zapowiedz-modelu-plastikowego-pzl-p-7a-w-1-72.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemas Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 A jak statecznik poziomy? I powiedz, że bomby są w zestawie, proszę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 No niech mnie kule biją, zawsze z taką perełką wyskoczą jak człowiek nie chce już modeli kupować Oni to na złość nam chyba robią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 A jak statecznik poziomy? I powiedz, że bomby są w zestawie, proszę!!! Są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 Farby z Hataki już na Karasia zanabyłem:) Polskie firmy odważyły się zainwestować w niszowe tematy, mam nadzieję, że zakupimy dość Karasi, żeby IGB uznało to za dobry biznes i zaskoczyło nas podobnymi zestawami jeszcze wielokrotnie. Strasznie się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 "business is business" - jak mawiali starożytni rzymianie ;) Będzie się sprzedawać to będą nowe projekty, a jak nie to pewnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 Nic tylko kasę odkładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 Nic tylko kasę odkładać. Nie będzie strasznie drogo. Chyba, że pięć od razu chcesz kupić? Stówka powinna starczyć na dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 Nic tylko kasę odkładać. Nie będzie strasznie drogo. Chyba, że pięć od razu chcesz kupić? Stówka powinna starczyć na dwa. Też tak myślę, że stówka powinna starczyć na Karasia i PZL 42. W Martoli są już w zapowiedziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 Rozwój i dobra zmiana pod każdym względem Boxart przepiękny wiadomo malował Ciekawe co pójdzie na pudełko do PZL-23 B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 23 Maja 2017 Autor Share Napisano 23 Maja 2017 Ramka dla wersji PZL-42 Po pierwszych zdjęciach ramek oby wersji jestem bardzo na tak. Są bomby, są bardzo ładne karabiny(jeśli mnie oko nie myli to są i fotokarabiny), widać już, że wnętrze też jest ładnie odtworzone - jak dla mnie na odpowiednim poziomie szczegółowości, silnik jak najbardziej ok, dwie wersje podwozia. Blaszka do modelu - nieoczywisty dodatek w porównaniu do zachodnich producentów. Patrząc na cenę w zagranicznych sklepach(w przedsprzedaży ok. 9 euro), ta też nie jest tragiczna. Reasumując, baaaardzo dobra robota. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 Dwie wersje, dwa kadłuby. Dyskutowałem dzisiaj z kolegą, czy rozwiążą te różnice nowym kadłubem, czy jakimś sposobem na skróty i wyszło, że pełna profeska, żadnego szlifowania tylko inne części:) Widać, że zestaw potraktowali jako sztandarowy, żadnych kompromisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Maja 2017 Share Napisano 23 Maja 2017 Na pierwszy rzut oka(podziały na ogonie) bardzo poprawne. Widać, że projektant sięgnął do dobrej dokumentacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 24 Maja 2017 Autor Share Napisano 24 Maja 2017 To tak teraz aby być przygowanym przed kupnem modelu odwieczne pytanie: Jaki był kolor wnętrza Karasia? szary?srebrny?khaki?inny? Pozdro Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 24 Maja 2017 Share Napisano 24 Maja 2017 witam dokumentacja to niestety nie wszystko jak wygladal statecznik pionowy? Znalazlem zdjecia z linia nitowania rownolegla do krawedzi natarcia ale niewazne - wazne, ze jest model Gdzie jest kolejka zeby kupic tego karasia? Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 24 Maja 2017 Share Napisano 24 Maja 2017 Z tego co mi wiadomo Karasie mają być najpierw sprzedawane w Krakowie a koniec kolejki jest już w Gdańsku Ja na ten model czekam od zawsze, a swoje lata mam To mój typ na boxart P-23 B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 24 Maja 2017 Share Napisano 24 Maja 2017 Karasi wysyp na forum wyczuwam - Yoda mistrz powiedział by tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi