Woit Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 Kurcze szkoda że nie jestem już w MONie to bym Ci podesłał foty "Wiedeńczyka" (o ile jeszcze jest w Balicach). Jak by co to pisz PW to pogadam z kumplem to coś może załatwię ;) A co ma MON do cywilnego samolotu jakim obecnie jest "Wiedeńczyk"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grymson Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 To że Wiedeńczyk swojego czasu był obsługiwany na Balicach i cały czas stał na hangarze i to ma do tego że zapewne ludzie dalej mają jakieś fajne fotki które mogą pomóc koledze w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 23 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2017 Panowie spokojnie. Dzięki za pomoc. Niestety nie będzie to Wiedeńczyk. Może w przyszłości. Malowanie będzie z Wrocławia. Poprawiłem błędy i doszło trochę nowych części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 To dzięki HB taki troche S-F będzie, "...Wroclaw-Starachowice AB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 24 Czerwca 2017 Share Napisano 24 Czerwca 2017 Bartek, zrób go jako cywila. http://www.airfoto.pl/index.php?module=Photos&action=Search&id=SP-FMH&type=registry_ph&SID=b87717e49b4932477ff704ce87ccc2dd 9861 i SP-FMH to ta sama maszyna. Ewentualnie jak chcesz wrocławskiego Antka w kamuflażu to może "Alibaba"? http://lotnictwo.net.pl/gallery_foto_search_results.php?in_serial=1G157-07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 24 Czerwca 2017 Share Napisano 24 Czerwca 2017 Skoro ma być 9861, to zwróć uwagę na wielkość i położenie szachownicy na kadłubie. Układ plam też do korekty. To dzięki HB taki troche S-F będzie, "...Wroclaw-Starachowice AB Mogę wiedzieć dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 24 Czerwca 2017 Share Napisano 24 Czerwca 2017 Skoro ma być 9861, to zwróć uwagę na wielkość i położenie szachownicy na kadłubie. Układ plam też do korekty. To dzięki HB taki troche S-F będzie, "...Wroclaw-Starachowice AB Mogę wiedzieć dlaczego? Ponieważ lotnisko 11 Pułku mieści/-ło się we Wrocławiu-Strachowice, a nie jak podale w instrukcji malowania HB - Wrocław-Starachowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 24 Czerwca 2017 Share Napisano 24 Czerwca 2017 No, nieźle - nawet nie zdawałem sobie sprawy z tego błędu. Nawet gdyby było napisane prawidłowo, to też bym przeczytał "Starachowice". Siła skojarzenia z bardziej znajomą nazwą. Teraz już wiem skąd tak mało wyników wyszukiwania wyskakiwało mi na Google. Niemniej jednak, to zwykła literówka i od razu SF... Niemal jakby Antek wylądował na Księżycu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 25 Czerwca 2017 Share Napisano 25 Czerwca 2017 Zrob Radio-el Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 25 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2017 Będzie wojskowy o nr 9861. Kalki to Hi Decal Line Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 25 Czerwca 2017 Share Napisano 25 Czerwca 2017 I bardzo dobrze, to nie koncert życzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 26 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2017 Brakujące części na brzuchu dorobione i przyklejone. Pierwsza wystrugana z hipsu, druga sklonowana przy pomocy Bondica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 Bardzo mi się twoje poczynania z tym Antonim Bartku podobają. Tym bardziej, że ten paskudny model też mam w swoim składzie do zrobienia kiedyś... Kibicuję sobie dalej zatem i czekam na aktualizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2017 Podziękował. Wiesz paskudny to on nie jest. Tylko zależy od ciebie w jakim stanie go chcesz mieć. Złożony z pudła też by fajnie się prezentował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 Robiłes formę pod bondica? Jesli tak to z czego? Ciekawi mnie czy można tym zalewac formy własnie i ile to wtedy schnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2017 Odcisnąłem delikatnie w bluetacku i to mi wystarczyło, ale jako stała forma to się nie nadaje. Jest to klej, który utwardza się przez naświetlanie w kilka sekund. Na sklonowanie jakiś cześci nadaje się idealnie. Wykonałem nim lampy na skrzydłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 9 Lipca 2017 Autor Share Napisano 9 Lipca 2017 Doszły kolejne części i można szykować Antka do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 29 Lipca 2017 Autor Share Napisano 29 Lipca 2017 Podkład i preshading Zaczynam mieć dość tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 29 Lipca 2017 Share Napisano 29 Lipca 2017 Samolot niezwykłej wprost urody ;) Ten preshading na skrzydłach pomysłowy, ciekaw jestem jak to wyjdzie w malowaniu. Dajesz, dajesz, nie odpuszczaj! Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 29 Lipca 2017 Share Napisano 29 Lipca 2017 Jakie "dość"?! Świetnie ci idzie! Teraz, panie, to już nie ma odwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 30 Lipca 2017 Autor Share Napisano 30 Lipca 2017 Dzięki An dostał kolorków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 30 Lipca 2017 Share Napisano 30 Lipca 2017 Panie, aleś z kolorkami coś nie trafił. Nawet instrukcja od kalek podaje ci dużo lepsze: http://www.colorserver.net/showcolor.asp?fs=34097+35526+33481 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 13 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2017 Kalki, wash, lakier. Można składać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Dla mnie bomba Fajnie przygasły kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi