paffko Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Nie no Tornado, tapicerka jak ta lala Rewelacyjna. Co to jest? Jakaś sztuczna skóra, czy zamsz? Czy może flock na dwustronnej taśmie klejącej? I to samo co Wojtuś - ile i gdzie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Jest to tkanina samoprzylepna , w dotyku przypomina zamsz. Arkusz 10X15 cm według obecnego przelicznika kosztuje 19,67 zł. Link do sklepu: http://www.hiroboy.com/catalog/index.php?cPath=25_32_72&osCsid=7058a55d702e820b0f1313e5e4873582 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2007 Dzisiaj popracowałem przy tapicerce podłogowej, oryginalna wykładzina była z czegos co przypominało coś rodzaju miękki plastik lub twardą gumę Zastapiłem ją szarym zamszem, a oto efekt - wnętrze: i kufer: Ps. Boczki tylnej kanapy miały kilka zadziorów, których nie dało się zaszpachlować a po pomalowaniu wygladały niezbyt ciekawie. Wobec tego okleiłem je materiałem takim samym jaki będzie na drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 15 Sierpnia 2007 Share Napisano 15 Sierpnia 2007 Dobrze Tornado, to już wiemy jak wygląda samochód na którym się wzorowałeś, teraz tylko pokaż model Rewelacja. Nie myślałeś kiedyś, żeby do takiego modelu w skali 1:8 zainstalowac aparature RC?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Sierpnia 2007 Share Napisano 16 Sierpnia 2007 O paffko ma racje Rc było by fajnym bajerem,prosimy o fotki modelu bo prawdziwy nas nie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2007 O paffko ma racje Rc było by fajnym bajerem Nic z tego Panowie do zabawy to ja mam coś takiego w 1:10: Tymczasem w Citroenie przybyła instalacja hamulcowa: tył ma podłączony ręczny i zasadniczy hamulec: Zastanawia mnie do czego służą paseki obok tylnej kanapy, bo raczej nie są to pasy bezpieczeństwa tym bardziej że przy przednich fotelach nie ma ich: oryginał: Na przodzie cytryny przybyła ozdoba w postaci grilla: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 16 Sierpnia 2007 Share Napisano 16 Sierpnia 2007 Przypuszczam, ze te paski to sa trzymadelka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 16 Sierpnia 2007 Share Napisano 16 Sierpnia 2007 Przypuszczam, ze te paski to sa trzymadelka... Albo miały one ułatwiać wygrzebanie się z głęboko osadzonej tylnej kanapy żeby wysiąść z auta Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Sierpnia 2007 Share Napisano 16 Sierpnia 2007 A może taki bajer?? Jak prawdziwy(nie pisze prawie , bo jak wiadomo"prawie robi wielka różnice') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 16 Sierpnia 2007 Share Napisano 16 Sierpnia 2007 Tornado po mojemu ten model wygra nie jedne zawody,coś pięknego Pozdrawiam Przemyslaw Radzikowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 16 Sierpnia 2007 Share Napisano 16 Sierpnia 2007 Tornado po mojemu ten model wygra nie jedne zawody,coś pięknego Pozdrawiam Przemyslaw Radzikowski Zgadzam się z Przemkiem, no to już masz 2 pierwsze miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 16 Sierpnia 2007 Share Napisano 16 Sierpnia 2007 Kolejny raz Andrzej pokazujesz że Twoja wyobrażnia i stajnia kunsztu Twego nie zna granic. Co do tego paska ja bym stwierdził, że może jest to pas do zbezpieczania czegoś skoro ma mocowanie zatrzaskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2007 Zamontowałem na stałe przednie fotele i kierownicę, lampkę podsufitówkę, dźwignie hamulca recznego i zmiany biegów. Także zamontowałem już przednią szybę, a na osłony przeciwsłoneczne nakleiłem tapicerkę i zawiesiłem je na właściwym sobie miejscu (można je opuszczać). na koniec zamontowałem kołpaki coby felgi nie były takie łyse: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 17 Sierpnia 2007 Share Napisano 17 Sierpnia 2007 Mam pytanie Co jeszcze w tym modelu bedzie się coś ruszać?? Bo zaskakujesz mnie za każdym razem MOdel Jest super oby tak też było z innymi modelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2007 Mam pytanie Co jeszcze w tym modelu bedzie się coś ruszać?? Bo zaskakujesz mnie za każdym razem Oczywiście że będzie, np. klamkami będzie można zamyknąć lub otworzyć schowek i kufer główkuję też nad tym jak by tu zrobić "wyskakujące" kierunkowskazy bo te z zestawu mogą być tylko w pozycji zamkniętej lub otwartej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 17 Sierpnia 2007 Share Napisano 17 Sierpnia 2007 Jak zwykle szalejesz Andrzeju. Ja bym może i miał jakiś pomysł jak zrobić wyskakujace kierunkowskazy ale raczej to powinno być zrobione w początkowym procesie budowy a nie jak już Kasta jest pomalowana. I wiele elementów już jest na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2007 ale raczej to powinno być zrobione w początkowym procesie budowy a nie jak już Kasta jest pomalowana. I wiele elementów już jest na miejscu. Pomalowana kasta w niczym nie przeszkadza. Już mam patent na zrobienie ruchomych kierunkowskazów pozotało wdrożyć go w życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2007 Gotowe, kierunkowskazy są ruchome no i w końcu mogłem okleić tapicerką słupki od wewnątrz. i druga strona: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 18 Sierpnia 2007 Share Napisano 18 Sierpnia 2007 Bardzo fajowo - i te kierunki ...a awaryjne to jak tu wygladaja ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 18 Sierpnia 2007 Share Napisano 18 Sierpnia 2007 Gotowe, kierunkowskazy są ruchome A uchylisz rąbka tajemnicy jak to zrobiłeś?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2007 ...a awaryjne to jak tu wygladaja ? tak: A uchylisz rąbka tajemnicy jak to zrobiłeś?? W kierunkach przewieriłem małe otworki i włożyłem do nich osie z kawałków drucika, w kaście przykleiłem tylko drucik (oś). Tymczasem w Citroenie przybyło trochę chromów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 18 Sierpnia 2007 Share Napisano 18 Sierpnia 2007 Miodzio Wstawiaj juz te drzwi i reszte bo sie juz kurna doczekac nie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Sierpnia 2007 Share Napisano 18 Sierpnia 2007 Ciekawe ile osób dałoby się oszukać, gdyby niektóre fotki przedstawić nie jako relacja z klejenia modelu tylko jako relacja z odnawiania samochodu rzeczywistego? Od razu piszę, że ja bym się dał nabrać. Może tylko tło trzeba by inne dać. Rewelacja, osłupiający model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerniawa Napisano 18 Sierpnia 2007 Share Napisano 18 Sierpnia 2007 Jak ja mogłem przgapić taką relacje Model jest zajefajny. Czekam na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Sierpnia 2007 Share Napisano 20 Sierpnia 2007 A do ilu on sie rozpędzi??Bo pamiętasz że jadę na przejażdżkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi