Bengal Napisano 6 Maja 2020 Autor Share Napisano 6 Maja 2020 4 minuty temu, HKK napisał: vacu Squadron-a tą masz na myśli : https://www.kitlinx.com/cgi/display.cgi?item_num=SQT9402&cartstatus=temp&custid=829952.9954 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Maja 2020 Autor Share Napisano 6 Maja 2020 4 minuty temu, Bobek napisał: jak chcesz poprawić to na sucho tylko 800 i będzie jak tak ta lala spróbować mogę i tak z nią gorzej nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Bengal napisał: co mogę teraz zrobić ? Rzucić na to ścierkę. https://www.aircraftcovers.com/P51#5 Edytowane 6 Maja 2020 przez _OldMan_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Maja 2020 Autor Share Napisano 6 Maja 2020 17 minut temu, _OldMan_ napisał: Rzucić na to ścierkę. możesz rozwinąć swoją odpowiedź ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 Masz linka w moim poście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Maja 2020 Autor Share Napisano 6 Maja 2020 @_OldMan_ ciekawe ale raczej to odpada rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 1 godzinę temu, Bengal napisał: tą masz na myśli : https://www.kitlinx.com/cgi/display.cgi?item_num=SQT9402&cartstatus=temp&custid=829952.9954 Tak. Są 2 wersję - normalna i Dallas. Przeznaczone do Hasegawy, ale odsuwana część powinna pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 Pytaj ludzi ; może komuś zastała druga z modelu Tamki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Maja 2020 Autor Share Napisano 6 Maja 2020 41 minut temu, HKK napisał: Tak. Są 2 wersję - normalna i Dallas. Przeznaczone do Hasegawy, ale odsuwana część powinna pasować. tej normalnej nie mogę namierzyć, namierzyłem chyba muszę dallas zamówić napisałem też do Dragona czy by nie wysłali, ew. mogę kupić cały zestaw za 92$ albo jak poradził @Bobek potraktować papierem lub kupić jak zasugerował @marek d nauczka zostanie na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 nie zauważyłem ze pękła nawet hehe, nie pozostaje nic tylko kupno nowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 6 Maja 2020 Share Napisano 6 Maja 2020 Na moje oko KM112 ma limuzynę rozwojową z Kalifornii tzw typ -6. Tych limuzyn było co najmniej 5 rodzajów, sądzę, że trudno je wszystkie znaleźć w ofercie zamienników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 7 Maja 2020 Share Napisano 7 Maja 2020 12 godzin temu, Bengal napisał: tej normalnej nie mogę namierzyć, namierzyłem chyba muszę dallas zamówić W Hannants-ie jest https://www.hannants.co.uk/search/index.php?adv=1&product_category_id=&product_division_id=&manufacturer_id=363034&product_type_id=&code=&scale_id=953&keyword_search=mustang&setPerPage=25&sort=0&search_direction=asc&save_search_name=&save_search= 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Maja 2020 Autor Share Napisano 9 Maja 2020 Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 9 Maja 2020 Share Napisano 9 Maja 2020 No to teraz masz co psuć.............. oby nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Maja 2020 Share Napisano 9 Maja 2020 (edytowane) Widzę że możesz walczyć dalej. Nie myślałeś o poszpachlowaniu linii podziału na skrzydłach? W zasadzie powinny się odcinać tylko panele dostępu do uzbrojenia. Możesz też zalać linie szpachlówką w płynie żeby się tak nie odcinały. Edytowane 9 Maja 2020 przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Maja 2020 Autor Share Napisano 9 Maja 2020 4 godziny temu, marek d napisał: No to teraz masz co psuć.............. oby nie. oby nie 3 godziny temu, barszczo napisał: Widzę że możesz walczyć dalej. Nie myślałeś o poszpachlowaniu linii podziału na skrzydłach? W zasadzie powinny się odcinać tylko panele dostępu do uzbrojenia. Możesz też zalać linie szpachlówką w płynie żeby się tak nie odcinały. chyba to sobie odpuszczę i tak już mam dosyć szpachlowania skrzydeł i tak ta powierzchnia nie będzie idealnie gładka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 9 Maja 2020 Autor Share Napisano 9 Maja 2020 Gładsza raczej nie będzie - będzie pod różnymi kątami widać pozostałości po nitach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 14 Maja 2020 Autor Share Napisano 14 Maja 2020 Nie dało mi to spokoju zaszpachowałem całość jeszcze raz i przeszlifowałem 400-800 , teraz jeszcze przeszlifuję papierem 1200-2000 i zobaczymy, mam nadzieję że to będzie już koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Maja 2020 Autor Share Napisano 15 Maja 2020 jednak coś tam będę musiał poprawiać nie chce mi się ale widzę jakieś światełko więc trzeba skończyć a potem wracamy do avro ..... i się zacznie nitowanie ... górne lewe i prawe skrzydło do zaakceptowania : kadłub oczywiście zaszpachlowałem - będę nitował bo Dragona poniosło lewa połówka ujdzie : prawa jest do poprawy : dół jednak do poprawy nigdy chyba więcej nie zrobię czegoś w 32 - no może jeszcze jedną 109 przed 109 w 24... to bydle ledwo się mieści w boxie a jeszcze muszę namierzyć miejsce gdzie je będę trzymał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Maja 2020 Autor Share Napisano 16 Maja 2020 owiewka zrobiona przed i po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Maja 2020 Autor Share Napisano 18 Maja 2020 Okazało się że przednia też miała jakieś skazy poprawiłem i teraz czekam na maskowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Maja 2020 Autor Share Napisano 18 Maja 2020 Pomalowałem już chyba docelowo czarnym surfacerem 1500, nawet nawet to wygląda coraz mniej poprawek na horyzoncie. Zabrałem się też za drobnicę, która odpadała w trakcie zabawy ze szpachlą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Maja 2020 Autor Share Napisano 22 Maja 2020 I w większej całości teraz tylko muszę poszukać poprawnych łopat od śmigła bo mam chyba złe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 23 Maja 2020 Share Napisano 23 Maja 2020 Powstaje śliczny konik zaczynasz najprzyjemniejszy etap także trzymam kciuki i kibicuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 29 Maja 2020 Autor Share Napisano 29 Maja 2020 Męczę dalej Mustanga .... męczę i kończę, galerii na 100 % nie będzie ... przynajmniej widać koniec, będzie stał na półce albo poleci z 2-go piętra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi