thor_ Napisano 29 Maja 2020 Share Napisano 29 Maja 2020 Ehhh Mustanga mieć... na łące przed domem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 31 Maja 2020 Autor Share Napisano 31 Maja 2020 Co mi się udało to pomalowałem, niech schnie lakier na górze, jutro dół i kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2020 nic wielkiego ale moja pierwsza szachownica 02.06.2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2020 Dobry już prawię kończę już prawie potrzebuję waszej opinii, czy zostawić takie "zacieki" ? Chciałem sobie potrenować zabawy z washem zawsze mogę jeszcze zmyć:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 Ja się nie znam na brudzeniu samolotów, ale te pionowe zacieki na kadłubie to IMO dziwnie wyglądają... Jakby samolot stał z miesiąc na deszczu A może stał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 6 Czerwca 2020 Share Napisano 6 Czerwca 2020 37 minut temu, Bengal napisał: potrzebuję waszej opinii, czy zostawić takie "zacieki" ? W takiej formie nie. Zacieki powstające w trakcie postoju na płycie lotniska, w przypadku Mustanga, powinny być lekko ukośnie, samolot przecież stoi z nosem zadartym do góry. Ty zrobiłeś je pod kontem prostym do osi podłużnej kadłuba (przynajmniej tak to wygląda na zdjęciach), czyli trochę nienaturalnie. I na moje oko jest ich trochę za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 10 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2020 W dniu 6.06.2020 o 20:59, Thalgonis napisał: Ja się nie znam na brudzeniu samolotów, ale te pionowe zacieki na kadłubie to IMO dziwnie wyglądają... Jakby samolot stał z miesiąc na deszczu A może stał? czasami może mmm W dniu 6.06.2020 o 21:37, rymulus napisał: W takiej formie nie. Zacieki powstające w trakcie postoju na płycie lotniska, w przypadku Mustanga, powinny być lekko ukośnie, samolot przecież stoi z nosem zadartym do góry. Ty zrobiłeś je pod kontem prostym do osi podłużnej kadłuba (przynajmniej tak to wygląda na zdjęciach), czyli trochę nienaturalnie. I na moje oko jest ich trochę za dużo dzięki - poprawiłem troszkę lepiej nie będzie na szczęście już końcówka... jeszcze na pewno końcówki śmigieł muszę przemalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Czerwca 2020 Share Napisano 10 Czerwca 2020 (edytowane) Przednia pokrywa luku uzbrojenia, ta z tabliczką była odchylana na zawiasie do przodu. Trzeba ja wkleić mniej więcej tak: Edytowane 11 Maja przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 11 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2020 @barszczo jasne, klapy/pokrywy są luzem, na koniec wkleję : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2020 Cześć w końcu koniec - ponad 3 lata, długo, duża przerwa ale udało mi się go dokończyć. Nie wnikam w całość, nie wszystko mi się podoba ale nie było zawsze z górki, sam zestaw Dragona 50/50 nie za łatwy nie za trudny,najwięcej problemów i baboli było na samym początku - później to już rzeźba ale to moje błędy przy składaniu na początku i dalsze niedbalstwo i etc Jak dla mnie to chyba za duża skala, wole 72/84, jednakże jest model w 32 ta 109 którą może kiedyś kupię i zrobię Oszklenie za delikatne ... Wyszło jak wyszło koniec, mogę wrócić do shackletona są dwa plusy, mój pierwszy Polak, i dokończony projekt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 12 Czerwca 2020 Share Napisano 12 Czerwca 2020 Mnie się podoba. Nie jest jakoś supermocno styrany, także pilot chyba dbał o niego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 12 Czerwca 2020 Share Napisano 12 Czerwca 2020 Fajnie to wyszlo. Mialem go kiedys kupic ale jakos nie wyszlo a niedawno sie ukazal Revell i tego mam na szafie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi