Grzegorz Grabowski Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 A koło zębate już przyklejone na amen? Jeśli tak, to jest w złym miejscu i wygląda jakby je załoga, super glutem przyfastrygowała Zauważyłem jeszcze coś, ale zaraz będzie że się czepiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2018 fajniekuje w oczy lakier błyszczący na plecakach ja bym zmatowił pierwsza warstwa matu położona - chyba jeszcze jedna się przyda Świetna robota, śledzę z zaciekawieniem kwestię warsztatową. Ale że temat Abramsów jest mi kompletnie obcy, pytanie ignoranta: czym jest to misternie pordzewiałe cholerstwo, uwieszone po lewej na wieży? I skąd tyle na nim rdzy w warunkach pustynnych, widocznej na wszystkich oryginalnych zdjęciach?? Dzięki Nie wiem jak to się to nazywa fachowo, ale są zdjęcia iż jest to zardzewiałe A koło zębate już przyklejone na amen? Jeśli tak, to jest w złym miejscu i wygląda jakby je załoga, super glutem przyfastrygowała Oczywiście, że nie jest aż takim samobójcą nie jestem Ale dzięki za zwrócenie uwagi, wiem już gdzie ma być Zauważyłem jeszcze coś, ale zaraz będzie że się czepiam Zauważyłeś tą krzywą lufę ?? ups wydało się Pisz co zauważyłeś Grzegorzu, ja to i tak przyjmę na klatę i będę się starać poprawić (jeśli umiem)a jeśli nie to postaram się w następnym nie popełnić tego błędu Każda wasza uwaga jest dla mnie bezcenna Jeśli to możliwe, to zrób zdjęcia na białym tle. Jeśli to możliwe, to zrób zdjęcia na białym tle. O, to to to! I jeszcze przydałby się namiot bezcieniowy. Razem powinno to diametralnie zmienić jakość zdjęć. Proszę bardzo, białe jest białe (a może białe to szare ), natomiast co do namiotu nie mogę namierzyć tej małej taniej chińszczyzny więc jutro zrobię nowy swój prywatny od 0 Aaa zdjęcia B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 To co zauważyłem, znajduje się pomiędzy przeszkloną osłoną dowódcy a przeszkloną osłoną (ta z siatką) działonowego. Otóż wkleiłeś tam taką wąską osłonę bez szybki. To coś powinno znajdować się z tyłu na włazie działonowego. Widzę że za tym włazem masz nawet zawiasy do tego elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 Toboły to rozumiem że ledwo zaczęte są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 25 Sierpnia 2018 Share Napisano 25 Sierpnia 2018 To co zauważyłem, znajduje się pomiędzy przeszkloną osłoną dowódcy a przeszkloną osłoną (ta z siatką) działonowego. Otóż wkleiłeś tam taką wąską osłonę bez szybki. To coś powinno znajdować się z tyłu na włazie działonowego. Widzę że za tym włazem masz nawet zawiasy do tego elementu. Cofam to co napisałem. Nie popełniłeś błędu. Zwracam honor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2018 Toboły to rozumiem że ledwo zaczęte są. Tak, będę je poprawiał To co zauważyłem, znajduje się pomiędzy przeszkloną osłoną dowódcy a przeszkloną osłoną (ta z siatką) działonowego. Otóż wkleiłeś tam taką wąską osłonę bez szybki. To coś powinno znajdować się z tyłu na włazie działonowego. Widzę że za tym włazem masz nawet zawiasy do tego elementu. Cofam to co napisałem. Nie popełniłeś błędu. Zwracam honor. Nie musisz, nic się nie stało. Jeśli to możliwe, to zrób zdjęcia na białym tle. O, to to to! I jeszcze przydałby się namiot bezcieniowy. Razem powinno to diametralnie zmienić jakość zdjęć. I zrobiłem namiot no i nowy namiot i zdjęcia w takiej konfiguracji lamp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Sierpnia 2018 Share Napisano 25 Sierpnia 2018 Ciemno, niedoświetlony przód modelu, przydałoby się mocniejsze swiatło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 25 Sierpnia 2018 Share Napisano 25 Sierpnia 2018 Źródło światła od góry by się przydało. Mocniejsze żarówki też by zrobiły trochę lepiej. No i poprawić poziomy i krzywe w fotoszopie ;) W dalszym ciągu te toboły świecą się jak psu jajca Może ultra matt pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2018 Czyli co 4 lampa ? O ile mocniejsze żarówki ? teraz są 2x100W 1520ln (3 cieplejsza ale nie pamiętam jej mocy/lumenów). Tzn poprawić poziomy i krzywe ? ocb ? Do tobołów jeszcze wrócę, muszę je dokończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 25 Sierpnia 2018 Share Napisano 25 Sierpnia 2018 Czyli co 4 lampa ? O ile mocniejsze żarówki ? teraz są 2x100W 1520ln (3 cieplejsza ale nie pamiętam jej mocy/lumenów). Tzn poprawić poziomy i krzywe ? ocb ? Do tobołów jeszcze wrócę, muszę je dokończyć A temperaturę jaka masz? Za 10 pln chyba w Leroy są 20W żarówki 6500K, choć byś miał 5 dobrych żarówek, jedna o innej temperaturze zawsze zmieni ci wszystko Wszystkie żarówki musisz mieć te same by no i ustawienie temp. W aparacie tez ważne by nie kłamało kolorow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2018 cd mojej telenoweli Ogarnąłem wszystkie 3 z jednej parafii osramy 6500k. Posiedziałem troszkę nad bambetlami, chyba jeszcze raz je wezmę pod kredki i będzie lepiej. na żywo prezentuje się o wiele lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 26 Sierpnia 2018 Share Napisano 26 Sierpnia 2018 Same zdjęcia tez o wiele lepiej się poprawiły do poprzednich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 26 Sierpnia 2018 Share Napisano 26 Sierpnia 2018 Witam Ogólnie fajnie się prezentuje, tylko czy ramki oszklenia na osłonach nie powinny być w kolorze bazowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 26 Sierpnia 2018 Share Napisano 26 Sierpnia 2018 Gdzie kolega ma anteny? Całościowo to dobrze wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2018 Same zdjęcia tez o wiele lepiej się poprawiły do poprzednich Ale jeszcze coś mi nie pasuje, nie mam 4 lampy by sprawdzić taką konfigurację. WitamOgólnie fajnie się prezentuje, tylko czy ramki oszklenia na osłonach nie powinny być w kolorze bazowym? Dzięki, powinny być - to jest w trakcie poprawiania, sprawdzam efekty na innych szybkach, które mogłem zdjąć i spokojnie poprawiać bez popsucia czegoś na modelu. Gdzie kolega ma anteny? Całościowo to dobrze wygląda. Anteny na samym końcu, zapewne będę kombinował z ramki wyciąganej nad zapalniczką Już prawie koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 1 Września 2018 Share Napisano 1 Września 2018 Co to za zastój? Dajesz dalej, bo ja już drugiego zacząłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Września 2018 Autor Share Napisano 1 Września 2018 Przerwa do poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 5 Września 2018 Autor Share Napisano 5 Września 2018 Powróciwszy do Abramsa po krótkiej przerwie Hmmm od czego by tu zacząć, już prawie koniec ale jeszcze nie tak szybko (niestety). Na pewno muszę zrobić anteny, jakaś kosmetyka (m.in. ogniwa gąsienicy) i właśnie co dalej. Im dłużej siedzę nad nim to tym więcej nie wiem co mogę już zrobić Jeden z ostatnich odcinków mojej telenoweli : i najważniejsze pytanie co następne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Września 2018 Share Napisano 5 Września 2018 Moja odpowiedź na pytanie- co nastepne- może być tendencyjne, wiec jej nie udzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 5 Września 2018 Autor Share Napisano 5 Września 2018 Moja odpowiedź na pytanie- co nastepne- może być tendencyjne, wiec jej nie udzielę. Zawsze jej wysłucham Wacham się pomiędzy : RG-31 COUGAR 6X6 bądź Buffalo 6X6 albo polskiego T-55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Września 2018 Share Napisano 5 Września 2018 Moja odpowiedź na pytanie- co nastepne- może być tendencyjne, wiec jej nie udzielę. Zawsze jej wysłucham Wacham się pomiędzy : RG-31 COUGAR 6X6 bądź Buffalo 6X6 albo polskiego T-55 Eeee....RG-31 chyba najciekawszy. Tez o nim myślałem. Może sobie wspólny warsztat zmajstrujemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 5 Września 2018 Share Napisano 5 Września 2018 Co jeszcze możesz zrobić z Abramsem? Fajnie by było, gdybyś na przykład przymocował jakoś te graty do pancerza. I tu pomocna może być taśma maskująca, pocięta na 1mm paski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 5 Września 2018 Share Napisano 5 Września 2018 Bierz się za polską 55-kę ale to trudny temat bo T55 polskiej produkcji trochę się różniły od ruskich, a tym bardziej od czeskich,i wcale nie chodzi o tą skrzynkę na pokrywy reflektorów z lewej strony wieży ale masz muzeum na Powsińskiej, pojedziesz tam raz, obglądniesz i już będziesz wiedział.pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 5 Września 2018 Share Napisano 5 Września 2018 A jeśli chodzi o odpowiedź na pytanie co następne? Odpowiadam. Ja osobiście zaczekałbym na to: Fani militarnych 4 kółek z Makinenem na czele zgodzą się pewnie ze mną, że to pojazd o najwyższym współczynniku czadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 5 Września 2018 Share Napisano 5 Września 2018 Oooooo!!! Ale czad!!! Kiedy i gdzie to można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi