Dorotka Napisano 20 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2017 A tak z ciekawości jakiej szpachli używasz..? Różnych, ale akurat tutaj "Perfect Plastic Putty" od Deluxe Materials. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Zacząłem trochę kombinować z bulajami. To co zaproponował "Pontos" jak popatrzyłem na zdjęcia, to raczej ma się średnio do tego, co jest w oryginale. Idę w kierunku tego co na zdjęciu. Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 W sensie to ma byc zaślepiony po japońsku bulaj, czy jakas matowa szyba Ci wyszła? Ta brewka to taka chyba deko za duża nie? Wygląda mi na 1/2 okręgu a powinno być tak z 1/3, ale może lepiej niech sie blacman wypowie, on tu jest SZpecjalYstOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2017 W sensie to ma byc zaślepiony po japońsku bulaj, czy jakas matowa szyba Ci wyszła? Ta brewka to taka chyba deko za duża nie? Wygląda mi na 1/2 okręgu a powinno być tak z 1/3, ale może lepiej niech sie blacman wypowie, on tu jest SZpecjalYstOM Ma być zwykłe szkło z tą górną "brewką". Szyba utytłana od przymiarek. Staram się złapać właściwy rozmiar tej "brwi" no i szukam patentu jak te bulaje zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Może skręcić z cienkiego drutu sprężynkę i ciąć na odpowiednie kawałki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Może skręcić z cienkiego drutu sprężynkę i ciąć na odpowiednie kawałki? Drut jest okrągły w przekroju, w oryginale to "prosty" kawałek blachy - tu jest aluminium 0,2 mm, ale mogę dać 0,1. To się tnie skalpelem jak papier, bardziej kłopotliwe może być przyklejenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Brewka 120 stopniowy wycinek koła, szyba z wikolu/clear fixa albo innego takiego badziewia, lekkie łatwe i przyjemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Może skręcić z cienkiego drutu sprężynkę i ciąć na odpowiednie kawałki? Drut jest okrągły w przekroju, w oryginale to "prosty" kawałek blachy - tu jest aluminium 0,2 mm, ale mogę dać 0,1. To się tnie skalpelem jak papier, bardziej kłopotliwe może być przyklejenie... lepisz na BCG a potem podkładem, wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Brewka 120 stopniowy wycinek koła, szyba z wikolu/clear fixa albo innego takiego badziewia, lekkie łatwe i przyjemne. Pewny jesteś tych 120 stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Pewny jesteś tych 120 stopni? Obstawiałbym 120 stopni na nadbudówkach, a takie jak ze zdjęć Dorotki- na kadłubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Obstawiałbym 120 stopni na nadbudówkach, a takie jak ze zdjęć Dorotki- na kadłubie. Hm... To pierwsze co wrzuciłem to właśnie nadbudówka, dokładnie ta część co z modelu z testowym bulajem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Znalazłem taką fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2017 To moje przybliżenie jest właśnie z tej fotki. Są "połówkowe.... Tylko, że to XII 1929 r. Pytanie czy się to później nie zmieniło na owe 120? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Sierpnia 2017 Share Napisano 22 Sierpnia 2017 No to jak masz zdjęcia to po co zawracasz głowe??? ZAZWYCZAJ są 120 stopniowe, ale jak masz zdjęcie, to robisz takie jak na zdjęciu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2017 No to jak masz zdjęcia to po co zawracasz głowe??? ZAZWYCZAJ są 120 stopniowe, ale jak masz zdjęcie, to robisz takie jak na zdjęciu.. Mam zdjęcie z 1929 r. Ja robię "Kongo" z 1944 r. Z tego okresu nie mam zdjęcia. Okręt był przebudowywany i wiele mogło się zdarzyć. Stąd się pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2017 Troszkę wyżej. Co do podnoszonej wcześniej kwestii przeźroczystości bulai jest taka jak pierwszy z lewej. Chyba wystarczy, bo i tak za nimi wszystkimi będzie jedynie ciemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 23 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2017 W ramach odstresowania się od bulai, złożyłem radarek i przypasowałem go wstępnie. Dopiero po zrobieniu zdjęcia zauważyłem że odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 23 Sierpnia 2017 Share Napisano 23 Sierpnia 2017 To moje przybliżenie jest właśnie z tej fotki. Są "połówkowe.... Tylko, że to XII 1929 r. Pytanie czy się to później nie zmieniło na owe 120? nie zmieniło się.... nie było powodu aby się zmieniło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 mam wrażenie, że przykleiłeś radar odwrotnie. Radar był skierowany w stronę "patrzenia" optyki dalmierzy, których osłony masz na ramionach. Radar patrzy sobie w jedną stroną a dalmierz w drugą... poza tym jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 No przecież napisał, że odwrotnie... W ramach odstresowania się od bulai, złożyłem radarek i przypasowałem go wstępnie. Ale proszę cię... bulajów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 No przecież napisał, że odwrotnie...W ramach odstresowania się od bulai, złożyłem radarek i przypasowałem go wstępnie. Ale proszę cię... bulajów. już ślepy jestem... odnośnie bujai czy bulajów - obie formy są poprawne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Ok, zwracam honor. Kolejny dowód na to, że człowiek uczy się całe życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2017 .... mam wrażenie, że przykleiłeś radar odwrotnie. Radar był skierowany w stronę "patrzenia" optyki dalmierzy, których osłony masz na ramionach. Radar patrzy sobie w jedną stroną a dalmierz w drugą... poza tym jest super Dopiero po zrobieniu zdjęcia zauważyłem że odwrotnie Nic nie jest jeszcze sklejone. Wciąż staram się poznać ten okręt, różne jego "zakamarki i tajemnice". Im więcej w las tym więcej drzew, można powiedzieć. Ale głowa przyzwyczaiła si do wielkości elementów, co mnie cieszy. Na razie wszystko trzyma się samo. Fajnie, że Ci się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Proxxon podoba mi sie najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Maszyna jak się patrzy - gratuluję wyposażenia warsztatu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi