xmald Napisano 1 Października 2017 Autor Share Napisano 1 Października 2017 Dzięki! Naciągi są z żyłki wędkarskiej 0,08. Będą malowane na kolor okuć - ten niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 1 Października 2017 Share Napisano 1 Października 2017 Naciągi są z żyłki wędkarskiej 0,08. Będą malowane na kolor okuć - ten niebieski. Dzięki, to miało być drugie pytanie . Wydawało mi się tylko, że te naciągi były w naturalnym kolorze metalu, ale faktem jest, że jako punkt odniesienia przyjmuję egzemplarz z NASM, a niekoniecznie jest on zgodny z tym, jak te samoloty wyglądały - bagatela - 100 lat temu. Choć z drugiej strony, na niektórych fotografiach jakby faktycznie, kolor naciągów wpada w niebieski... Żyłka 0,08... zanotowane. Dzięki raz jeszcze. Pozdrowienia Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krosto Napisano 2 Października 2017 Share Napisano 2 Października 2017 pulsatorki fajny dodatek i pajęczynka niczego sobie! pzdr K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 2 Października 2017 Share Napisano 2 Października 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 4 Października 2017 Autor Share Napisano 4 Października 2017 Może nic spektakularnego do pokazania tutaj nie mam ale kolejny krok do przodu. Około 60 naciągów przygotowane do zamocowania, jeszcze ponad drugie tyle przede mną ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowmare Napisano 4 Października 2017 Share Napisano 4 Października 2017 Nie łatwiej złapać sobie pająka i pozwolić mu opleść model? Bardzo fajna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 4 Października 2017 Share Napisano 4 Października 2017 Z czego są wykonane te naciągi Wyglądaj super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 8 Października 2017 Autor Share Napisano 8 Października 2017 Dzięki! Z czego są wykonane te naciągi Naciągi to żyłka wędkarska 0,08 oraz rurki z patyczków higienicznych wyciągniętych nad płomieniem. Być może zrobię zdjęcia tego jak produkuje śruby rzymskie ale troszkę później. Tymczasem skrzydło gotowe do montażu: Pomalowane pływaki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Października 2017 Share Napisano 9 Października 2017 zaj....e ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 18 Października 2017 Autor Share Napisano 18 Października 2017 Ponad 100 naciągów zrobione... zostało jeszcze jakieś 60. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 o w mordę.... gratuluje wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 Rewelacja:piwo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 22 Października 2017 Autor Share Napisano 22 Października 2017 Dzięki za dobre słowa! Mój Caudron zaczął wyglądać jak samolot. Coraz bliżej finału... muszę przyznać, że sylwetka tego aparatu latającego strasznie mi się podoba. Mimo skomplikowania samej konstrukcji model nawet w wersji morskiej jest tak zaprojektowany, że trudno pogubić geometrię, czego się obawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 22 Października 2017 Share Napisano 22 Października 2017 OMG... Wspaniałości! Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Października 2017 Share Napisano 22 Października 2017 Wygląda bardzo ładnie. Nie przykleiłeś pływaków na odwrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 22 Października 2017 Autor Share Napisano 22 Października 2017 Dzięki! Wygląda bardzo ładnie. Nie przykleiłeś pływaków na odwrót? Wszystko jest tak, jak powinno ;-) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 23 Października 2017 Share Napisano 23 Października 2017 Wygląda to rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 30 Października 2017 Autor Share Napisano 30 Października 2017 Dzięki Marwaw! To już pewnie jedna z ostatnich aktualizacji. Zostało mi już tylko koło 20 naciągów, koziołki i wózki transportowe oraz doklejenie detali oraz dobrudzenie i będzie można zrobić galerię. Obawiałem się, że się nie wyrobię ale na szczęście raczej się uda. Jakość zestawu jest świetna więc nie trzeba marnować czasu na rzeźbienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Października 2017 Share Napisano 30 Października 2017 mama mia - prima sort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 31 Października 2017 Share Napisano 31 Października 2017 Cudo , pokaż jeszcze te śruby rzymskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 31 Października 2017 Share Napisano 31 Października 2017 Tu za samo podjęcie tematu powinna być nagroda. Cuś piknego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 1 Listopada 2017 Autor Share Napisano 1 Listopada 2017 Dzięki za dobre słowa! Śruby rzymskie postaram się pokazać przy okazji następnej aktualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 8 Listopada 2017 Autor Share Napisano 8 Listopada 2017 (edytowane) Czołem! Nic spektakularnego do pokazania już nie mam. Dokończyłem naciągi i poprzyklejałem detale takie jak prędkościomierz, rurki idące od osłon silników i elementy mocowania karabinu oraz generator. Sam model już właściwie skończony - dokleję tylko kaem i śmigła. Planuję zrobić podstawkę z kawałkiem plaży i wody - zobaczymy czy się uda... Wrzucam też obiecane foty z tego, jak robię śruby rzymskie: 1 - to igła insulinówka wygięta i wklejona w uchwyt z patyczka 2 - cienki drucik 3 - patyczek higieniczny - trzeba wypróbować kilku producentów i sprawdzić, który się najlepiej rozciąga 4 - przy pomocy tego skomplikowanego narzędzia skręcam drucik, tak żeby powstało oczko 5 - przewlekam oczka z drucika przez rurki z patyczka higienicznego pocięte na kawałki odpowiedniej długości (najlepiej nowym skalpelem żeby uniknąć deformowania otworu) 6 - końcówkę gotowej już śruby zabezpieczam rzadkim CA Edytowane 9 Listopada 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Listopada 2017 Share Napisano 8 Listopada 2017 niezłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi