smialus Napisano 3 Listopada 2017 Share Napisano 3 Listopada 2017 Rewelacja. Ale chyba będziesz coś robił na łączeniu skrzydeł - kadłub?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 4 Listopada 2017 Autor Share Napisano 4 Listopada 2017 Dzięki, Kadłub ze skrzydłami jest tylko złożony.Taka innowacyjna kompaktowa metoda robienie modelu. Po sklejeniu uzupełnię wikolem i za psiukam farbą. Ale następnego już tak nie zrobię,choć jest wygodnie operować przy malowaniu osobno kadłubem,osobno skrzydłami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 4 Listopada 2017 Autor Share Napisano 4 Listopada 2017 Po przyklejeniu,szpachlowaniu wikolem i malowaniu białą,przejście skrzydło kadłub wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 4 Listopada 2017 Share Napisano 4 Listopada 2017 Na prawej stronie, litera S w napisie Polish Airlines powinna zaczynac sie nad 10 oknem, litera O w LOT kończy sie na oknie 7.Lewy brzeg litery L w lot powinien być w połowie 1 okna ...kalki do depy...O powinno wychodzić z 3 okna ..i nie zapomnij o chodnikach na skrzydłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 5 Listopada 2017 Autor Share Napisano 5 Listopada 2017 Wiem wiem Panowie,trzeba było liczyć okienka,pociąć kalkę,pozycjonować ,a najlepiej namalować od szablonu z odpowiednim LOTowskim granatem. Trochę dziwi nonszalancja 8Adecals,kalkomania to świeży wypust jest masa zdjęć. Zapytałem w grupie na fejsie p.Jona Ochoa dlaczego nie ma drzwi ewakuacyjnych na prawej stronie.Na razie nie ma odpowiedzi. Teraz mam jeszcze więcej argumentów aby Go gnębić ;) ps.Pamiętam o chodnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 5 Listopada 2017 Share Napisano 5 Listopada 2017 Jak te kalki się kładły? Zastanawiam się nad zakupem tego zestawu + kilku innych na 777 i 787 od tego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 5 Listopada 2017 Autor Share Napisano 5 Listopada 2017 Kalki kładą się dobrze,są wytrzymałe,długo dają się przesuwać,dobrze wnikają w linie podziału. Aby przyspieszyć schnięcie używałem suszarki.Ma to dodatkową zaletę bo na ciepło lepiej przylegają. Można odkleić na drugi dzień i coś poprzesuwać,tyko trzeba dużo wody i delikatnie podważyć.I mają b.cieki film praktycznie niewidoczny.Używałem płynu Tamyia. Trochę problemów było przy wingletach,wewnątrz nie chciały dobrze przylegać.Są też trochę za duże ,pisze tu o stateczniku pionowym i właśnie o wingletach. Błędy merytoryczne koledzy już wytknęli. No i ważne,to jest laser więc kładzie się na białym po uprzednim wycięciu. Jakie konkretnie planujesz malowania na 787,777 no i czy zobaczymy je w dziale 1:144? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 5 Listopada 2017 Share Napisano 5 Listopada 2017 Hej, dzięki za odpowiedź, w takim razie leci do nich zamówienie. Planuję oprócz 738 w barwach LOT zrobić najpierw 777-300ER Emirates a potem 787-8 Air Canada (z czarnym ogonem i brzuchem). Relacji nie planuję, będzie je robił mój 9-letni syn z moją pomocą, może sama galeria końcowa się pojawi. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 5 Listopada 2017 Autor Share Napisano 5 Listopada 2017 Czy na górze skrzydeł wokół czarnych pasów tworzących czworokąt są napisy no step? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 5 Listopada 2017 Share Napisano 5 Listopada 2017 W tych miejscach są te ostrzeżenia, po prawej analogicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 8 Listopada 2017 Share Napisano 8 Listopada 2017 Świetnie Ci te cywilne latadła wychodzą! Cały czas kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 8 Listopada 2017 Autor Share Napisano 8 Listopada 2017 Dzięki za dobre słowo. Niestety nostepów mam o cztery za mało,więc raczej nie dam. Pewnie i tak są przeskalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 11 Listopada 2017 Autor Share Napisano 11 Listopada 2017 No i porobiłem z lakierowaniem.Chodniki przy wyjściach ewakuacyjnych przereagowały z GX100 i wyszła gęsia skórka. Ma ktoś pomysł jak to usunąć,a może ktoś posiada zbędne kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 11 Listopada 2017 Share Napisano 11 Listopada 2017 Jakie kalki potrzebujesz? Coś może znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 11 Listopada 2017 Autor Share Napisano 11 Listopada 2017 Zbawco! Te białe pola ze strzałkami,widać je na foto powyżej które zamieścił #em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 11 Listopada 2017 Share Napisano 11 Listopada 2017 Ścieżki ewakuacyjne, czy jak tam się to nazywa? To mam. Wyślę w poniedziałek :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 11 Listopada 2017 Autor Share Napisano 11 Listopada 2017 Super.Dzieki serdeczne. Adres masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 13 Listopada 2017 Autor Share Napisano 13 Listopada 2017 Koniec jest bliski Zostały do przyklejenie silniki,stery wysokości i światła. No i nieszczęsne chodniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 15 Listopada 2017 Autor Share Napisano 15 Listopada 2017 @milczacy jeszcze raz wielkie dzięki już tylko czerwony kogut na dach i galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 15 Listopada 2017 Share Napisano 15 Listopada 2017 Fajnie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 15 Listopada 2017 Share Napisano 15 Listopada 2017 Rurki pitota sam chyba zrobiłeś, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 15 Listopada 2017 Autor Share Napisano 15 Listopada 2017 Prawda. Są trochę za duże,ale z hipsu i wyciąganych nad płomieniem ramek jestem wstanie tyle wycisnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Listopada 2017 Share Napisano 18 Listopada 2017 Dobrze wygląda. Muszę kiedyś spróbować tych kalkomani z okienkami. Fajny efekt dają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 18 Listopada 2017 Share Napisano 18 Listopada 2017 Piękny jest, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 19 Listopada 2017 Autor Share Napisano 19 Listopada 2017 Dzięki chłopaki,miło. Grzesiek,fajne zestawy robi 8A decals.Okienka w ich kalkach nie są tak ostre jak Authentic Airliner,ale masz cały zestaw za 10-15 zielonych. Jeszcze dziś jest promocja,wysyłka gratis przy zamówieniu powyżej 20 dolarów.Gość jest z Meksyku więc się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi