Szydercza Gała Napisano 24 Lutego 2020 Autor Share Napisano 24 Lutego 2020 Wincyj szmelcu, strasznie duzy jakiś sie ten Nagatsuki zrobił 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 24 Lutego 2020 Share Napisano 24 Lutego 2020 (edytowane) Wooow! Zajefajne te klapki! Im mniejsze tym fajniejsze - te na bulajach dziobowych rozwalają system... Pozdrawiam, Marek PS. Kiosk makaronowy jeszcze raz trawiEM po drobnej poprawce - dam znać jak już wypłynie z kwasu ;). Edytowane 24 Lutego 2020 przez donalyah00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Lutego 2020 Share Napisano 24 Lutego 2020 Te klapki na bulajach to będziesz na całym modelu dawał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 25 Lutego 2020 Autor Share Napisano 25 Lutego 2020 Nie Krzychu, wszystkie jakie były już są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 27 Lutego 2020 Share Napisano 27 Lutego 2020 Kurde, Ziaaaba nabiera wyglądu, aż miło.... Muszę częściej robić sobie przerwy od foruma, będzie lepiej postępy widać A jakby jeszcze Cycu wychynął z szafy, to już w ogóle była by bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 27 Lutego 2020 Autor Share Napisano 27 Lutego 2020 Cycu wyszedł z szafy, jest wypasowany i w zasadzie gotowy do malowania... Tylko muszę narysować trochę blaszek z wyposażeniem burt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 3 Marca 2020 Autor Share Napisano 3 Marca 2020 Doniesiania z Brestu, agent Henri Gencieve znowy nadaje tera pojadEM w stronę rufy, następne dwa kuminy i pokład na słupkach... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 No teraz to już zaczyna wyglądać jak okręt a nie jakiś kajak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 (edytowane) no bardzo zacnie to wychodzi przyznaj sie cienie od 2 luf artylerii pomocniczej - lewa burta przednie kazamyty wymalowałeś sam czy to światło Edytowane 4 Marca 2020 przez laskonogi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 No no - jeszcze jeden komin i prawie titanic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 Jest światło w tunelu! Detal robi wrażenie. A ja mam prośbę. Za każdym razem te Twoje obicia z towarzyszącym im z reguły zaciekiem rdzy wyglądają niezmiernie sugestywnie i dobrze. Zarowno pod względem kolorów i kształtu. Zrób kiedyś małego tutoriala z pracy olejami przy tym. Kilka zdjęć od zera do efektu. Jakie farby, benzyna, odstępy czasu, pędzel czy wykalaczka itp. Ja osobiście mam zawsze z nimi problem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 Pięknie proszę Pana! Mi tam się wszytko podoba Ale czy te dwie pierwsze fotki, trochę aby nie za jasne? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 4 Marca 2020 Share Napisano 4 Marca 2020 1 godzinę temu, Super_Hans napisał: Zrób kiedyś małego tutoriala e tam małego zrób dużego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Marca 2020 Autor Share Napisano 4 Marca 2020 (edytowane) Pierwsze dwie fotki sOM prześwietlone, to bask bijący z cesarskiej korony Ogarniam jeszcze ten apatrat. Co do zacieków, to jest to robota bardzo prosta, wymagająca jedynie odrobiny pomyślunku i cierpliwości. Poniżej zestaw narzędziowy: Najpierw trzeba zrobić same obitki, to robię van dyke'iem głównie wykałaczką, ze względu na rozmiar, pędzlem tez mozna ale takim zaczynajacym sie od 5 zer w górę. Po zrobieniu obitków trzeba dac temu wyschnąć, minimum 48 h, najlepiej zabrać sie wtedy po prostu za inna robotę, albo zrobić sobie wolne. Jak jest inna robota to warto zostawić to nawet na tydzień, nie ma wtedy zagrożenia że coś nam sie rozbabrze później. Następny etap to fajna robota. Najbardziej realistyczne rezultaty osiąga się w nastepujący sposób: pod obitkę, na całej jej długości, nakładam paloną umbrę, po czym zwilzonym w łajt spirycie pendzlem ( zwilżonym i nieco osuszonym, coś jak przy suchym pedzlu) wykonuje jedno pociągnięcie z góry przez obitę, robiąc zaciek z umbry. Pierwsze jedno dwa pociągnięcia sa decydujące, trzecie zazwyczaj oznacza zmycie wszystkiego w piz..u i rozpoczęcie prcedury od nowa Oczywiście po osiągnięciu zadowalającego kształtu mozna sobie pomagać drugim pędzlem w stylu 5-10 zer. Mozna też potem podpicować kolor sieną palona, która dobrze udaje świerzą rdzę. Czasem podkolorowauje zaciek sieną, zeby było barwniej, ale zasadniczo uzywam jej głównie do dodania rdzawej otoczki obitkom którym nie robię zacieków. Robię z niej taka aureloę/halo dookoła obitki sugerujac że jest stosunkowo świerza i zaciek jeszcze się nie zrobił, ale już coś tam się dzieje. To by było w zasadzie tyle, wariacji mozna sobie wyproukowac do woli. Zacieki ze starej burej rdzy robię z samego van dyke'a, ale to zazwyczaj bez obitka, spod jakiegoś pylonu czy węzłówki. Ot i tyle w temacie, TYM temacie. Nastepnym razem może cyknę jakieś fotki przed i po , tylko w zasadzie nie wiem czy to ma sens bo bedzie tak, fotka z obitką, a druga zaciekiem.... tak czy siak najbliższe będe robił pewnie w nagatsuku. Mam nadzieje że pomogłem Edytowane 4 Marca 2020 przez Szydercza Gała 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Marca 2020 Autor Share Napisano 10 Marca 2020 Szlezwiki jakieś się tu pENtaja po okolicy, więc trza się pospieszać całościowo tera wyglada tak (tym razem zdjEŁem koronę, więc nie prześwietlone ) Z moimi relingami pracuje się znacznie przyjemniej niż z tymi od HB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 10 Marca 2020 Share Napisano 10 Marca 2020 Elegancko to wygląda! Daje 200 zł i biorę go od Ciebie jak skończysz! Dobra 220, byś miał na coś fajnego Taa schleswigi... Do czasu aż go skończę, to ta Twoja żaba cała zardzewieje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Marca 2020 Share Napisano 10 Marca 2020 Straśnie wysoki ten maszt w porównaniu do reszty. To teraz drugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 10 Marca 2020 Share Napisano 10 Marca 2020 Maszt jest w 1/200, taki mamy klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Marca 2020 Autor Share Napisano 11 Marca 2020 TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Marca 2020 Autor Share Napisano 15 Marca 2020 (edytowane) No i tera CZa się brac ze zaplatanie sznurkUF..... reszta drobnego śmiecia zostaje póki co w puszkach, coby nie przeszkadzała. Edytowane 15 Marca 2020 przez Szydercza Gała 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 15 Marca 2020 Share Napisano 15 Marca 2020 O to ja siadam i się ucze, więc proszę wykład prowadzić spokojnie i dokładnie tłumaczyć krok po kroku, do czego mocujemy w pokładzie etc Ps będziesz robił metoda indiańska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Marca 2020 Autor Share Napisano 19 Marca 2020 Przylepiłem bloczki od flaglinek i resztę szmelcu, co później miedzy linkami ciulowo by sie wklejało. ŻelastFo postawione tylko dla picu, tu sie pewnie posty z dużą iloscią fotek skończą, wypuszczam z klatki pajONka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 Poka na te maszty z bliska, co się boisz? Chodzi mi o łączenie bomu z masztem i tych bloczków do flaglinek. Na razie cacy. NIe zpaomnij sobie puścic w czasie pracy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 20 Marca 2020 Autor Share Napisano 20 Marca 2020 Poza bloczkami przecież są wcześniej zdjęcia tych masztów z każdej strony i w MAKRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 20 Marca 2020 Share Napisano 20 Marca 2020 ale własnie chodzi o te bloczki i jeszcze mi proszę powiedzieć jak montujesz do pokładu etc bo już kilka metod mam w głowie - mikro kółka fot otrawione, nawiercanie otworów, mikro druciki do których sie to dokleja ...- wszystko co z olinowaniem jest mega ciekawe. Wiec nie ociągać się, tylko robić foty i tłumaczyć takim matołkom jak ja na pewno najwyższy wynagrodzi ci to w grogu ... w odpowiednim czasie :)))) a w doczesności to ja się może gdzieś kiedyś także dorzucę w podzięce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi