blacman Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 nie robi się olinowania z linek.... koniec. Olinowanie robi się z drutu.... koniec. na poważnie: najbardziej kontrolowana metodą w kontekście napinania, kształtowania czy też doczepiania anten jest wykonanie olinowania z drutu. Cytuj
Pxxx Napisano 6 Kwietnia 2020 Napisano 6 Kwietnia 2020 No niestety jak w wielu przypadkach nie ma jedynej metody, drut tez nie zawsze wyglada dobrze zwłaszcza jak idzie kilka naciagów rownolegle obok siebie. Także ten, a te naciągi wyglądają fajnie wiec nie przejmuj się, idziesz w dobrym kierunku. Cytuj
Szydercza Gała Napisano 6 Kwietnia 2020 Autor Napisano 6 Kwietnia 2020 Wszystkiew metody maja zady i walety, mój jest hybrydowy, jest i drut i ramki. To już chyba ostatnie przed galerią, jeszcze parę pierdół do zrobienia zostało i pacynki do wymalowania. 4 Cytuj
bazylms Napisano 7 Kwietnia 2020 Napisano 7 Kwietnia 2020 Lin jak na żaglowcu jakim. Jak żeś wystrugał te kwadratowe cosie że tak kształt trzymają? Cytuj
Szydercza Gała Napisano 7 Kwietnia 2020 Autor Napisano 7 Kwietnia 2020 LatFce są z drutu, prastarą metodą kartonikową zrobione. Nie dałem rady zrobić ich w ręku, choć właśnie wymyśliłem jak jeszcze można by je zrobić przy użyciu blue tacka Cytuj
M.A.V. Napisano 7 Kwietnia 2020 Napisano 7 Kwietnia 2020 ładniutki tylko śruby już złomiarze zajumali Cytuj
Super_Hans Napisano 7 Kwietnia 2020 Napisano 7 Kwietnia 2020 (edytowane) Jest moc! Wez tam postudiuj jeszcze te szalupy i łódki z piecykiem. Czy one przypadkiem nie były jakimiś linami mocowane. Takie pierdoły fajnie dodają życia okręTu. W ogóle gdzies tam zwiń plecionke wędkarska i rzuć w te plandeki albo gdzieś przy polerach na przykład. Będzie fajnie. Edytowane 7 Kwietnia 2020 przez Super_Hans 2 Cytuj
laskonogi Napisano 7 Kwietnia 2020 Napisano 7 Kwietnia 2020 (edytowane) niewątpliwe ze efekt ŁAŁ udało się osiągnąć Edytowane 7 Kwietnia 2020 przez laskonogi Cytuj
chudyhunter Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 2,5 roku pracy, 27 stron wątku, a wszystko po to by osiągnąć efekt jak w PRLowskiej łazience... Wyszło świetnie! Brak słów Tak jak pisałem wcześniej, daje dwie stówki i kupuje go!, adres znasz, wiesz gdzie wysłać 1 Cytuj
Szydercza Gała Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Napisano 8 Kwietnia 2020 O cenie pogadamy następnym razem na browarze, jak się już cały ten cyrk skończy Cytuj
blacman Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 no... ładnie. nieco mnie się nie podoba kafelkowanie... nieco za mocno widoczne. Ale - wiem - jeszcze je będziesz pieścił... Cytuj
Szydercza Gała Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Napisano 8 Kwietnia 2020 Nie nie będę, takie miało być. Cytuj
Pxxx Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 Za dużo cukru w cukrze, No ale jak tak miało być no to niech będzie. Podoba mi się wykonanie czyli sklejenie, własne blaszki i tak dalej. To jest bardzo fajne. Malowanie a raczej koncepcja to niestety droga do nikąd, testowana przez innych kafelkarzy lata temu. Sam okręt tez nie pomaga, Mutsuki to przy tym jak porównacie Araba z mulem . Nie martw się w galerii już będzie sam miód, klub Cię nie opuści. Cytuj
Szydercza Gała Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Napisano 8 Kwietnia 2020 Wolno przeciez mieć własne zdane, nie mam nic przeciw temu żeby nie zgadzać się z moja koncepcją, w naszym cesarstFie nie ma JEDYNIE SŁUSZNEJ koncepcji Cytuj
Super_Hans Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 Dyskusja o efekciarskich kaflach i dupach węża była mniej więcej na 9-14 stronie. Zbliża się finał a w galerii niekoniecznie będzie miejsce na takie dywagacje skoro ma być i będzie miód (na co model zasługuje z resztą ) Ja się do tych kafelek ostatecznie przekonałem, choć subiektywnie rzecz ujmując dla mnie kontrast pozostaje zbyt ostry. Ale nie zgodzę się z Tobą Piotras, że to droga donikąd. Raczej ucieczka do przodu przed peleton. Myślę z resztą, że każdy kto widzi i rozumie, że okrętu nie można już pomalować równo oryginalną farbą w jeden wieczór jedzie w tym wyścigu też. Cytuj
taltos1 Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, Super_Hans napisał: Raczej ucieczka do przodu przed peleton. Bry, to nie jest ucieczka, to jest SF i tyle... Cytuj
chudyhunter Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 Jestem wielkim zwolennikiem malowania okrętów jednolicie, oryginalną farbą, bez washa, bez cieniowania, marmurów, rdzy, zacieków i w ogóle całego tego SF. Im więcej osób robi okręty, jak ten poniżej, tym lepiej!! 4 Cytuj
taltos1 Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 Chudy doskonale wiesz, że chodzi o te kafelki, a nie o jednolite malowanie... Cytuj
chudyhunter Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 Taltos wiem, wiem, doskonale wiem o co chodzi. Jednym się to podoba innym nie, naturalna rzecz. Do mnie to przemawia, a do innych nie. Ja lubię jak na kadłubie coś się dzieje i zdecydowanie nie trawię, gdy oglądam pusty, jednolity kadłub. Gała miał taką wizję i chociaż z początku miałem mieszane uczucia, to patrząc na to, jak to teraz wygląda przekonałem się. Cytuj
taltos1 Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 29 minut temu, chudyhunter napisał: to patrząc na to, jak to teraz wygląda przekonałem się. Wygląda jak wytarte kamo, tylko kamo nie jest, faktycznie super efekt... 1 Cytuj
unicaunica Napisano 8 Kwietnia 2020 Napisano 8 Kwietnia 2020 Tak się kończy robienie modeli francuskich okrętów - Rewolucja 2 Cytuj
chudyhunter Napisano 9 Kwietnia 2020 Napisano 9 Kwietnia 2020 22 godziny temu, taltos1 napisał: Wygląda jak wytarte kamo, tylko kamo nie jest, faktycznie super efekt... Ja tam kamo nie widzę i nawet do głowy mi nie przyszlo, że mogłoby to być kamo. Cytuj
taltos1 Napisano 9 Kwietnia 2020 Napisano 9 Kwietnia 2020 11 minut temu, chudyhunter napisał: Ja tam kamo nie widzę i nawet do głowy mi nie przyszlo, że mogłoby to być kamo. Bry, a co widzisz? Cytuj
chudyhunter Napisano 9 Kwietnia 2020 Napisano 9 Kwietnia 2020 Pojedyncze blachy poszycia montowane na zakładkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi