blacman Napisano 6 Kwietnia 2020 Share Napisano 6 Kwietnia 2020 nie robi się olinowania z linek.... koniec. Olinowanie robi się z drutu.... koniec. na poważnie: najbardziej kontrolowana metodą w kontekście napinania, kształtowania czy też doczepiania anten jest wykonanie olinowania z drutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 6 Kwietnia 2020 Share Napisano 6 Kwietnia 2020 No niestety jak w wielu przypadkach nie ma jedynej metody, drut tez nie zawsze wyglada dobrze zwłaszcza jak idzie kilka naciagów rownolegle obok siebie. Także ten, a te naciągi wyglądają fajnie wiec nie przejmuj się, idziesz w dobrym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 6 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2020 Wszystkiew metody maja zady i walety, mój jest hybrydowy, jest i drut i ramki. To już chyba ostatnie przed galerią, jeszcze parę pierdół do zrobienia zostało i pacynki do wymalowania. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Kwietnia 2020 Share Napisano 7 Kwietnia 2020 Lin jak na żaglowcu jakim. Jak żeś wystrugał te kwadratowe cosie że tak kształt trzymają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 7 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2020 LatFce są z drutu, prastarą metodą kartonikową zrobione. Nie dałem rady zrobić ich w ręku, choć właśnie wymyśliłem jak jeszcze można by je zrobić przy użyciu blue tacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Kwietnia 2020 Share Napisano 7 Kwietnia 2020 ładniutki tylko śruby już złomiarze zajumali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 7 Kwietnia 2020 Share Napisano 7 Kwietnia 2020 (edytowane) Jest moc! Wez tam postudiuj jeszcze te szalupy i łódki z piecykiem. Czy one przypadkiem nie były jakimiś linami mocowane. Takie pierdoły fajnie dodają życia okręTu. W ogóle gdzies tam zwiń plecionke wędkarska i rzuć w te plandeki albo gdzieś przy polerach na przykład. Będzie fajnie. Edytowane 7 Kwietnia 2020 przez Super_Hans 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 7 Kwietnia 2020 Share Napisano 7 Kwietnia 2020 (edytowane) niewątpliwe ze efekt ŁAŁ udało się osiągnąć Edytowane 7 Kwietnia 2020 przez laskonogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 2,5 roku pracy, 27 stron wątku, a wszystko po to by osiągnąć efekt jak w PRLowskiej łazience... Wyszło świetnie! Brak słów Tak jak pisałem wcześniej, daje dwie stówki i kupuje go!, adres znasz, wiesz gdzie wysłać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2020 O cenie pogadamy następnym razem na browarze, jak się już cały ten cyrk skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 no... ładnie. nieco mnie się nie podoba kafelkowanie... nieco za mocno widoczne. Ale - wiem - jeszcze je będziesz pieścił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Nie nie będę, takie miało być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Za dużo cukru w cukrze, No ale jak tak miało być no to niech będzie. Podoba mi się wykonanie czyli sklejenie, własne blaszki i tak dalej. To jest bardzo fajne. Malowanie a raczej koncepcja to niestety droga do nikąd, testowana przez innych kafelkarzy lata temu. Sam okręt tez nie pomaga, Mutsuki to przy tym jak porównacie Araba z mulem . Nie martw się w galerii już będzie sam miód, klub Cię nie opuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Wolno przeciez mieć własne zdane, nie mam nic przeciw temu żeby nie zgadzać się z moja koncepcją, w naszym cesarstFie nie ma JEDYNIE SŁUSZNEJ koncepcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Dyskusja o efekciarskich kaflach i dupach węża była mniej więcej na 9-14 stronie. Zbliża się finał a w galerii niekoniecznie będzie miejsce na takie dywagacje skoro ma być i będzie miód (na co model zasługuje z resztą ) Ja się do tych kafelek ostatecznie przekonałem, choć subiektywnie rzecz ujmując dla mnie kontrast pozostaje zbyt ostry. Ale nie zgodzę się z Tobą Piotras, że to droga donikąd. Raczej ucieczka do przodu przed peleton. Myślę z resztą, że każdy kto widzi i rozumie, że okrętu nie można już pomalować równo oryginalną farbą w jeden wieczór jedzie w tym wyścigu też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, Super_Hans napisał: Raczej ucieczka do przodu przed peleton. Bry, to nie jest ucieczka, to jest SF i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Jestem wielkim zwolennikiem malowania okrętów jednolicie, oryginalną farbą, bez washa, bez cieniowania, marmurów, rdzy, zacieków i w ogóle całego tego SF. Im więcej osób robi okręty, jak ten poniżej, tym lepiej!! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Chudy doskonale wiesz, że chodzi o te kafelki, a nie o jednolite malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Taltos wiem, wiem, doskonale wiem o co chodzi. Jednym się to podoba innym nie, naturalna rzecz. Do mnie to przemawia, a do innych nie. Ja lubię jak na kadłubie coś się dzieje i zdecydowanie nie trawię, gdy oglądam pusty, jednolity kadłub. Gała miał taką wizję i chociaż z początku miałem mieszane uczucia, to patrząc na to, jak to teraz wygląda przekonałem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 29 minut temu, chudyhunter napisał: to patrząc na to, jak to teraz wygląda przekonałem się. Wygląda jak wytarte kamo, tylko kamo nie jest, faktycznie super efekt... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Tak się kończy robienie modeli francuskich okrętów - Rewolucja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 9 Kwietnia 2020 Share Napisano 9 Kwietnia 2020 22 godziny temu, taltos1 napisał: Wygląda jak wytarte kamo, tylko kamo nie jest, faktycznie super efekt... Ja tam kamo nie widzę i nawet do głowy mi nie przyszlo, że mogłoby to być kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 9 Kwietnia 2020 Share Napisano 9 Kwietnia 2020 11 minut temu, chudyhunter napisał: Ja tam kamo nie widzę i nawet do głowy mi nie przyszlo, że mogłoby to być kamo. Bry, a co widzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 9 Kwietnia 2020 Share Napisano 9 Kwietnia 2020 Pojedyncze blachy poszycia montowane na zakładkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi