Rektor Napisano 12 Lutego 2019 Share Napisano 12 Lutego 2019 No klasa! Ile czasu zajęło nakładanie masek? Efekt jest świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Lutego 2019 Autor Share Napisano 12 Lutego 2019 Maski kładłem gdzieś tak z godzinę, może 90 minut, ale po malowaniu było jeszcze sporo poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 13 Lutego 2019 Share Napisano 13 Lutego 2019 Jak wyglądała sprawa przy zdejmowaniu masek? Nigdzie nie odeszły z farbą, nie było problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Lutego 2019 Autor Share Napisano 13 Lutego 2019 O dziwo żadnych problemów. Farba nie zeszła, a maski, mimo że na zagięciach często odstawały trochę, pozostawiły ostre krawędzie pręg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 13 Lutego 2019 Share Napisano 13 Lutego 2019 Pięknie. Widać już koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 13 Lutego 2019 Share Napisano 13 Lutego 2019 Kapitalnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Lutego 2019 Autor Share Napisano 13 Lutego 2019 Panowie, mały problem: zniszczyłem jedną kalkomanię z szachownicą na stateczniku a nie mam żadnej innej żeby ją zastąpić. Szachownice brałem z zestawu Model Maker do Tiger Meet 2015, ale niestety w MojeHobby nie ma go w tej chwili, a ja po prostu muszę model skończyć w piątek (jestem już umówiony na odbiór modelu z klientem w sobotę). Czy wiecie który zestaw kalkomanii z szachownicami nadawałby się do mojego F-16 (koniecznie z MojeHobby, bo jak dziś zamówię to mi jutro wyślą i w piątek będę miał przesyłkę)? Zniszczona kalkomania ma 3,5x3,5 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 13 Lutego 2019 Share Napisano 13 Lutego 2019 (edytowane) Napisz bezpośrednio do ModelMaker, po drugie jakikolwiek zestaw do F-16 od ModelMaker będzie miał odpowiednie szachownice Edytowane 13 Lutego 2019 przez Tazman79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Lutego 2019 Autor Share Napisano 13 Lutego 2019 Ten zestaw do Tiger Meet miał szachownice w dwóch rozmiarach, te mniejsze były na statecznik właśnie. W innych zestawach MM z tego co widzę wszystkie szachownice są tego samego rozmiaru. Z drugiej strony nie jestem pewien czy ten nasz F-16 z TM 2015 miał dwa rozmiary szachownic: większe na skrzydłach i mniejsze na ogonie. Chyba tylko tego mogę teraz kupić: https://www.mojehobby.pl/products/Polish-F-16C-D-Stencils-15195126.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 13 Lutego 2019 Share Napisano 13 Lutego 2019 Myślę że nie masz wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Lutego 2019 Autor Share Napisano 14 Lutego 2019 Chyba faktycznie to jedyne wyjście - kupiłem te kalki i oby doszły na jutro, bo jak nie to będzie wesoło... Ewentualnie spróbuję wyciąć nożykiem maskę, bo niestety ploter przy takich malutkich rozmiarach nie sprawdza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Lutego 2019 Autor Share Napisano 14 Lutego 2019 Powoli bliżej końca. Pobrudziłem górę, trochę eksperymentalnie dla mnie. Mam mały dylemat, bo klient chciał model czysty, te F-16 z Tiger Meet 2015 na górze też są raczej czyste, no ale takie zupełnie czyste źle wyglądają. Mam nadzieję że nie przesadziłem. Spód powinien być znacznie bardziej utytłany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 14 Lutego 2019 Share Napisano 14 Lutego 2019 W mojej opinii jest w sam raz trudno wyważyć odpowiednio to na modelu jednak brak brudzenia będzie powodował "plastikowy" lub jak kto woli "zabawkowy" tak jak jest wygląda bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 14 Lutego 2019 Share Napisano 14 Lutego 2019 Jeszcze dym koło działka i będzie GIT! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Lutego 2019 Autor Share Napisano 14 Lutego 2019 Dzięki panowie. O dymie zupełnie zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 14 Lutego 2019 Share Napisano 14 Lutego 2019 Jest bardzo dobrze. Weathering w skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 14 Lutego 2019 Share Napisano 14 Lutego 2019 Jakbyś nie znalazl kalek to może z tych uda się coś dopasować, dostępne od ręki: http://miragehobbyshop.pl/mirage-hobby-mirage-jet-kalkomanie-seria-1,c931,p16469,pl.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Lutego 2019 Autor Share Napisano 15 Lutego 2019 Dzięki, na szczęście kalkomanie już czekają na mnie w paczkomacie. MojeHobby jak zwykle się spisało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Lutego 2019 Autor Share Napisano 15 Lutego 2019 Zamontowałem podwozie, dyszę silnika, poprawiłem brudzenie, szczególnie na spodzie (na zdjęciu jest wczesna wersja) i jeszcze parę rzeczy zrobiłem. Model gotowy w 95%. Jeszcze muszę zamontować koła i uzbrojenie (już gotowe czeka), dokleić brakującą antenkę na stateczniku (złamała się - sama naturalnie) i kilka odłamanych odgromników, plus światełko na czubku statecznika. No i spadochron jeszcze. I jutro finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 16 Lutego 2019 Share Napisano 16 Lutego 2019 Rozumiem że szachownice pasowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Lutego 2019 Autor Share Napisano 16 Lutego 2019 Były trochę większe więc wymieniłem po obu stronach statecznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 16 Lutego 2019 Share Napisano 16 Lutego 2019 Bardzo ładnie. Wygląda "jak żywy". Powodzenia dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 16 Lutego 2019 Share Napisano 16 Lutego 2019 8 godzin temu, Solo napisał: Były trochę większe więc wymieniłem po obu stronach statecznika. Jak zdjąłeś naklejona już wcześniej kalkę? Ostatnio też próbowałem ale podległem na tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Lutego 2019 Autor Share Napisano 16 Lutego 2019 Nie było szansy na zdjęcie, bo na kalce był już lakier. Na rympał położyłem nową na starą. Nie wygląda źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 16 Lutego 2019 Share Napisano 16 Lutego 2019 Bardzo ładne metaliczne pierścienie przy dyszy silnika. Pyszny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi