Piotr_P Napisano 13 Grudnia 2017 Share Napisano 13 Grudnia 2017 (edytowane) Witam grono. Przedstawiam mojego Kuba. Model robiony dla odskoczni od tragicznego ACE ,którego nie wiem kiedy dokończę. Model bardzo prosty pod kątem spasowania i łatwości składania. Wręcz jednodniowy! I tak by pewno było gdyby nie problem z rakietami..... Bardzo fajny patent z gąskami. Niby jeden element ale świetny detal,pojedyńcze zęby gąsienic itp. Malowanie to Zieleń-Gunze H303 Brąz - Tamiya XF-64 Red Brown Czerń- XF-69 NATO Black. Nie rozwodziłem się nad poprawnością kolorów. Zawsze ktoś stwierdzi ,że są błędne i wogóle.... Pociski pomalowałem Vallejo Deep Green. Taki kolor najbardziej mi pasował w stosunku do zdjęć naszych Kubów. Szkoda,że Trumpeter nie dał kalkomanii z paskami do rakiet. Trochę wkurzałem się,żeby symetrycznie paski zrobić we wszystkich pociskach tak samo. Foty I takie foty oryginału znalazłem nas www.armyrecognition.com Edytowane 13 Grudnia 2017 przez Gość 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 13 Grudnia 2017 Share Napisano 13 Grudnia 2017 Rewelacja, wiecej nie napisze bo przegladam na telefonie ale zaraz jak bede mial szanse zabiore sie za podziwianie na wiekszym ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 13 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2017 Dzięki. Mam nadzieję ,ze "większy" też się spodoba W stosunku do oryginału na pewno brak jest nr.rej na przedniej płycie. Jedyne zdjęcie odkryło mi numer zaczynający się od UBS.....czyli jak wszystkie..... Trumpeter jednak takich kalek nie dał....można by polożyć Toro ale nie wiem jakie cyfry powinny być w rejestracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 13 Grudnia 2017 Share Napisano 13 Grudnia 2017 Co nie tak z tymi rakietami ? pytam bo mam go w planach pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Grudnia 2017 Share Napisano 13 Grudnia 2017 Pojazd mi się bardzo podoba, ale z kolorem rakiet to kompletnie nie trafiłeś. Wyglądają jak z chińskiej zabawki za 2 zety. Zobacz zdjęcia które zamieściłeś. Moim zdaniem do przemalowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 14 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2017 Co nie tak z tymi rakietami ? pytam bo mam go w planach pozdrawiam OLO. Z rakietami nic. Kwestia mojego malowania. Musiałem je wrzucić do kreta i przemalować. Pojazd mi się bardzo podoba, ale z kolorem rakiet to kompletnie nie trafiłeś. Wyglądają jak z chińskiej zabawki za 2 zety. Zobacz zdjęcia które zamieściłeś. Moim zdaniem do przemalowania. Wiedziałem ,że zdjecia to zasugerują więc coś dla popracia koloru Piękne zdjęcie Michała Szafrana : Oraz Wojciecha Sokołowskiego Teraz chyba lepiej to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Grudnia 2017 Share Napisano 14 Grudnia 2017 O ty szujo, podpuściłeś mnie . Tak to jest jak człowiek się nie zna No to teraz są ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 14 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2017 Trzy godziny siedziałem nad wzornikami w necie żeby dobry kolor dobrać. Myślę ,że się wstrzeliłem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 14 Grudnia 2017 Share Napisano 14 Grudnia 2017 Akurat rakiety szkoleniowe to mają kolor po prostu kasy zielony Bardzo ładny szkrab, jak się składa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 14 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2017 Jakby się spiąć to w 30 minut byłby złożony. Model ma w zasadzie kilka części. Taki fast assembly jak Italeri tylko jakość wykonania i detal nie z tej galaktyki.Idealne spasowanie. Bałem się że plastik polamie się przy delikatnych detalach jak np ramy boczne przy rakietach. Ale pięknie ucinaczkami się odcieły i ze szlifowaniem papierkiem nie było problemów. Bardzo dobry surowiec. Naprawdę polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 14 Grudnia 2017 Share Napisano 14 Grudnia 2017 Super wyszedł. Lina holownicza oryginalna czy wymieniałeś? Belka do wyciągania z błota - to samo pytanie. Gdzie można w Polsce kupić i za ile? Kalki WP są w zestawie czy coś dobierałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 14 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2017 Lina holownicza odlana z kadlubem. Niestety. Ja zostawiłem ale sugeruję wymianę. Belka wymieniona. Zestawowa to kawałek pręta. Zalecana wymiana. Ja wykorzystałem wykrzywioną lekko wykałaczkę pomalowana brązowym washem. Wiadomo ze modelarz to taki typ czlowieka ze drewno pomaluje podkładem i pomaluje w kolorze drewna ;) Chyba tak to szło.... Co do kalek to zastosowane oznaczenia są w zestawie. Sugeruje wymianę szachownicy bo lekko przesunięte kolory. Model ogólnie łatwo dostępny za ok 50-60zł. Wystepuje pod nazwą SAM-6 w ofercie trumpetera https://www.mojehobby.pl/products/Russian-SAM-6-antiaircraft-missile.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 15 Grudnia 2017 Share Napisano 15 Grudnia 2017 Podoba się bardzo Stonowane brudzenie adekwatne do "pokojowej slużby". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 15 Grudnia 2017 Share Napisano 15 Grudnia 2017 Wygląda świetnie. Można pomylić z 1:35. - To miał być komplement. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 15 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2017 Dzięki . Akurat taki komplement jest dla mnie bardzo miły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert71 Napisano 20 Stycznia 2020 Share Napisano 20 Stycznia 2020 w roku 90 służyłem na tym sprzęcie jako operator,gdzie można taki model nabyć , i czy można nabyć SSWN do kompletu bo cała bateria składa się z 4 wyrzutni i samobieżnej stacji wykrywania i naprowadzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 20 Stycznia 2020 Share Napisano 20 Stycznia 2020 Proponowałbym Ci nabyć tą wyrzutnię ale w 1/35 o taką: https://www.mojehobby.pl/products/SAM-6-Antiaircraft-Missile.html Trumpeter robi też stację 1S91 ( nowość od 2020 na razie nie do dostania w Polsce) o taką: https://www.scalemates.com/pl/kits/trumpeter-09571-1s91-surn-kub-radar--1187265 Co do pozostałych komponentów jak radar P40 Agata to Trumpeter ma ją w planach , ale np. STZ-a 2T7M na Zile 131 to jak na razie nie ma , zestawu Ziła 157 z naczepą 9T28 do przewozu rakiet ,podobnie jak żurawia 9T31 na Uralu też nikt nie robi , także tu musisz być cierpliwy. Na plus jest za to że można dostać już kalki do polskich malowań ,zarówno do wyrzutni jak i do stacji : http://www.toro-model.com.pl/pliki/35d62e.htm http://www.toro-model.com.pl/pliki/35d65e.htm Jednocześnie przepraszam właściciela za pisanie nie na temat. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Lutego 2020 Share Napisano 6 Lutego 2020 Pierwszorzędny szkrab - bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knoper Napisano 10 Lutego 2020 Share Napisano 10 Lutego 2020 Ładnie... Czy te rakiety mają lotki na odwrót wklejone? (lotki bliżej środka rakiety) na zdjęciach prawdziwego pojazdu lotki na rakietach są raz tak samo i raz na odwrót zamontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi