cooper69 Napisano 26 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2017 Już Cię rozumiem. Spasowanie na poziomie bdb ale szlifowania więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 26 Grudnia 2017 Share Napisano 26 Grudnia 2017 Pojazdy i samoloty zdobyczne lub takie, które zmieniły właściciela w inny sposób, to mój konik. Na polską Trójkę od dawna sam mam ochotę, maszyna to wielce urodziwa, a znając poprzednie Twoje warsztaty, powstanie tu prawdziwy podręcznik na temat budowy miniatury jednej z nich. Kibicuję! Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 27 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2017 Coś się dzieje. Zaraz się biorę za gąski Magic Track Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2017 Share Napisano 27 Grudnia 2017 Lecisz z tematem. Chyba dużo wolnego na święta? Co to za gadget ten Mr. Cement Pen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 27 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2017 Co to za gadget ten Mr. Cement Pen? Jak sama nazwa wskazuje klej w cienkopisie typu limonene - wg. mnie bardzo przydatne do punktowego nakładania kleju. No i można uzupełniać klej. Taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 27 Grudnia 2017 Share Napisano 27 Grudnia 2017 Już Cię rozumiem. Spasowanie na poziomie bdb ale szlifowania więcej. Po prostu Tasca, to taka lepsza, nowocześniejsza Tamiya. Przemyślana, samoskładalna i dużo lepszy detal niż przeciętny Dragon. No ale ta trójeczka wygląda całkiem przysiadalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 27 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2017 (edytowane) Ale wuj już mnie strzela przy MT bo trzeba wyszlifować 392 wypychacze... Bronco jak umiejętnie wytniesz z ramek to tylko składasz. To są chyba moje ostatnie Magic Tracki. Edytowane 27 Grudnia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Grudnia 2017 Share Napisano 27 Grudnia 2017 A już myślałem o sprzedaży części Friuli i użyciu MT. Chyba jednak zostanę przy metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 28 Grudnia 2017 Share Napisano 28 Grudnia 2017 Ale wuj już mnie strzela przy MT bo trzeba wyszlifować 392 wypychacze...Bronco jak umiejętnie wytniesz z ramek to tylko składasz. To są chyba moje ostatnie Magic Tracki. Nie wiem, czy to aby nie właściwość tego zestawu MT, faktycznie są małe ślady po wypychaczach, sprawdziłem w moim pudle. Podobnie w gąsienicach do IV i pochodnych, pewnie dlatego, że to ta sama forma. Ale w Panterze A na przykład jest OK. Nie jest to zatem problem występujący we wszystkich MT, więc łatwo bym ich nie skreślał. Zwłaszcza, że usunięcie problemu nie jest trudniejsze, niż przygotowanie Friuli do złożenia. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 28 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2017 Gąski zapięte. Według moich obliczeń do takich zwisów potrzeba 96 ogniw na stronę, a nie jak proponuje Dragon 98. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 28 Grudnia 2017 Share Napisano 28 Grudnia 2017 Mospanie! Idziesz do przodu jak rakieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Grudnia 2017 Share Napisano 28 Grudnia 2017 Ty zaraz będziesz malował jak tak dalej pójdzie. Elegancko ci te gąski wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2017 Jeszcze ze 3-4 wieczory i będzie można go ofukać podkładem. Zostało poklejenie do kupy, wyprodukowanie klamerek do narzędzi (Aber) i przygotowanie pierdółek na błotnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 30 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2017 Nic z tych rzeczy. Siedzę i sobie maziam klejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Grudnia 2017 Share Napisano 30 Grudnia 2017 Takiemu to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 7 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2018 No i pozalewany klejem i zwaloryzowany plasteliną. Teraz będę go kolorował. Generalnie przyjemna zabawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 Super wyszło. Może zrób też pokrowiec na KM w kadłubie? Mógłbyś wtedy ten metalowy zachować na inny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 A te kluski na płycie tylnej muszą tak zostać? Skala 35 i do tego na pewnym poziomie (do jakiego przyzwyczaiłeś) wymaga czegoś lepszego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 7 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2018 A te kluski na płycie tylnej muszą tak zostać? Skala 35 i do tego na pewnym poziomie (do jakiego przyzwyczaiłeś) wymaga czegoś lepszego! Co rozumiesz przez kluski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 7 Stycznia 2018 lina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 7 Stycznia 2018 Share Napisano 7 Stycznia 2018 lina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Po pomalowaniu wcale źle nie wygląda. A z wymianą nie jest taka prosta sprawa, bo samo ułożenie jest skomplikowane i do tego całą masę uchwytów trzeba wymienić. W swoim też zastosowałem zestawową i wyszło ok. Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 8 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2018 Niestety okazało się, że to co mam jest za grube (0.9) i przykleiłem plasticzaną. Nie będę specjalnie zamawiał kawałka linki żeby to dorobić. Zakupię odpowiednią przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Pytanie czy nasze Pz.iii miały notek'a (o ile tak to się nazywa) i pełne wyposażenie saperskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lanczyslaw Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Nie wiem czy to ten MG czołgowy siedzi, bo nie widzę dokładnie. Czołgowy był ryflowany po obu stronach i ryflowanie było pionowo widoczne czyli od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi