cooper69 Napisano 8 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2018 Pytanie czy nasze Pz.iii miały notek'a (o ile tak to się nazywa) i pełne wyposażenie saperskie. Masz rację - lampy notek nie widać na zdjęciu. Co do saperskiego to też nie widać i obojętnie jak zrobię będzie prawidłowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lanczyslaw Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Moim zdaniem masz zły km na dole z tego co pamiętam to tylko Aber robi te prawidłowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 8 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2018 Moim zdaniem masz zły km na dole z tego co pamiętam to tylko Aber robi te prawidłowe Żeby Cię uspokoić MG to... Aber 35L-63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Sprzęt i uzbrojenie było niezmienione. Notek jak najbardziej jest widoczny na lewym błotniku czołgu No.2. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 8 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Według mnie jest tam notek. Powiększ sobie zdjęcie. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Wg mnie jest tam zdecydowanie notek. Rozważyłbym dorobienie pokrowca na km dla radiooperatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Stycznia 2018 Super Moderator Share Napisano 8 Stycznia 2018 Może powiększenie pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 8 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2018 Wg mnie jest tam zdecydowanie notek. Rozważyłbym dorobienie pokrowca na km dla radiooperatora. Zostawiam Notka. Pokrowca nie będzie bo nie będę odtwarzał scenki na zdjęciu. Zresztą 3 nie ma pokrowca Pokrowiec na lufę jest też zdejmowany także w zależności od tego co mi się będzie bardziej podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lanczyslaw Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Moim zdaniem masz zły km na dole z tego co pamiętam to tylko Aber robi te prawidłowe Żeby Cię uspokoić MG to... Aber 35L-63 Przyjrzyj się dobrze na stronce producenta jak powinien być osadzony Aber 35l-63 czyli wyrzłobieniem do góru na twoich zjęciach tego nie widzę być może to wina zdjęć. A po drugie to chcę Ci tylko pomóc żebyś prostego babola nie walnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 8 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2018 Moim zdaniem masz zły km na dole z tego co pamiętam to tylko Aber robi te prawidłowe Żeby Cię uspokoić MG to... Aber 35L-63 Przyjrzyj się dobrze na stronce producenta jak powinien być osadzony Aber 35l-63 czyli wyrzłobieniem do góru na twoich zjęciach tego nie widzę być może to wina zdjęć. A po drugie to chcę Ci tylko pomóc żebyś prostego babola nie walnął Ależ dziękuję za pomoc i broń boże się nie obrażam! MG jest wyżłobieniem do góry i nie widać na zdjęciach bo aparat miał łapać fokus na pierwszy plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Witam, Notek jest, tylko na niektórych zdjęciach słabo go widać. Tu go ładnie widać. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kathor Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Moim zdaniem masz zły km na dole z tego co pamiętam to tylko Aber robi te prawidłowe Żeby Cię uspokoić MG to... Aber 35L-63 Ja przepraszam ze się ten teges w wątek wtryniam ale akurat widzę była mowa o MG34. Mam nadzieję że nie popełniłem zbyt wielkiego faux pas Chciałem kupic kilka z nich do wierzy i kadłuba (pz iii, pz iv, Pantera,) oraz sdkfz 251/1 i całkiem zgłupiałem. Wiem ze w wieży w większości będą krótkie a w jajku dłuższe ale własnie które; gładkie czy perforowane? Aber i RB Models (ceny jak dzień do nocy) mają tego troszku i się gubię. Aber1, Aber2, Aber3, Aber4 RB1, RB2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 8 Stycznia 2018 Share Napisano 8 Stycznia 2018 Do 251/1 normalny dla piechoty (czyli perforowany). Do kadłuba i wieży czołgowy, czyli gładki. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 9 Stycznia 2018 Share Napisano 9 Stycznia 2018 Chciałem kupic kilka z nich do wierzy i kadłuba (pz iii, pz iv, Pantera,) oraz sdkfz 251/1 i całkiem zgłupiałem. MG 34 (dziurkowane) używane w Pz.Kpfw.III Ausf. E-H i Pz.Kpfw.IV Ausf. D-E oraz Sd.Kfz.251/1 (no chyba że MG 42 do transportera) Skala -1 :35 - RB - 35B39 - - https://www.mojehobby.pl/products/7-92mm-MG34.html Skala -1 :48 - RB - 48B33 - - https://www.mojehobby.pl/products/7-92mm-MG34-2841948.html Skala -1 :72 - Aber 72L-50 - - https://www.mojehobby.pl/products/Zestaw-2-luf-do-niemieckich-karabinow-maszynowych-MG34-21074988.html MG 34 czołgowe używane przez strzelca/radiotelegrafistę w Pz.Kpfw.III Ausf. J-M i Pz.Kpfw.IV Ausf. F-J + Pantery, Tygrysy Skala -1 :35 - Aber 35L-063 - - https://www.mojehobby.pl/products/Zestaw-2-luf-do-niemieckich-czolgowych-karabinow-maszynowych-MG-34.html Skala -1 :48 - Aber 48L-20 - - https://www.mojehobby.pl/products/Zestaw-2-luf-do-niemieckich-czolgowych-karabinow-maszynowych-MG-34-All-models.html Skala -1 :72 - Aber 72L-33 - - https://www.mojehobby.pl/products/Zestaw-5-luf-do-niemieckich-czolgowych-karabinow-maszynowych-MG-34.html Wieżowy MG - wszystkie Skala -1 :35 - RB - 35B38 - - https://www.mojehobby.pl/products/7-92mm-MG34Wersja-czolgowa2-sztuki.html Skala -1 :48 - RB - 48B32 - - https://www.mojehobby.pl/products/7-92mm-MG34Wersja-czolgowa2-sztuki-2841946.html jeśli potrzebny ciut większy - kiedy musi wystawać go trochę więcej to: Skala -1 :35 - Aber 35L-083 - - https://www.mojehobby.pl/products/Zestaw-5-koncowek-luf-do-niemieckich-czolgowych-karabinow-maszynowych-MG-34-All-models.html Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kathor Napisano 9 Stycznia 2018 Share Napisano 9 Stycznia 2018 Danke i przepraszam za podkradniecie watku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 9 Stycznia 2018 Share Napisano 9 Stycznia 2018 @messer262 noo, jak zwykle wyczerpująca odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 28 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2018 Warsztat kontynuowany jest TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 28 Stycznia 2018 Share Napisano 28 Stycznia 2018 A czemuż to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 28 Stycznia 2018 Share Napisano 28 Stycznia 2018 Może komentarze nie takie albo diabli wiedzą ale na tamtym forum całkiem ciekawe podejście do kamo pustynnego pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 28 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2018 Powiedzmy, że akceptowanie przez administrację w imię „ruchu na forum” modelarstwa łyżeczkowego i starych/nowych bytów. Już mi się odechciało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 28 Stycznia 2018 Share Napisano 28 Stycznia 2018 Powiedzmy, że akceptowanie przez administrację w imię „ruchu na forum” modelarstwa łyżeczkowego i starych/nowych bytów. Już mi się odechciało... Masz na myśli Atlisa vel Ferret37 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 28 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2018 Wygrałeś lutownicę i kamień do kiszenia kapusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Lutego 2018 Autor Share Napisano 9 Lutego 2018 Kolega Panzer namówił mnie na maskowanie i malowanie zamiast kalek. Kalki, które otrzymałem od Marcina bardzo się przydały ale dalej są nienaruszone. Nieskromnie powiem, że jestem zadowolony. A jak wiadomo to podstawa :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Lutego 2018 Share Napisano 9 Lutego 2018 Malowanie takich oznaczeń to na pewno lepszy pomysł niż kalki. Ciekawy jestem jak będzie wyglądał po następnych zabiegach, bo w tej chwili te oznaczenia trochę kontrastują z bazowym malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi