KRL Napisano 18 Lutego 2018 Share Napisano 18 Lutego 2018 Jest postęp teraz model wygląda zdecydowanie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 18 Lutego 2018 Share Napisano 18 Lutego 2018 Kamo wygląda zgodnie, ale dolne powierzchnie za jasne chyba że to wina zdjęć... Lotki na górnej powierzchni także powinny być aluminiowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 18 Lutego 2018 Share Napisano 18 Lutego 2018 Kamo wygląda zgodnie, ale dolne powierzchnie za jasne chyba że to wina zdjęć... Lotki na górnej powierzchni także powinny być aluminiowe. Lotki były tam w kolorze alu ? czy miałeś na myśli klapy skrzydłowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 18 Lutego 2018 Share Napisano 18 Lutego 2018 Racja zapedzilem się. podziękował za sprostowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 21 Lutego 2018 Share Napisano 21 Lutego 2018 Dawno tu nie byłem. Ale fajna Suczka Ci wychodzi. Camo wygląda bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biket26 Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Jureczek - szatzun za to że mimo tych problemów nie poddałeś się. Naprawdę podziwiam. Model wygląda dużo lepiej niż wcześniej. Fajnie byłoby zobaczyć galerię końcową. Trzymam kciuki za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 25 Lutego 2018 Autor Share Napisano 25 Lutego 2018 Dziękuje , dodaje to energii do działania Galeria końcowa ,oczywiście , staram sie doprowadzać temat zawsze do końca Jednak dużo pracy jeszcze przedemna .Pryśnięty jest tylko kadłub Prace Bardzo zwolniły w domu mam szpital . Mnie na razie meczy ostry katar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biket26 Napisano 26 Lutego 2018 Share Napisano 26 Lutego 2018 No to jednym słowem masz PRZEKICHANE ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 28 Lutego 2018 Autor Share Napisano 28 Lutego 2018 Naprawdę przekichane Podłubałem troszkę przy belkach Na fotach widać ze potrzebna będzie jeszcze praca .Czekam na Surfacera , bo resztkę wylał mi kochany wnusio .Trochę się wkurzyłem , ale przeżyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Marca 2018 Autor Share Napisano 11 Marca 2018 Powoli do przodu .Pracy z tym duperelkami ogrom .Spaprałem zawieszenie ,źle odczytałem instrukcje i źle dokleiłem elementy . Po korekcie z fotkami naprawiam bledy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 14 Marca 2018 Autor Share Napisano 14 Marca 2018 Gotowy pod kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Marca 2018 Share Napisano 14 Marca 2018 No! I nieźle wygląda. Na ostatnim zdjęciu tylko ten zielony panel jest niedokładnie pomalowany, farba wychodzi poza linie podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 14 Marca 2018 Share Napisano 14 Marca 2018 A te otwory na grzbiecie i pod kadłubem to na światła stroboskopowe? Obawiam się że egzemplarz który robisz ich niestety nie posiadał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Marca 2018 Share Napisano 14 Marca 2018 Dodam że w naturalnym świetle zdjęcia są znacznie lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Marca 2018 Share Napisano 14 Marca 2018 A te otwory na grzbiecie i pod kadłubem to na światła stroboskopowe? Obawiam się że egzemplarz który robisz ich niestety nie posiadał... Na tym etapie, po tylu poprawkach, to już bym odpuścił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 14 Marca 2018 Share Napisano 14 Marca 2018 A te otwory na grzbiecie i pod kadłubem to na światła stroboskopowe? Obawiam się że egzemplarz który robisz ich niestety nie posiadał... Na tym etapie, po tylu poprawkach, to już bym odpuścił Chyba masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 15 Marca 2018 Autor Share Napisano 15 Marca 2018 Wcześniej nie dopatrzyłem . Myślałem ze będą tam elementy przezroczyste - odpuszczę Mam za to solidny problem z malowaniem kabelków. Jak w komorze podwozia przedniego i i w kokpicie za fotelem jakoś je upapralem - i tak ich malo widac ,to podwozie glowne mnie dobija . Jest tam wiazka trzech kabli . Jak to pomalowac : - probowalem Vallejo ,Model Masterem .Rzadkim i gestym . Pedzelek "000" cienki jak igla z naturalnego wlosia dl.10 mm .Malowac wolniutko kazdy kabelek po milimetrze ? ,Probowalem maznac cala wiazke na czarno ,a pozniej calosc zapuszczalem waszem w kolorze wneki -kaszana Prosze doradzcie. A moze jak nie potrafie to wkleic uformowane druciki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Marca 2018 Share Napisano 15 Marca 2018 Przygotuj zaostrzoną wykałaczkę. Pomaluj Vallejo pędzelkiem. Jak gdzieś wyjedziesz poza kabelek to wykałaczką zeskrob i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 15 Marca 2018 Autor Share Napisano 15 Marca 2018 Jaka gęstość farby ? bo jak za rzadka to płynie jak wasz i spływa z kabelków miedzy kabelki Pomysł dobry - wypróbuje z bardzo gesta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 15 Marca 2018 Share Napisano 15 Marca 2018 A może suchym pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Marca 2018 Share Napisano 15 Marca 2018 Gęstość taka żeby nie zasychała zbyt szybko w trakcie malowania i żeby nie spływała sama z powierzchni. Zabezpiecz wcześniej malowaną powierzchnię lakierem błyszczącym, to będzie się łatwo czyściło niechciane plamy Vallejo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 15 Marca 2018 Autor Share Napisano 15 Marca 2018 Próbowałem , mało realistycznie ,nawet kredkami mi się nie udawało Wnęka jest dość pokaźna ,a te kabelki ładnie pomalowane nadałyby jej smaczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 15 Marca 2018 Share Napisano 15 Marca 2018 Jakimś cienkim markerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 18 Marca 2018 Autor Share Napisano 18 Marca 2018 Trudno to wykonac na tym etapie Kalki otrzymalem w prezencie od kolegi KRL dziekuje Przymiarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 18 Marca 2018 Share Napisano 18 Marca 2018 Ilosć "gratów" imponuje, wygląda to całkiem przyzwoicie, jednak poprawiłbym powierzchnie metalu w okolicach działek i coś trzeba zrobić ze stożkiem bo jest krzywo i taka drobnostka mocno psuje efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi