reggy Napisano 12 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Po samym washu, dość delikatnym nie pokazywałem fotek, za to więcej fotek rzucę teraz. Ogólnie chyba powoli finisz. Najwyżej jakieś drobne kosmetyczne poprawki. Nie mam pomysłu, jak można jakoś "styrać" taki odrzutowiec - ani obić, ani zakurzenia, nic Gdzieniegdzie widać srebrny pył, trochę się obsypało na model jak nabłyszczałem zbiorniki (w nie jest wtarty tylko pigment CMK i zasidoluxowane - taki eksperyment) - no ale ten pył fajnie wygląda na żywo, takie jakby mikro otarcia . Lufy działek z igieł. Fotki w nędznym, acz naturalnym świetle: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Witam! Wyszedł Ci bardzo ładny model , gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 No reggy - warsztat klasunia. Model tez, ino diabel tkwi - no wiadomo gdzie tkwi. Owiewka radiolokatora za duza wyszla. Trojkat szybkiej identyfikacji na stateczniku pionowym - czarna obwodka po lewej stronie wyszla krzywo - powinna byc rownej grubosci na calej dlugosci (rym !). No i uklad plam - ale wspominales ze troche inny bedzie... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 12 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Owiewka radiolokatora(...) Na usprawiedliwienie powiem - nie wiem, gdzie jest radiolokator A co zgodności z oryginałem... jak będę miał opanowany warsztat w stopniu zadowalającym (mnie ) i będę mógł osiągnąć na modelu to co sobie na zdjęciu wypatrzę, to obiecuję, że zabiorę się za odtwarzanie oryginałów... Póki co, dla mnie liczy się przyjemność z modelowania. No ale fakt, z tych trójkątów nie jestem w pełni zadowolony, ale jakbym nakładał je jako kalki, to byłyby jeszcze gorsze:lol: Cieszę się, że się podoba. Teraz mogę wrócić na parę miesięcy do pancerki - dwa wózki na podwoziu Shermana się zapowiadają. A potem zrobię Fw190 w 1:72 z blachami (niezłymi) Parta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 bardzo fajny miraż :-)). uwagi. szpikulec na dziobie jest krzywy. i trójkąt na ogonie, tez nie taki jak być powinien. Pozdrawiam, i ciekaw jestem, co teraz weźmiesz na warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Cosik szybko Ci poszło z tym modelem ale za to bardzo ładnie się prezentuje. Czekam na kolejna relacje ( z niecierpliwością). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Powiem jedno... - szpetna podstawka Oczywiście żart. Nie tylko tyle powiem. Dodam, że model bardzo cieszy oko nie licząc trójkątów i przejść (nierównomiernych) kamuflażu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrgie Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Kawał dobrej roboty, śliczny modelik do kolekcji ! Szczególnie podoba mi się wash ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Bardzo fajny model Ci wyszedł! Nie licząc paru błędów które koledzy już wyliczyli.Ale liczy sie przyjemność z modelowania tak jak powiedziałeś i zdobyte doświadczenie.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Owiewka radiolokatora za duza wyszla.Minimalnie, do zaakceptowania.nie wiem, gdzie jest radiolokatorTo czarne na poczatku samolotu. Co nie zmienia faktu, ze model wyszedl super. Subiektywny odbior baardzo pozytywny. Ale zeby nie bylo, ze za bardzo slodze (bo jeszcze pomyslisz, ze cos od ciebie chce ), to sie czepie jednej rzeczy. Tloczyska silownikow hydraulicznych w podwoziu moglyby byc bardziej blyszczace. Mogles folia je okleic, z jakiejs igly zrobic, innaczej pomalowac, cos w tym stylu. Bo wygladaja troche, jakby byly pomalowane zwykla srebrzanka, albo wrecz szara farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Popieram, popieram, bardzo przyjemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Przymykajac oko na te wszystkie, wytkniete juz byki, powiem: Brawo Reggy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Mnie tez sie podoba . Nie wiem tylko czy nie przesadziles z dlugoscia luf dzialek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 13 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Nie wiem tylko czy nie przesadziles z dlugoscia luf dzialek ? Hym, tak sobie porównywałem z fotkami i chyba jest okej, dość dużo wystają. Co prawda powinny mieć w połowie takie jakby 3 pierścienie, ale nie miałem pomysłu jak je zrobić. Cieszę się, że się podoba. Aha - antenka skrzywiła się do fotki Suszary fajne są, może odkupię od kolegi F-15 Revella w 1:48, to złożę kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Kwietnia 2008 Share Napisano 26 Kwietnia 2008 reggy Hym, tak sobie porównywałem z fotkami i chyba jest okej, dość dużo wystają. Co prawda powinny mieć w połowie takie jakby 3 pierścienie, ale nie miałem pomysłu jak je zrobić. Racja, fotki to faktycznie potwierdzaja. Te pierscionki to chyba zrobie tak, ze nawine na lufe waskie paski tasmy Tamki ... Wlasnie tez zaczalem walke z tym modelem jako baza dla C-7. Niezla skladanke Lego zafundowal Edek w okolicach kokpitu, przedniej komory podwozia, i wlotow powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 Fajny warsztat i fajny efekt końcowy . Podoba mi się :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi