Bartosz.B Napisano 8 Maja 2018 Autor Share Napisano 8 Maja 2018 Ja też pierwszy raz dopadałem washa z bury można jeszcze zmyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 11 Maja 2018 Autor Share Napisano 11 Maja 2018 Kumin napoczęty Kadłub trochę wyczyściłem... muszę trzymać go zdala od ognia bo od tej benzyny zmieni się w pochodnie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 11 Maja 2018 Share Napisano 11 Maja 2018 Strasznie ciemne te foty! Te podpory masztu kominowego, pod ukosem miały belke poprzeczna. Zdaje sie ze przy drabince dla śmiałków powinien byc otwor wlazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Maja 2018 Share Napisano 11 Maja 2018 Przede wszystkim rozważyłbym wymianę wspomnianych podpór na mosięzne pręty, bo te plastikowe to trochę skali nie trzymają. Ale generalnie to ładnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldox Napisano 14 Czerwca 2018 Share Napisano 14 Czerwca 2018 Kolejny fajnie opisany projekt, oglądam czytam i czekam na dalszy ciąg prac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 27 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2018 Prace trochę zwolniły zmieniłem stan cywilny do tego pogoda na rower, ale cały czas coś tam dłubie: (następne maszty będą na pewno z drutu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Czerwca 2018 Share Napisano 27 Czerwca 2018 Ino te to chopie cosik ledwo widać. Zrób no fotki na jasnym tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 Skoro prace zwolniły wnioskuję że chodzi o ożenek a nie o rozwód.. Pogratulował! Fotki to tak jak pisze bazylms.. Staraj się nie używać idealnie czarnej farby. W naturze takiej czerni nie zobaczysz, zwłaszcza na eksponowanych elementach. Pamietaj, że dochodzi efekt skali, czyli wszystko odrobinę jaśniej niż w kolorniku. Poza tym fajnie! P.s. Na co kleisz relingi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 Tak. Czarny zdecydowanie za smolisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 O białe tło apeluję bo niewiele widać z czarnych części a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldox Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 Fajnie wygląda ,powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 Jak juz pisano tło do bani, ale reszta całkiem fajna, izolatory maluj rzadką farba teraz żeby za bardzo sie nie powiększyły w trakcie tego procesu. Pułkownik Mitrofanow zbojcami zasyłajOM gratulacje dla Cie i nowej małżonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 28 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2018 Dzięki Panowie. Tło zmienię na inne może powrócę do niebieskiego. Relingi na superglue łapane, ale dały mi w kość, muszę nabrać więcej wprawy przy ich formowaniu. Co do koloru to dla mnie czarny to czarny, ale następnym razem będę malował nieco jaśniejszym może antracyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 [...]Co do koloru to dla mnie czarny to czarny [...]. Oczywiście! Teoretycznie czarna farba jest czarna. Ale jak to wygląda w realu - sam zobacz (specjalnie dałem "radykalny" przykład żeby pokazać o co mi chodzi. Domalowane czarne koła - odpowiednik czarnej farby z puszki) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 29 Czerwca 2018 Share Napisano 29 Czerwca 2018 Bartek relingi łap na PVA albo nawet na BCG a dopiero potem podlewaj glutem w kluczowych punktach. W kwestii czarnego polecam Tamijuniowy NATO black, a hajlajty dobrze sie robi kombinując go z german greyem ( panzergrau w sensie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 3 Lipca 2018 Share Napisano 3 Lipca 2018 Potwierdzam, że najlepiej relingi łapać na pva. Warto sobie też pomóc kuleczkami blue tacka żeby idealnie przymierzyć i wtedy podstawę zapuścić klejem. Wychodzi równo i bez stresu. Opcja 2, mi osobiście dobrze sie klei takie duperele na poxipol 10 min.. Daje czas na dopasowanie i nie zamartwiasz się jak wyjdzie nadmiar gdzieś obok, po 20-30 min. wszystkie nadlewy można pensetunią czy nożykiem czysto zdjąć, bez szlifowania i drapania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 3 Lipca 2018 Share Napisano 3 Lipca 2018 Co macie na myśli pisząc o PVA? Coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 4 Lipca 2018 Autor Share Napisano 4 Lipca 2018 PVA = wikol Co do rad napewno będę starał się je wykorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 4 Lipca 2018 Share Napisano 4 Lipca 2018 Bcg = przeźroczysty klej do kartonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 19 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2018 Powoli do przodu, na razie dłubie główna wieżę. Dotarła również gablota tak wiec w końcu zabezpieczyłem model przed wszędobylskim kurzem,oraz po raz kolejny poskładałem wszystko na sucho:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 19 Sierpnia 2018 Share Napisano 19 Sierpnia 2018 Taka duża statka na tylko jednej nodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 19 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2018 A co mu szkodzi że jedna? Jak go zaczynałem budować wydawał mi się mikrusem w porownaniu do innych plywadeł w papierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 20 Sierpnia 2018 Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Będziesz wieżę jeszcze matowić lakierem, czy zostawiasz w takim połysku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 20 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2018 Wieża jest jeszcze nie skończona muszę dorobić ostatnia warstwę kamuflażu no i pobrudzić, oraz dodać to co urwalem wczasie malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 20 Sierpnia 2018 Share Napisano 20 Sierpnia 2018 I wszystko jasne, dziękuję. Za ładnie, za czysto było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi