Panzer Machine Napisano 1 Marca 2018 Share Napisano 1 Marca 2018 2018 biegnie jak szalony a ja wciąż w skali 1:72. Tym razem przedstawiam model Pzkpfw III w wersji E popularnej firmy First to Fight. Modele tej firmy są produkowane do gry bitewnej Wrzesień'39, więc posiadają one dużo uproszczeń oraz mała ilość części aby ułatwić montaż. Jednak bardzo dobrze wspominam budowę jak i malowanie tego modelu. Z pewnością w przyszłości sięgnę jeszcze raz po model tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 2 Marca 2018 Share Napisano 2 Marca 2018 Szkoda że w modelu nic nie poprawiłeś, nawet uchwytów na wieży, rozumiem że model był w celach trenowania malunków, bo malowanie bardzo fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 2 Marca 2018 Share Napisano 2 Marca 2018 Hejka, Fajnie zmalowany i pobrudzony ale niestety to wciąż tylko ftf :c) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 2 Marca 2018 Share Napisano 2 Marca 2018 ładniutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlito Napisano 2 Marca 2018 Share Napisano 2 Marca 2018 Bardzo przyjemny dla oka, malowanie częściowo nadrabia uproszczenia samego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 4 Marca 2018 Share Napisano 4 Marca 2018 Całkiem fajnie wyszedł. Mam pytanie o brudzenie - piasek to pewnie jakiś pigment, tylko jaki (producent, oznaczenie konkretnego pigmentu)? MIG-owy Sand (3012) jest mniej żółty (bardziej wpada w jasno szary), odcień na fotkach (o ile dobrze oddały rzeczywistość) moim zdaniem jest dużo lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Marca 2018 Autor Share Napisano 12 Marca 2018 Dzięki wszystkim za komentarze i miłe słowa. Modelu specjalnie nie ulepszałem własnymi wyrobami. Chciałem się przekonać ile można wycisnąć z samego zestawu. Przecież zestawy są przeznaczone do gier bitewnych i jeżeli zdecydowałbym się na grę to nie wyobrażam sobie 10 takich modeli wykonywać z ulepszeniami ;) Jeżeli chodzi o brudzenie Michał_G to użyłem tego specyfiku: https://www.mojehobby.pl/products/A.MIG-1400-KURSK-SOIL.html Używam do w większości swoich modeli. nie jest aż tak jasny jak pisakowy (chociaż North Afrika Dust użyłem na górnej części błotników) i ma nasycony kolor. ;) Zaś zaschnięte błoto na układzie jezdnym i gąsienicach to: https://www.mojehobby.pl/products/A.MIG-1751-Dry-Steppe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 11 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2019 W czasie kiedy robiłem ten model cały proces powstawania nagrałem. Po dość długim czasie udało mi się przysiąść i zmontować to w filmik. Wszystkich serdecznie zapraszam do oglądania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 11 Stycznia 2019 Share Napisano 11 Stycznia 2019 Bomba.! Obejrzałem całość. Konkretnie i do rzeczy. Jak powstawał od A do Z. Można oglądać bez dźwięku. Teraz pytanie kiedy można spodziewać się czegoś w 1/35? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 11 Stycznia 2019 Share Napisano 11 Stycznia 2019 Graty Panzer ! czekam na więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2019 (edytowane) Cieszy mnie to, że film się podoba. Myślę, że kolejny film będzie prezentować model w 1:35 Jeżeli mielibyście jakieś propozycje jaki miałby być to model to piszcie. W miarę możliwości czasowo-finansowych postaram się coś uradzić. Edytowane 12 Stycznia 2019 przez Panzer Machine 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 12 Stycznia 2019 Share Napisano 12 Stycznia 2019 Sturmtiger :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 12 Stycznia 2019 Share Napisano 12 Stycznia 2019 6 godzin temu, Panzer Machine napisał: Jeżeli mielibyście jakieś propozycje jaki miałby być to model to piszcie. pojazdy USA kolor oliwkowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2019 3 minuty temu, pedzelek napisał: pojazdy USA kolor oliwkowy Sherman będzie ok? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Stycznia 2019 Super Moderator Share Napisano 12 Stycznia 2019 Film super zmontowany, myślę, że wielu youtuberów mogło by się uczyć od Ciebie robić filmy Step By Step. Wielkie brawo. Tylko mógłby być dłuższy tak z 30 min, wtedy się super ogląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 12 Stycznia 2019 Share Napisano 12 Stycznia 2019 Rewelacyjny filmik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 12 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2019 22 minuty temu, jawkers napisał: Tylko mógłby być dłuższy tak z 30 min, wtedy się super ogląda. A ja założyłem, że oglądający się znudzi i nie dotrwa do końca, a tu proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Stycznia 2019 Super Moderator Share Napisano 12 Stycznia 2019 Osobiście wolę dłuższe filmiki. Zasiadam wygodnie zaczynam się wkręcać, a tu po 9 minutach koniec. I jest jakiś niedosyt. Za to 30 minutowe filmiki są w sam raz. Oczywiście mowa, o dobrze zrobionym filmiku jak twój. Zaś takie smętne, nie wyraźne filmiki, to przyjemność oglądania, mija po 2 minutach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 12 Stycznia 2019 Share Napisano 12 Stycznia 2019 9 godzin temu, Panzer Machine napisał: Jeżeli mielibyście jakieś propozycje jaki miałby być to model to piszcie. W miarę możliwości czasowo-finansowych postaram się coś uradzić coś współczesnego hmm ? https://www.mojehobby.pl/products/Russian-Fire-Support-Combat-Vehicle-Terminator-2.html https://www.mojehobby.pl/products/M1A2-SEP-Abrams-TUSK-I-II-3-in-1.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 12 Stycznia 2019 Share Napisano 12 Stycznia 2019 8 godzin temu, Panzer Machine napisał: Sherman będzie ok? Pewnie! Mam stuarta jeszcze czeka biedak. Pewne czeka żeby od Ciebie się czegoś nauczyć. 9min jest ok. Ale 30min jak będzie też się nie obrażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 Piękny Panzer . Kurczę, a ja mam problem z otworami w km-ach DT w 1:35... he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 13 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2019 11 godzin temu, pedzelek napisał: Pewnie! Mam stuarta jeszcze czeka biedak. Pewne czeka żeby od Ciebie się czegoś nauczyć. 9min jest ok. Ale 30min jak będzie też się nie obrażę Shermana mam gdzieś na stanie o tego: https://www.mojehobby.pl/products/U.S.-Medium-Tank-M4A3E8-Sherman-Easy-Eight-Korean-War.html Stuarta niestety nie mam 10 godzin temu, Rack napisał: Piękny Panzer . Kurczę, a ja mam problem z otworami w km-ach DT w 1:35... he, he. patrząc na Twoje wątki warsztatowe... Dlaczego Ci nie wierze Rack? XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 13 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2019 17 godzin temu, Bengal napisał: coś współczesnego hmm ? https://www.mojehobby.pl/products/Russian-Fire-Support-Combat-Vehicle-Terminator-2.html https://www.mojehobby.pl/products/M1A2-SEP-Abrams-TUSK-I-II-3-in-1.html Terminatora 2 nie mam w stashu. Jeżeli będzie znacząca ilość głosów w przyszłości za tym modelem to zdecyduję się na zakup i realizację filmu w przyszłości. Abramsa mam takiego: https://www.mojehobby.pl/products/M1A1-A2-Abrams-5in-1.html W zasadzie cały model jest złożony i czeka na malowanie, więc mógłbym zrobić filmik z malowaniem i brudzingiem. 22 godziny temu, Thalgonis napisał: Sturmtiger Tak samo jak w przypadku Terminatora 2 zasugerowanego przez Bangal: nie mam tego modelu w stashu. Jeżeli będzie znacząca ilość głosów w przyszłości za tym modelem to zdecyduję się na zakup i realizację filmu w przyszłości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 Zrób ankietę z tego co masz na stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 (edytowane) 18 godzin temu, Rack napisał: Piękny Panzer . Kurczę, a ja mam problem z otworami w km-ach DT w 1:35... he, he. patrząc na Twoje wątki warsztatowe... Dlaczego Ci nie wierze Rack? XD Serio, mam problem, bo ostatnio zrobiłem km DT z igieł 0,45mm i po pomalowaniu nie mogę odetkać "dziurek". Kiedyś robiłem z 0,5mm i wiertełkiem 0,3mm dało się otworek udrożnić. Niby mała różnica w średnicy a jednak... Edytowane 13 Stycznia 2019 przez Rack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi