Mikolaj75 Napisano 15 Marca 2023 Autor Share Napisano 15 Marca 2023 Dzięki. Małe ostrzeżenie - aby mieć powierzchnię styku strefy ładunkowej z szoferką, trzeba zrobić wklejkę z HIPS 0,5 mm: Bryła góry zmontowana do interesującej mnie konfiguracji - zaślepione okienka, uszkodzone nity zastąpione kulkami i plandeka z tyłu: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 7 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2023 Baza pod kolory: Spokojnych Świąt Szanownym Państwu życzę 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 7 Kwietnia 2023 Share Napisano 7 Kwietnia 2023 Przyjemnie się to ogląda, jak zwykle zresztą. Godzinę temu, Mikolaj75 napisał: Spokojnych Świąt Szanownym Państwu życzę ...i wzajemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 8 Kwietnia 2023 Share Napisano 8 Kwietnia 2023 Wzajemnie. Btw...szyba przednia jest fenomenalnie zrobiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 3 Maja 2023 Autor Share Napisano 3 Maja 2023 Dzięki - jerzype - szyba to po prostu plastik z jakiegoś opakowania docięty i wklejony we właściwe miejsce. Sposób prosty, ale w istocie dający lepsze efekty niż szkiełka zestawowe. Tymczasem podwozie zasadniczo zmontowane: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 14 Maja 2023 Autor Share Napisano 14 Maja 2023 Dalszy montaż: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 14 Maja 2023 Share Napisano 14 Maja 2023 Nie widzę obrazków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Maja 2023 Share Napisano 14 Maja 2023 Cieniowanie plandeki z tyłu lux, pochwal się jak to zrobiłeś, jak to nie tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 14 Maja 2023 Share Napisano 14 Maja 2023 (edytowane) Obserwujemy dalej. Edytowane 15 Maja 2023 przez Endrju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 14 Maja 2023 Autor Share Napisano 14 Maja 2023 Dzięki serdecznie. Ja widzę obrazki, mam nadzieję, że gra. 7 godzin temu, Evildead napisał: Cieniowanie plandeki z tyłu lux, pochwal się jak to zrobiłeś, jak to nie tajemnica Procedura raczej z tych klasycznych. Plandeka to HIPS 0,25mm, od wewnątrz przed montażem zidentyfikowane fałdy zostały zaznaczone okrągłą końcówką pędzla. Po montażu pomalowana na ciemny szary, a białym naniosłem wertykalne smugi mocniej zaznaczając grzbiety fałd. Później transparentny jasny szary. To jeszcze nie jest efekt finalny - dojdą odblaskowe paski na krawędziach oraz olejowanie. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 8 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2023 Leń mnie dopadł, nieco tylko tłumaczony Inowrocławiem i Babarybą... W Scammellu robię lusterka: Na początek strukturka oparta o spłaszczony ostrosłup: Po obróbce z drutu wykonałem gumową otoczkę: A z folii powierzchnię "lusterek właściwych" - zostaną wklejone dopiero po malowaniu: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Czerwca 2023 Share Napisano 8 Czerwca 2023 aptekarska dokładność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 19 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2023 Dzięki, tymczasem prace kolorystyczne nad kołami: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 20 Czerwca 2023 Share Napisano 20 Czerwca 2023 Fajna ta guma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 21 Czerwca 2023 Share Napisano 21 Czerwca 2023 Gość jest obłędny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 30 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2023 Ukończony, niebawem galeria 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 30 Czerwca 2023 Share Napisano 30 Czerwca 2023 20 minut temu, Mikolaj75 napisał: Ukończony, niebawem galeria No to czekamy, czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Czerwca 2023 Share Napisano 30 Czerwca 2023 (edytowane) Nie daj proszę długo czekać. A tak BTW, klej CA jakiego producenta używasz? Edytowane 30 Czerwca 2023 przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 30 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2023 To wyżej to jest zdjęcie telefoniczne, po południu/wieczorem po pracy poobrabiam kolejne. 24 minuty temu, Lipstein napisał: A tak BTW, klej CA jakiego producenta używasz? Wiesz co, generalnie "no name"-y, jaki się w moim wiejskim sklepiku trafi. Chociaż ostatni mam z wielkiego świata - w spożywczaku w Walencji nabyłem CA jak mi zolle uszkodziły antenkę w Dornierze na lotnisku... To było w kwietniu, do dziś się z tubce nie zżelował. Niemniej na liście najbliższych zakupów ma czarny CA "dłużejschnący" od mig-a. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi