jan-kol Posted March 14, 2018 Share Posted March 14, 2018 Zbudowałem sobie takie coś. W zasadzie dla zabawy i przetestowania nowych pomysłów, szczególnie na drogę betonową. Płot wydrukowałem w 3D i poskładałem z widocznych segmentów, które później pomalowałem farbami olejnymi i dodałem mech. Płyty drogowe zrobiłem z masy tynkowej wciśniętej w formę silikonową. Stąd taka fajna fakturka. Można tutaj uzyskać naprawdę dużo różnych wariacji powierzchni. Pomysł myślę b. dobry na imitację starych płyt betonowych. I nie zabrakło elementu "ludzkiego" czyli miejsce na piwko po pracy musi być Proszę nie czepiać się kontrastu Trochę za mocno podkręciłem go w aparacie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marudek Posted March 14, 2018 Share Posted March 14, 2018 Świetna podstawka! Sam myślałem o czymś takim do swojego kolejnego motoru w 1:9. Dobrą fakturę betonu daje też klej do kafelek - do SHLki zrobiłem sobie formę silikonową do płyt JUMBO i wypełniałem ją właśnie takim klajstrem A czy drut kolczasty w słupkach będzie? Bo widzę, ze otwory są Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted March 14, 2018 Share Posted March 14, 2018 Będzie drut to dopiero będzie hit, bo i całość jak do tej pory bez zarzutu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TReS Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 Fiu Fiu, bajer, fajne, bardzo real wyglada, Masz drukarke 3D, czy zlecałeś komuś?? Wszystko co widac na plocie/ plytach, powstalo w drukarce (uszkodzenia pekniecia rysy faktura) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jureczek Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 Jak miejsce na piwko po pracy .to położyłby jakaś deskę na tych bloczkach Ladnie czyściutko i ze smakiem Podoba się bardzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baas ArK Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 Zabombiaste! Choć mając w pamięci takie drogi to trochę za dużo zieleni między betonami, a za mało zeschniętej ziemi/piachu/błota. Po za tym rewelka po całości! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted March 15, 2018 Super Moderator Share Posted March 15, 2018 Tylko prośba o zmianę serwera bo wiaderko już nie współpracuje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 Ogólnie ciekawie, tylko zbyt sielankowo, za soczyste to wszystko, więcej kurzu powinno być Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
megapol Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 Super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zamir Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 Zdjęcia znikły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin M. Posted March 15, 2018 Share Posted March 15, 2018 jan-kol dodaj ~original do każdego linka i będzie je znowu widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Jako wykonanie to jest super, ale faktycznie kolorystyka trochę za jaskrawa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constructor Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 I po zdjęciach... to się naoglądałem :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
megapol Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 I po zdjęciach... to się naoglądałem :( U mnie widać Zainstaluj dodatek do przeglądarki i znowu zobaczysz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constructor Posted March 22, 2018 Share Posted March 22, 2018 I po zdjęciach... to się naoglądałem :( U mnie widać Zainstaluj dodatek do przeglądarki i znowu zobaczysz Pomogło Podziękował Co do makiety - to ja p******* mistrzostwo! Warto było to zobaczyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cysior Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 Świetna podstawka pod którąś z ciężarówek w Twoim wykonaniu. Beton i zielsko super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts