bazylms Napisano 15 Kwietnia 2018 Share Napisano 15 Kwietnia 2018 I już z powrotem. Tym razem będzie coś niemieckiego. Do tego trochę żywicy z Pancer Art-u I w zależności od tego jak wyjdą - taka ekipa: Budowa standardowo zaczęta od wanny i elementów zawieszenia. To co wszyscy kochają w niemieckich wozach - kółka: Przerobiony napis na bandarzach - koło z prawej już po "operacji": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 16 Kwietnia 2018 Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Fajnie fajnie, podglądam. Jestem ciekaw również figurek, bo sam raczkuję w tym temacie i podpatruję co się tylko da. ;-) Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 16 Kwietnia 2018 Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Do Tunezji chcesz upchnąć temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Kwietnia 2018 Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Witamy Krzysztofie z powrotem w dziale pancernym. Trójeczka leży w kręgu moich planów w 1:48, ale chętnie popatrzę na twój warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo95 Napisano 16 Kwietnia 2018 Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Sam mam wersję N w planach, ale w zimowym wdzianku Z chęcią podpatrzę jak idzie składanie tego dragona bo sam model to chyba tylko kosmetycznie będzie się różnił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Enten - no wiesz jakie jest moje podejście to zgodności tematycznej. Ale jak jest duży kwas z dopasowaniem tych figurek do pojazdu to mogę je sobie darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 16 Kwietnia 2018 Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Tylko figurki ale to już 7urgen wpadnie i coś powie Cieszę się, że kleisz kolejnego czołgutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 16 Kwietnia 2018 Share Napisano 16 Kwietnia 2018 No to sie bedzie dzialo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 24 Kwietnia 2018 Share Napisano 24 Kwietnia 2018 No to i ja zasiadam i oglądam. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2018 Hejka Krzychu. Jak masz jakieś ewentualne uwagi co do konstrukcji to dawaj od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2018 Friulki poskładane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 26 Kwietnia 2018 Share Napisano 26 Kwietnia 2018 Super, ładnie się układają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoren86 Napisano 26 Kwietnia 2018 Share Napisano 26 Kwietnia 2018 Bardzo mi się podoba początek prac będę kibicować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 26 Kwietnia 2018 Share Napisano 26 Kwietnia 2018 Jaki numer boczny planujesz? Mam nadzieje ze 143 lub 144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2018 Jeden z pudełka - 07 bądź 124. A co to za pojazdy o których piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 27 Kwietnia 2018 Share Napisano 27 Kwietnia 2018 Sam zobacz http://www.tiif.de/thread.php?threadid=11&sid=d857e91c693d71c7649d956997ce1d5e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Maja 2018 Autor Share Napisano 1 Maja 2018 Patrzę, ale dalej nie mogę rozkminić w czym różnica? Trochę do przodu. Buda jeszcze nie posklejana. Wymieniłem żywiczne gasienice na metalowe. Niestety pomimo dużej uwagi połamałem oba haki, jeden przy wicinaniu a drugi gdy żywica wypadła mi z ręki po i uderzyła o stół kiedy zajechałem sobie nożykiem w kciuk. Trochę musiałem ją ciosaćżęby się wpasowałą, ale to pewnie ja coś poknociłęm. W każym razie bardzo mi się podobają te dodatki z Panzer Artu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 2 Maja 2018 Share Napisano 2 Maja 2018 Zapowiada się świetny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Maja 2018 Autor Share Napisano 2 Maja 2018 A to się jeszcze Marcin okaże. Zklecone figsy. Tak by ich ustawienie wyglądało. Nie są one przystosowane do usadowienia z workami, ale jakoś to wpasowałem. Mam teraz dylemat. Wypadało by w takim ustawieniu jakiś właz na wieży otworzyć, ale bez wnętrza to raczej nie wypali. A odrabiać wnętrza nie mam ochoty. Ale z drugiej strony to chyba pozamykane też nie będą jakimś wielkim problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 3 Maja 2018 Share Napisano 3 Maja 2018 Fajnie wygladaja te wojaki, co do wlazu to jak zostawisz otwarty jedynie dowodcy to za wiele i tak by nie bylo widac , cos tam bys dorobil bez przeadnej dokladnosci i by wystarczylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 3 Maja 2018 Share Napisano 3 Maja 2018 Może te na wieży zrób lekko uchylone Krzysiek.Dobre tempo masz.Chyba brakowało Ci "pancerki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Maja 2018 Autor Share Napisano 3 Maja 2018 Piotrek, a miałbyś może jakąś fotkę jakby to mogło wyglądać? Żeby się kupy trzymało. Teraz chwilowa przerwa, bo kciuk trochę boli po zajechaniu nożykiem. A dodatkowo finał Snookera się zbliża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 4 Maja 2018 Share Napisano 4 Maja 2018 Coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Maja 2018 Autor Share Napisano 4 Maja 2018 Dzięki. Nad tymi bocznymi można pomyśleć - faktycznie wnętrza nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 4 Maja 2018 Share Napisano 4 Maja 2018 ... te na wieży zrób lekko uchylone Boczne lekko uchylone, lecz górne otwarte. Pojazd opuszczony przez załogę. Na fotkach 99,999.....9% to pojazdy z otwartymi włazami. W różnych konfigóracjach - właz d-cy lub włazy boczne. Bez względu na warunki atmosferyczne prawie zawsze otwarte. Pozamykane można zobaczyć podczas transportu. Sporo fotek pokazuje - jeden z włazów zamknięty , lecz drugi otwarty na całość. Wyjątkowa fotka jaką znalazłem - niedomknięty właz d-cy - Więc możliwa konfigóracja z niedomkniętym włazem d-cy. Podczas odpoczynku właz d-cy i boczny zamknięte. Niestety nie widać pozostałych włazów. Maszyna na drugim planie też ma zamknięte włazy. Myślę że możesz Krzysiek zrobić niedomknięty właz d-cy, (lub/i boczny) przy reszcie zamkniętej. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi