spiton Napisano 21 Kwietnia 2018 Share Napisano 21 Kwietnia 2018 taki model na szybko ,-)) Zawsze mi się podobał, to postanowiłem sobie takiego ulepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 21 Kwietnia 2018 Share Napisano 21 Kwietnia 2018 Ładny. Jeżeli tak wychodzi model na szybko to jak wygląda model robiony przez Ciebie powoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 21 Kwietnia 2018 Share Napisano 21 Kwietnia 2018 Z jakiegoś niezrozumiałego powodu, zawsze podobały mi się Dewoitiny. Całkiem fajnie go ulepiłeś. Choć dziwnie trochę wygląda "latający" samolot z otwartą kabiną, bez pilota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 21 Kwietnia 2018 Share Napisano 21 Kwietnia 2018 Piękny. Świetnie wyszedł i aż miło popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziobak Napisano 21 Kwietnia 2018 Share Napisano 21 Kwietnia 2018 Ładny samolocik, świetne malowanie i super zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 21 Kwietnia 2018 Share Napisano 21 Kwietnia 2018 Sterany życiem ! Ja też go sobie skleiłem, ale od Pavli .No ma w sobie cuś ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2018 Z jakiegoś niezrozumiałego powodu, zawsze podobały mi się Dewoitiny. Całkiem fajnie go ulepiłeś.Choć dziwnie trochę wygląda "latający" samolot z otwartą kabiną, bez pilota... Będzie pilot, będzie. ale to może potrwać ,-)) a chciałem się juz z Wami podzielić radością zrobionego modelu. Tutaj pewnym eksperymentem było namalowanie plamiastego kamuflaży z pędzla, tak, żeby plamki miały miękkie krawędzie. Wyszło to całkiem nieźle. Teraz robię Dewoitina 520, też z takimi plamkami, tyle, że na jaśniejszym tle, i też jestem ciekaw jak to wyjdzie ,_) Bardzo dziękuje za pozytywny oddźwięk ,_)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 21 Kwietnia 2018 Share Napisano 21 Kwietnia 2018 Mnie te plamki i różnice kolorów właśnie w pierwszej chwili rzuciły się w oczy ,a jak piszesz ,że to z łapki i pędzla to szascun wielki. Całość robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Kwietnia 2018 Share Napisano 21 Kwietnia 2018 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 21 Kwietnia 2018 Share Napisano 21 Kwietnia 2018 Tutaj pewnym eksperymentem było namalowanie plamiastego kamuflaży z pędzla, tak, żeby plamki miały miękkie krawędzie. Wyszło to całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2018 (edytowane) Powiem wam , jak namalowałem te plamki.Ciesze się z tego bo bez aerografu tego typu kamuflaże do tej pory były poza moim zasięgiem. Zwilżyłem powierzchnie white spitytem, i paćkałem pędzelkiem po tej mokrej powierzchni zieloną farbą olejną, która się samoczynnie rozpływała ,-) Potem utrwalam tą powłoke farby olejnej bezbarwnym lakierem akrylowym. Akryl w miarę toleruje olej. Pisze w miare, bo kiedy jest mokry widać czasem, tu i ówdzie spękliny, które jednak szybko znikają Edytowane 21 Kwietnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 21 Kwietnia 2018 Share Napisano 21 Kwietnia 2018 Piękny jest. Z czego zrobione są te wydechy? Edit: trochę szkoda, że nie ma fotki spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2018 Piękny jest.Z czego zrobione są te wydechy? Edit: trochę szkoda, że nie ma fotki spodu. Zrobie fotkę od spodu, bo faktycznie dorabiałem zbiornik, i przewody do zbiorników skrzydłowych. Wydechy to igły lekarskie, o,8 mm. A żaluzje w osłonach silnika zrobiłem z drabinek do okrętów w skali 1/700 ,-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2018 tu jeszcze fotka pokazująca plamki z bliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 21 Kwietnia 2018 Share Napisano 21 Kwietnia 2018 No to jeśli miał to być kamuflaż, to sorry ale ja go nie widzę. Odbieram to jako nieregularne wypłowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2018 No to jeśli miał to być kamuflaż, to sorry ale ja go nie widzę.Odbieram to jako nieregularne wypłowienia. To jest taki prosty suplement dla ludzi nie posiadających aerografu, którzy chcieliby namalować płynne plamki. Proszę mojego lepienia nie traktować poważnie. Wyrazu kamuflaż użyłem , żeby mniej więcej było wiadomo o czym pisze ,-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 21 Kwietnia 2018 Share Napisano 21 Kwietnia 2018 Spiton w wintydżowej formie:) Gruba owiewka bez ramek psuje efekt. Tu by się kawałek folii przydał, a nie ten glut z zestawu. Trochę artystycznie podszedłeś do detali (chłodnica z tymi drutami po bokach, to bardzo dowolna interpretacja), ale wiesz, że mi się wszystko podoba z Twojej wytwórni:)) Kamuflaż rzeczywiście lepszy by był, gdyby kontrast między kolorami był wyraźniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 21 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2018 Spiton w wintydżowej formie:) Gruba owiewka bez ramek psuje efekt. Tu by się kawałek folii przydał, a nie ten glut z zestawu. Trochę artystycznie podszedłeś do detali (chłodnica z tymi drutami po bokach, to bardzo dowolna interpretacja), ale wiesz, że mi się wszystko podoba z Twojej wytwórni:)) Kamuflaż rzeczywiście lepszy by był, gdyby kontrast między kolorami był wyraźniejszy. z owiewką masz racje. Stałem się dorobić z cienkiej pleksi, ale po jakimś czasie dorabiania, pasowania, itp, olałem, i zamontowałem zestawowa. Ramkę pewnie domaluje. Ale póki co wyczerpałem energie przeznaczona na tego zielonego chińskiego-francuza ,_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 22 Kwietnia 2018 Share Napisano 22 Kwietnia 2018 Brzydal ale fajnie zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Kwietnia 2018 Share Napisano 22 Kwietnia 2018 Jedna z tych maszyn, które spokojnie mogłyby wystąpić w jakimś filmie post-apo albo dieselpunk Zawsze mi się ten samolot podobał, mam gdzieś jeszcze sklejonego hellera w srebrnej wersji [ szkieletor na kadłubie - więc malowanie wygrało w przedbiegach]. Ten twój podoba mi się znacznie bardziej, złachany wygląd pasuje do niego jak ulał. Fajny eksperyment. Faktycznie owiewka trochę psuje odbiór całości..ale i tak jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 22 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2018 domaluje ramki na owiewce. Obiecuje ,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 22 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2018 Jedna z tych maszyn, które spokojnie mogłyby wystąpić w jakimś filmie post-apo albo dieselpunk Zawsze mi się ten samolot podobał, Mam podobne odczucia. Zawsze mi sie podobał, i jak go upolowałem , to mimo szafy pękającej w szwach, i mimo nie najlepszej jakości zestawu(choć całkiem przyzwoitego) Od razu go zacząłem robić . W tym modelu ważnym elementem jest chłodnica, która uzupełniłem o ostre krawędzie z blaszki miedzianej. Co radykalnie poprawiło jej wygląd ,_) Ostatnio słońce zawitało na moim biurku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 24 Kwietnia 2018 Share Napisano 24 Kwietnia 2018 Bardzo ciekawy i ładny model. Nie znałem wcześniej tego samolotu, dzięki tej galerii jest okazja nadrobić zaległości. Trzymam kciuki że jeszcze kiedyś na forum zobaczymy D 510 w malowaniu francuskim i hiszpańskim, wojna domowa. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 24 Kwietnia 2018 Share Napisano 24 Kwietnia 2018 Zawsze podobały mi się Twoje zdjęcia modeli w locie. Jak Ty to robisz? Czy podwieszasz model na żyłce a potem ją usuwasz w Photoshopie? Szacun za temat i wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2018 Zawsze podobały mi się Twoje zdjęcia modeli w locie. Jak Ty to robisz? Czy podwieszasz model na żyłce a potem ją usuwasz w Photoshopie? Szacun za temat i wykonanie Bardzo dziękuję. W modelach lekkich wiercę gdzieś na spodzie kadłuba otwór. I potem nabijam samolocik na patyk. Robię zdjęcia, a następnie w PS, ucinam patyk. Znacznie trudniejszym elementem, jest takie zamocowanie śmigiełka, żeby się kręciło przy najmniejszym podmuchu wiatru. W tym celu robię wały z igieł lekarskich. Przy samolotach cięższych montuje nakrętkę do szprychy rowerowej, w modelu. A potem wkręcam w nią szpryche. W Rurach, wkręcam w dysze. W innych, staram się znaleźć odpowiednie miejsce, żeby nie dziurawić widocznych powierzchni. I takie trzymadełko świetnie się sprawdza podczas budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi