rymulus Napisano 19 Marca 2019 Autor Share Napisano 19 Marca 2019 41 minut temu, Hello napisał: O , dziękuję bardzo . Co sądzisz , można ufać tej instrukcji co do podanych kolorów . Czy lepiej poczytać czeskie i słowackie fora . Nie chcę się pakować w następne farby . Pozdrawiam Hello Jak analizowałem kolory i robiłem porównania to doszedłem do wniosku, że tylko kolor X27 na miejsca gdzie były czeskie oznaczenia i XF19 na spód są bardzo zbliżone do oryginału. Co do reszty miałem spore wątpliwości, szczególnie że w instrukcji masz podane mieszanki kolorów bez informacji w jakich proporcjach. Zdałem się więc na Słowaków i farby MRP z serii Warsaw Pact. Jak te kolory wyglądają możesz zobaczyć na początku warsztatu, wstawiłem tam zdjęcie z polakierowanym tymi farbami skrzydłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Marca 2019 Share Napisano 19 Marca 2019 Hamulec przepiękny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 24 Marca 2019 Autor Share Napisano 24 Marca 2019 W dniu 20.03.2019 o 00:57, spiton napisał: Hamulec przepiękny!!! Dzięki. Kabina pilotów praktycznie skończona. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Marca 2019 Share Napisano 24 Marca 2019 Super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Marca 2019 Share Napisano 25 Marca 2019 Fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 14 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2019 Mig nareszcie nabiera właściwego dla niego kształtu. Kabina praktycznie gotowa, zostało tylko kilka elementów do zrobienia. Czas teraz na poprawę linii podziału i kontrolny podkład. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 11 Września 2021 Share Napisano 11 Września 2021 @rymulus Wykopałem zgodnie z obietnicą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 21 Kwietnia Autor Share Napisano 21 Kwietnia Chyba model już dojrzał do dokończenia. Niektóre elementy nawet przejrzały. Zrobione wcześniej z plastiku kratki wentylacyjne pokruszyły się przy dotknięciu. Konieczne więc było wykonanie tych elementów od nowa. Tym razem wykonałem je z mosiądzu. I kratka wentylacyjna działka. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia Spektakularny powrót . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Kwietnia Share Napisano 21 Kwietnia 35 minut temu, rymulus napisał: Chyba model już dojrzał do dokończenia. No, wreszcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 23 Kwietnia Share Napisano 23 Kwietnia Świetna nowina! Będzie co oglądać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 12 Maja Autor Share Napisano 12 Maja Po tej długiej przerwie w budowie modelu już nie pamiętam co miałem w nim jeszcze zrobić. O czym sobie przypomniałem to dorobiłem jeszcze do kabiny. I zabrałem się za malowanie. Po podkładzie było niezbędne kilka poprawek tu i tam ale wbrew moim obawom nie było tego dużo. I kolorki. Użyłem farb z firmy MRP z serii Warsaw pact. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja Piękna robota . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja Moje ulubione malowanko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 13 Maja Autor Share Napisano 13 Maja 1 godzinę temu, Grzes napisał: Moje ulubione malowanko Popieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 14 Maja Share Napisano 14 Maja Biały mottling robiłeś z szablonu czy po prostu "freestajlowałeś" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 14 Maja Autor Share Napisano 14 Maja 49 minut temu, socjo1 napisał: Biały mottling robiłeś z szablonu czy po prostu "freestajlowałeś" ? Biały nie jest biały. To kolor jasny szary, jakiś zielonkawy i bazowy. Wszystko robiłem z ręki, do szablonów się zraziłem bo plamy wychodzą zbyt ostre i nie wygląda to naturalnie. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 19 Maja Autor Share Napisano 19 Maja Kalka za kalką. Zapomniałem jakie mędzące jest ich klejenie. Spód już na szczęście zrobiony. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek74 Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca Normalnie model że pięty lizać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi