chudyhunter Napisano 31 Lipca 2018 Share Napisano 31 Lipca 2018 Witam po raz kolejny Tak sobie dzisiaj siedzę, maluję śruby do HOODa i nagle dzwonek... paczka z Chin dotarła po 18 dniach od zamówienia Dawno nie cieszyłem się jak dziecko Ale do rzeczy. Model HMS Naiad 1940 Flyhawka w limitowanej edycji prezentuje się rewelacyjnie Jak dla mnie, to jakość i ilość detali powala na kolana. Cała masa dodatków takich jak blaszki, lufy, linki i nie wiem co jeszcze. Dodatkowo musialem jedynie dokupić drewniany poklad dedykowany do tego modelu. Jeśli chodzi o jakość pokładu firmy Shipyard Works, to według mnie jest rewelacyjna. Dodatkowo do pokładu dołączają łańcuch. Jeśli chodzi o instrukcje to również jest rewelacja, wszystko w kolorze. Tak prezentuje się całość. Okręt będzie osadzony na wodzie. Prawdopodobnie będzie również załoga, ale jeszcze to przemyśle Mam jeszcze dylemat odnośnie malowania. W instrukcji podane jest takie, jednak jakoś nie przypada mi do gustu Chyba jednak zdecyduje się na to malowanie. A wam które bardziej odpowiada? Dodatkowo w moim pudełku z przezentami znajdowało się jeszcze coś takiego, ale to na inny warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 31 Lipca 2018 Share Napisano 31 Lipca 2018 Fajny dodatek do Naiada Kamo wybierz takie jakie Ci w duszy gra.. Ale ten z bojowego wozu piechoty w służbie Sudanu Południowego jest zaj..sty!! Ja bym się nie zastanawiał. Będzie perełka w kolekcji! Te morskie to takie zgrane są.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syjek Napisano 31 Lipca 2018 Share Napisano 31 Lipca 2018 Malowanie z Profili jest błędne jeśli chodzi o kolory. Właściwe jest to zawarte w instrukcji do modelu. Więc tu za bardzo nie ma co wybierać, chyba że chcesz mieć model pomalowany w kolory sci-fi w Royal Navy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 31 Lipca 2018 Share Napisano 31 Lipca 2018 O to bardzo ciekawe co piszesz, sam autor tej interpretacji Alan Raven przyznal,ze jednak bylo szare. Jak sie porowna zdjecia to ani jedno ani drugie nie odpowiada ukladowi plam. Ciekaw jestem jak jest na prawde. Ja zrobilem go na szaro. Sent from my SM-G930F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Hehe, skoro sam Raven wycofał się z wniosków zilustrowanych w Ensign 2 znaczy, że niewiele można powiedzieć, poza tym, że był kamuflaż 3 lub 4 odcieniowy Po krótkiej analizie tego co piszą panowie na innych forumach, prawdopodobnie były to szare.. Mnie jednak podoba się ta interpretacja: https://modelshipwrights.kitmaker.net/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=235820&page=1 na PW też coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 A może jednak coś w tych kolorach jest. Zerknij na korwetę Gały http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=77&t=44606 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 1 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Ciekawe rzeczy piszecie i w sumie wiadomo, że nic nie wiadomo Pewne jest to, że występował w kamuflażu i tego będę się trzymał. W sumie gdy go kupowałem miałem zamiar wykonać go w kamuflażu jak na pudełku, ale gdy zacząłem oglądać realizacje tego modelu, jakoś strasznie mi on nie podchodziły. Zdecydowanie jakoś bardziej mi odpowiada w odcieniach szarości. Dzięki Hans za linki, przydadzą się bazylms w takich kolorach będzie Książę Walii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 1 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Ruszyłem z tematem. Części są idealnie dopasowane i nie mogę się na nie napatrzeć. Sam plastik jest jest dość ciekawy, bo bardzo przyjemny w dotyku i taki jakby gumowaty Na początek poszła szpachla na łączenie dna z burtami. Łączenie było niewielkie, ale i tak postanowiłem je zaszpachlować Patrzę w instrukcje, a tutaj ławka Musiałem ją złożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 A dali staruszka i gołębie? Serio to co to to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 1 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2018 A dali staruszka i gołębie? Serio to co to to? Haha, zamiast gołębi dali mewy A tak na poważnie to nie mam pojęcia co to ma być i gdzie je można dać Jest 6 sztuk. Może gdzieś na fotkach będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Te polery to są straszne kulfony, nie wiem czy to trafiony pomysł. Radziłbym również wymienić bomy na burtach, tez kulfony, ja tego nie zrobiłem i to był błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 2 Sierpnia 2018 Share Napisano 2 Sierpnia 2018 Piotras moze pokaż to swoje arcydzieło, zamiast bajać nam tu o żelaznym wilku To co Chudy, jednak full hull? Nie to żebym się nie zgadzał prawdziwa statka musi miec dno. Swoja drogą te polery rzeczywiście wydają się dorodne, jakie one maja wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2018 Może rzeczywiście są one trochę za duże hmmm... Gała podam ci wymiary jak wrócę z pracy. Nie zmienia to jednak faktu, że same w sobie bardzo fajnie wyglądają Jeśli naprawdę będą tak radzić w oczy, to wymienię je na plastik. Oczywiście że full hull, pominę już fakt że i tak dam go na wodę, ale przynajmniej poćwiczyę tyranie dna Według mnie robienie okrętu bez dna, to tak jakby robić figurki od pasa w górę, samoloty bez skrzydeł albo pojazdy do lini kół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 2 Sierpnia 2018 Share Napisano 2 Sierpnia 2018 To mam pokazywać "arcydzielo" czy sa jednak za duże. Zreszta, rubta co chceta. Sent from my SM-G930F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 2 Sierpnia 2018 Share Napisano 2 Sierpnia 2018 Piotras, to pokaż cużeś ulepił. Polery są za wysokie (z pomiarów na fotach a nie planach, zamiast 1/5-1/6 wysokości kadłuba do lini wodnej mają około 1/4). Jednak nie wymieniałbym ich. Rozważ raczej obniżenie tych podstaw pod nie.. W sumie to i tak straszne mikro bździny są, więc szacunek za to Flyhawk je dał osobno. Nie ma co się czepiać za bardzo bo przypomina mi to pewien rysunek satyryczny - w cyrku niedźwiadek jedzie na rowerku na linie i gra na skrzypcach. Na to typ na widowni - "Ale rzępoli! :(" Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 2 Sierpnia 2018 Share Napisano 2 Sierpnia 2018 (edytowane) Piotras poka poka, bajasz i bajasz o tej Najadzie swojej, więc mógłbyś ją pokazać z grzeczności, a że te polery są dorodne to raczej niezaprzeczalny fakt, nie mający związku z pierwszą częścią wypowiedzi. Pytanie tylko czy owa dorodność będzie rzucać się w oczy po dostawieniu na pokładzie całej reszty śmietnika, należałoby przeprowadzić eksperyment wizualny Edytowane 2 Sierpnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 2 Sierpnia 2018 Share Napisano 2 Sierpnia 2018 Dobra, ostatni raz naprawde, jezeli sa za wielkie a sa to bedziesz mial problem z relingami, wiem co mowie. Ja nie oceniam pracy kolegi tylko radze z doswiadczenia z tym modelem. Jak zawsze twoj cyrk twoje malpy, ze o doradcach nie wspomne. Aaaaa, doskonaly ruch z dnem, bez tego i solidnego wzmocnienia duza szansa na banana. Jak zrobie zdjecia to wstawie, zaden problem. Sent from my SM-G930F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2018 Myślę że z nich nie zrezygnuje. Bardziej myślę o tym by nawiercic otwory pod nie i dzięki temu je obniżyć. Zrobię dzisiaj przymiarki do relingów i jeśli zejda do 3/4 wysokości relingu to będzie dobrze. Piotras nie stresuj się, jak bedziesz chciał to wrzucisz fotki, z resztą z ciekawością sam zobaczę co i jak idzie Ci z robotą. Gała a żebyś wiedział, że zrobię eksperymenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 2 Sierpnia 2018 Share Napisano 2 Sierpnia 2018 . Jak zawsze twoj cyrk twoje malpy, ze o doradcach nie wspomne. A to jakaś głębsza refleksja ogólna czy to do konkretnych osób? Myślę że z nich nie zrezygnuje. Bardziej myślę o tym by nawiercic otwory pod nie i dzięki temu je obniżyć. Zrobię dzisiaj przymiarki do relingów i jeśli zejda do 3/4 wysokości relingu to będzie dobrze Gud Pojnt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pxxx Napisano 2 Sierpnia 2018 Share Napisano 2 Sierpnia 2018 Ło matko, ogólne ze mną włącznie. My radzimy chłop decyduje co uwzględnia co ignoruje. Sent from my SM-G930F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 2 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2018 Nie gryźć mi się tutaj, to jest kulturalny warsztat nie ma co się spierać o dziesiętne milimetra, rozumiem o centymetry, bo podobno one mają duże znaczenie w pewnych sprawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 2 Sierpnia 2018 Share Napisano 2 Sierpnia 2018 Zasiadam i paczam. Dawno dawno temu zlepiłem z Dido tyle, że z papieru. Polery sOM za wysokie to racja, ale mnie się wydaje ze powinieneś wyciąć plastikowOM podstawę i zastosować tylko element blaszany. I jeszcze zdjęciówka bliźniaczego okrENta Euryalus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 3 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2018 Eksperyment zakończony sukcesem Ściąłem plastyk na którym znajdował się poler, blaszke z polerami umieściłem bezpośrednio na pokładzie, przyłożyłem reling i gra gitara Polery sięgają praktycznie do 3/4 relingu. Jeśli jeszcze nawiercę otwory i wpuszcza delikatnie polery w poklad spokojnie zejdę do połowy wysokości relingów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 3 Sierpnia 2018 Share Napisano 3 Sierpnia 2018 Zuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Sierpnia 2018 Share Napisano 4 Sierpnia 2018 No a gdzie fotki na potwierdzenie tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi