xmald Napisano 7 Listopada 2018 Share Napisano 7 Listopada 2018 Właśnie dostałem przesyłkę z jeszcze ciepłym próbnym odlewem żywicznym nowego modelu Handley Page 0/400 w 48. Będzie on wydany niebawem przez Copper State Models przy współpracy z Melius Manu . Zestaw to prawie kilogram żywicy, blaszka PE, instrukcja i kalki. Będzie można go zamówić w opcji pre-order w Telford lub bezpośrednio u producenta - Melius Manu. Patrząc na to jak wyglądają elementy, które mam już u siebie można się spodziewać, prawdziewej bestii - rozpiętość skrzydeł to ponad 60 cm. Z przyczyn technicznych, producent pomyślał na szczęście o uzbrojeniu skrzydeł, zastrzałów i goleni podwozia drutem, co pozwoli uniknąć przykrych niespodzianek. Z wypiekami na twarzy zabieram się zatem do pracy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 7 Listopada 2018 Share Napisano 7 Listopada 2018 Piękna sprawa! Rzeczywiście kawał żywicy, ciekawe czy te fabryczne wzmocnienia dają radę, ja bym tam jeszcze kawał pręta władował na wszelki wypadek. No to powodzenia i szybkiego zakończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 7 Listopada 2018 Share Napisano 7 Listopada 2018 o!!!! To będzie model !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 8 Listopada 2018 Share Napisano 8 Listopada 2018 Jak można zablokować taki wątek, żeby się nie wyświetlał?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelpol Napisano 8 Listopada 2018 Share Napisano 8 Listopada 2018 No,to się będzie działo. Z ciekawością będę się przyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 8 Listopada 2018 Share Napisano 8 Listopada 2018 A kiedy przewidują datę wydanie bo na stronie nic nie napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 17 Listopada 2018 Autor Share Napisano 17 Listopada 2018 Data wydania planowana jest niebawem. Jak będę miał jakieś dokładne informację to napiszę. Pierwsze koty za płoty, malowanie drewna i płótna rozpoczęte - standardowa procedura - farby olejne i transparentny pomarańczowy oraz żółty. Staram się różnicować odrobinę elementy konstrukcji i sklejkę. Tak jak sobie na niego patrzę, to kawał bydlaka z niego będzie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 19 Listopada 2018 Share Napisano 19 Listopada 2018 będzie piękne bydle !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 19 Listopada 2018 Autor Share Napisano 19 Listopada 2018 Dzięki! Jedziemy dalej, większość drewna pomalowana. Teraz będę zabierał się za naciągi wewnątrz kadłuba i drobnicę. Nie mogłem się powstrzymać i zrobiłem fotkę z linijką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 19 Listopada 2018 Share Napisano 19 Listopada 2018 (edytowane) Długość 40, rozpiętość ponad 60... Pięknie. Edytowane 19 Listopada 2018 przez Mariucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 20 Listopada 2018 Share Napisano 20 Listopada 2018 Szybko idzie Kiedy zamykasz kadłub? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 29 Listopada 2018 Autor Share Napisano 29 Listopada 2018 Trochę do przodu porobiłem duperele i zacząłem sklejać do kupy kadłub... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Listopada 2018 Share Napisano 30 Listopada 2018 ale wielkie bydle !! bez tej linijki, chyba nikt nie zdawał by sobie sprawy z rozmiarów ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Listopada 2018 Share Napisano 30 Listopada 2018 Szykuje się kawał modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 1 Grudnia 2018 Share Napisano 1 Grudnia 2018 wnętrze bardzo stylowe, super odwzorowałeś drewnianą konstrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 6 Października 2019 Autor Share Napisano 6 Października 2019 Po przygodach z paroma innymi projektami zabrałem się za Krwawego Paralizatora (Bloody Paralyser - tłumaczenie równie eleganckie co Wirujący Seks) Zmontowałem elementy ogona i dolne skrzydła. Żeby PC 10 nie było tak mega nudne użyłem szablonów zaprojektowanych przez Jarka Rydzyńskiego. No dobra - to kawał modelu jest! Udało mi się ogarnąć mocowanie podwozia i gondoli silnikowych. Przyznam, że miałem obawy ale wydaje się, że dałem radę. Dodałem również nieco syfu. Coraz bardziej zaczyna przypominać samolot - co mnie niezmiernie cieszy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 6 Października 2019 Share Napisano 6 Października 2019 Fajnie wyglada, żywica szacun. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 19 Października 2019 Autor Share Napisano 19 Października 2019 Jadymy dalej... Naciągi części ogonowej zrobione - projektanci chyba zjadali istotne ilości grzybków podczas procesu projektowania... Nałożyłem również kalki i namalowałem rondle od masek dołączonych do zestawu. Kolejny czelendż przede mną - górny płat... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Października 2019 Share Napisano 19 Października 2019 25 minut temu, xmald napisał: projektanci chyba zjadali istotne ilości grzybków podczas procesu projektowania... Kolega chyba powtórzył ich wyczyn podczas wykonywania tej pajęczyny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Października 2019 Share Napisano 20 Października 2019 Ale pajęczyna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 Nie mogę powiedzieć, by podobał mi się ten samolot, ale Twój warsztat jak zwykle klasa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Października 2019 Share Napisano 24 Października 2019 Olinowany ogon wygląda MEGA!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 25 Października 2019 Share Napisano 25 Października 2019 A tak z ciekawości, to jak duży trzeba mieć dom na takie modele, bo zwykłe M4 to może być za małe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 2 Listopada 2019 Autor Share Napisano 2 Listopada 2019 Dzięki Panowie!!! Istotnie model do najmniejszych nie należy... HP dostał skrzydła i zacząłem też robić naciągi w komorze płatów. W końcu zaczyna to wyglądać jak samolot. Paskudny jak Krystyna P. ale samolot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Listopada 2019 Share Napisano 2 Listopada 2019 Jako dolnopłat wyglądał lepiej ,-)) Tak, czy inaczej piękna robota. A te szablony na "Plamy" imponujące. Ja by pewnie pociapkał olejami ,_))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi