mirage3 Napisano 13 Listopada 2019 Share Napisano 13 Listopada 2019 5 godzin temu, Psar77 napisał: oooo Panie ... to bym fikał z radości A info na scalematesach zobaczyłem dopiero co i myślałem, ze to nowinka Tak do pełnej radości to jeszcze AV-8A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 12 godzin temu, mirage3 napisał: Tak do pełnej radości to jeszcze AV-8A Pogrzebałem wczoraj w temacie i jest chyba spora szansa na AV-8A w zestawie. Przynajmniej tak by wynikało z dotychczasowych działań Kinetica. W poście z maja, w którym anonsowali GR.1 jest wzmianka w komentarzu: according to the last mold layout planning - Yes it will be a Gr1/Gr3 kit . A patrząc na model dwumiejscowego Harriera, który zawiera w pudelku opcje złożenia T2/T2A/T2N/T4/T4N i T8 :-D myślę, ze dodanie AV-8A to raczej nie problem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Listopada 2019 Autor Share Napisano 14 Listopada 2019 Taka mała ciekawostka, może nie nowość produktowa, ale cenowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 6 minut temu, Solo napisał: Taka mała ciekawostka, może nie nowość produktowa, ale cenowa... Na wszystkie modele Tamiya ceny skoczyły do góry w tym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 Skoro cena skoczyła na wszystko od Tamki, to nie jest to kwestia podniesienia cen przez Tamkę a raczej jakiś ruch MH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Listopada 2019 Autor Share Napisano 14 Listopada 2019 Ruch ciekawy, chyba z ok. 360 na 430... widać nie mogli ogonić się od zamówień. Ale to dobrze, mam dwa zestawy kupione kiedyś łącznie za 250 zł, to jeszcze na tym zarobię jak kiedyś sprzedam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 8 godzin temu, Psar77 napisał: Pogrzebałem wczoraj w temacie i jest chyba spora szansa na AV-8A w zestawie. Przynajmniej tak by wynikało z dotychczasowych działań Kinetica. W poście z maja, w którym anonsowali GR.1 jest wzmianka w komentarzu: according to the last mold layout planning - Yes it will be a Gr1/Gr3 kit . A patrząc na model dwumiejscowego Harriera, który zawiera w pudelku opcje złożenia T2/T2A/T2N/T4/T4N i T8 myślę, ze dodanie AV-8A to raczej nie problem No przeciez jest juz zapowiedziany. Podobno po chinskim nowym roku czyli luty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 A teraz sztuczka, MH ma żałosny kurs przeliczenia € (jakieś 3,75zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Listopada 2019 Autor Share Napisano 14 Listopada 2019 1 minutę temu, Tap-chan napisał: A teraz sztuczka, MH ma żałosny kurs przeliczenia € (jakieś 3,75zł) Ale cenę w euro jakąś chorą. Skoro niski kurs euro, to powinni mieć model tańszy niż konkurencja, a jest odwrotnie. Inna sprawa że TTD za 120 juro... mówili że nie będzie u nas drugiej Japonii, a tu proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 A przełączyłem na €, żeby nie musieć przeliczać za każdym razem. I nagle cena z 246zł skoczyła na ~€70 ING przelicza mi po 4,18zł. Takiego kosmosu nie ma nigdzie w europejskich sklepach chyba, Tamkowy F-14D kosztuje od €90 do €100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Listopada 2019 Autor Share Napisano 14 Listopada 2019 Na LuckyModel kosztuje 76 USD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 A przesyłka i ew. podatek z opłatą skarbową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Listopada 2019 Autor Share Napisano 14 Listopada 2019 Mówimy o cenie zestawu na tle innych państw - w MH jest horrendalnie drogo, bez względu na koszty transportu. Innymi słowy, Chińczyk może sobie kupićtaniego TTD z tanim transportem w Chinach, Polak może sobie za to kupić bardzo drogiego TTD z tanim transportem w MH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 Ja tam patrzę na to przez pryzmat miejsca gdzie jestem. Na modele kupione w UE nikt mi drugiego podatku nie narzuci. Już pisałem kiedyś, opłata skarbowa to tutaj €20, więc jeżeli zamówię coś z LM na przykład, to zamiast €69 najprawdopodobniej zapłacę około €130 z wysyłką. Dlatego biorę pod uwagę tylko kraje UE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 (edytowane) W Moje Hobby tak samo jak produkty Tamiya, zdrożała cała Hasegawa, więc albo to już jakaś akcja "mikołajkowa" MH :-), albo zapowiedź ogólnej podwyżki cen modeli z dalekiego wschodu w Polsce? Można zaobserwować pewną prawidłowość co do cen modeli w MH. Wszystkie pudełka oznaczone jako nowo zamówione do sklepu są w kosmicznych cenach np Zero A6M3, który był dostępny cały czas kosztuje 154zł, a nowo zamówiony do sklepu A6M5 już 182zł!!!! koszmar cenowy Ceny importu musiały nieźle podskoczyć, przynajmniej dla MH póki co. Edytowane 14 Listopada 2019 przez arhtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, Qz9 napisał: No przeciez jest juz zapowiedziany. Podobno po chinskim nowym roku czyli luty A skąd masz takie info? Bardzo by mnie ucieszyło gdyby to była prawda ... I czy mówimy o GR.1/3 Czy o AV-8A? Edytowane 14 Listopada 2019 przez Psar77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Listopada 2019 Autor Share Napisano 14 Listopada 2019 Godzinę temu, arhtus napisał: Ceny importu musiały nieźle podskoczyć, przynajmniej dla MH póki co. Patrzę na to ze spokojem. Jest w końcu eBay i darmowe dostawy z Chin. Niedawno kupiłem nową wersję Su-35 o ok. 26 zł droższej niż dostałem za starego Su-35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 42 minuty temu, Psar77 napisał: A skąd masz takie info? Bardzo by mnie ucieszyło gdyby to była prawda ... I czy mówimy o GR.1/3 Czy o AV-8A? GR.1 i AV-8A na pewno w tym samym pudełku. Ten człowiek od Kinetica gdzies to chlapnał z miesiąc temu w jakieks dyskusji fejsowej. W sumie to nic dziwnego jak popatrzysz na treningowego to tam sa 4 rózne wersje samolotu w pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 No wiem wiem - sam to napisałem No to jak luty to klawo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 15 Listopada 2019 Share Napisano 15 Listopada 2019 F-104G, rebox Kinetic of Hiszpanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 17 Listopada 2019 Share Napisano 17 Listopada 2019 Świetna wiadomość od Pilot Replicas: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 18 Listopada 2019 Share Napisano 18 Listopada 2019 Ktoś wie, czyje to wypraski? Naprawdę nowe czy przepak? https://www.martola.com.pl/pl307/produkty85575/mig_23_mf_bn_flogger_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellvis Napisano 18 Listopada 2019 Share Napisano 18 Listopada 2019 ESCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 18 Listopada 2019 Share Napisano 18 Listopada 2019 Przepak starego ESCI. Szkoda hajsu. Z MiGa-23 w 1:48 najlepszy wybór to Trumpeter. I jest stosunkowo łatwy do kupienia, zestawowe malowanie jest też polskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 18 Listopada 2019 Share Napisano 18 Listopada 2019 Mnie bardziej interesuje wersja uderzeniowa, przypuszczam, że Edek daje Trumpka, racja? https://www.martola.com.pl/pl307/produkty84581/mig_23bn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi