Mates Napisano 14 Maja 2019 Share Napisano 14 Maja 2019 Ja nawet nie mam zamiaru kupować, ale jak ktos chce robić Zeusa, to ma fajny zestaw wszystko w jednym. Chyba tam sa jakieś linie, ale kiepsko widać na foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Maja 2019 Autor Share Napisano 15 Maja 2019 Zdaje się że parę osób było zainteresowanych F-117 Tamki, który właśnie pojawił się w sklepie po wznowieniu: https://www.mojehobby.pl/products/Lockheed-F117A-Nighthawk.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 15 Maja 2019 Share Napisano 15 Maja 2019 Harrier GR.1 Kinetic i najprawdopodobniej P-38 Lightning Tamki w opracowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Maja 2019 Autor Share Napisano 28 Maja 2019 Niby drobiazg, ale przydatny: jest wreszcie żywiczny fotel K-36D-3.5, do m.in. Su-35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 28 Maja 2019 Share Napisano 28 Maja 2019 https://www.mojehobby.pl/products/F-A-18E-Superbug.html Superrobak dostępny. Eduard szaleje z cenami, zestaw zawiera bieda dodatki, a kosztuje krocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Maja 2019 Autor Share Napisano 28 Maja 2019 Ten model, patrząc na niego od strony ceny, to jakaś totalna aberracja. Wsadzili do pudła tanią wersję F/A-18E Hasegawy, która kosztuje w Polsce jakieś 160, do tego to jest wersja z wczesnymi wersjami ECSów, bo Super Hornety z nowszymi ECS są raczej trudnodostępne i kosztują dwa razy tyle. Do tego dorzucili koła i fotelik i myślą że ludzie się na to rzucą. No życzę sukcesów. Swoją drogą to ja o mały włos nie sprzedałem mojego F/A-18E z tymi późniejszymi ECSami, bo miałem zamiar za niego kupić sobie zestaw Edka. Zrobiłbym chyba najgorszy interes w moim życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 28 Maja 2019 Share Napisano 28 Maja 2019 E tam, dokupisz dysze, żywiczny kokpit, komory podwozia, jakieś uzbrojenie i jest cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Maja 2019 Autor Share Napisano 28 Maja 2019 (edytowane) To to jużdokupiłem kilka lat temu, poza wnękami podwozia, bo ich nikt nie robi do F/A-18. Edytowane 28 Maja 2019 przez Solo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 28 Maja 2019 Share Napisano 28 Maja 2019 Wheel Bay F/A-18E-F Napewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Maja 2019 Autor Share Napisano 28 Maja 2019 Skleroza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Maja 2019 Autor Share Napisano 29 Maja 2019 Najbardziej żenujący serial modelarski trwa dalej. Kilka nowych zdjęć Tomcata AMK. Zdaje się że nic nie zmienili w porównaniu do tego co pokazywali w zeszłym roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 29 Maja 2019 Share Napisano 29 Maja 2019 2 godziny temu, Solo napisał: Najbardziej żenujący serial modelarski trwa dalej. Kilka nowych zdjęć Tomcata AMK W międzyczasie pojawiła się Tamiya, a GWH na ten rok zapowiedziało swojego kocura. I jestem gotów postawić diamenty przeciw orzechom, że pojawi się prędzej niż mityczny AMK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 Kinetic, F-104G 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 I też "J" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 31 Maja 2019 Share Napisano 31 Maja 2019 F-104 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 1 Czerwca 2019 Share Napisano 1 Czerwca 2019 Dunskie i greckie oznaczenia mogliby dac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2019 (edytowane) W dniu 30.04.2019 o 18:11, Solo napisał: Wszyscy ostatnio wydają Tomcaty w 48, to i HB wydaje swojego. Co prawda nie zupełnie nowy, ale wersja interesująca. Ciekawe czy zrobią irańskie uzbrojenie, którego chyba nikt dokładnie nie widział z bliska. No i coś tam HB włożył, czego nie rozpoznaję. Phoenix to na pewno nie jest. Ktoś wie co to za pocisk? Edit: A jednak Hawki chyba... Edytowane 4 Czerwca 2019 przez Solo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 4 Czerwca 2019 Share Napisano 4 Czerwca 2019 MIM-23 Hawk. Próbowali czymś zastąpić AIM-54. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Czerwca 2019 Share Napisano 6 Czerwca 2019 Na FB Answer potwierdził, że Sokół będzie za ok 160zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 6 Czerwca 2019 Share Napisano 6 Czerwca 2019 14 godzin temu, karambolis8 napisał: Na FB Answer potwierdził, że Sokół będzie za ok 160zł Hmm... Dużo czy mało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 6 Czerwca 2019 Share Napisano 6 Czerwca 2019 Wystarczająco, żeby narzekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 7 Czerwca 2019 Share Napisano 7 Czerwca 2019 Od tylu lat patrzę z boku jak są premiery modeli, jak jest dużo gadania kto ile czego nakupi, ile wersji sklei, a później wychodzi jak zawsze. Mi się wydaje, że cena jest Ok, ale to jest rynek Polski i on żyje swoim życiem. Zobaczcie ceny plemnika SM-2 od Broplanu w 1/72. Tam nikt się ceną nie przejmuje. A do tego najczęściej u modelarza kończy się przygoda na zakupie, bo sklejenie tego jest dla hardcorowców. W Sokole wizualnie wypraski modelu wyglądają rewelacyjnie. Śmigłowiec mało znany poza Polską , ale jakością wykonania wyprasek może pokusić o kupienie takiego nieznanego typu . Zobaczcie jak to wyszło z zajefajnie opracowanymi modelami Puszczyka, czy Mi-2. Puszczyk może furory na zagranicznym rynku nie zrobił, bo go nie za bardzo znają, ale za to latającego plemnika na całym świecie znają. Jeżeli by mieli niezły zbyt, to by wypuścili do sprzedaży kolejną wersję PZL Kanie ( która podobno jest opracowana i nawet wypraski są gotowe do sprzedaży i cisza??) Mają być dołożone fototrawionki i podobno maski do malowania? Tylko na tym etapie nie wiem, czy te fabryczne elementy fototrawione , które pewnie podrażają produkt będą na tyle kompletne, aby nie dokupywać innych fototrawionek od innych producentów. Bo najczęściej w dokupywanych blachach oprócz nowych części, poszczególne elementy pokrywają się z tym co daje producent modelu. Jakby takie multimedialne zestawy tak dobrze się sprzedawały, to by np. Eduard nie wypuszczał serii Weekend edition lub overtresów? Chyba największy zbyt mają na wypraskach. Nie wiem czy Answer idzie w dobrą stronę z tymi dodatkami. Chociaż ostatnio IBG pokazał, że można w miarę tanio w stosunku do konkurencji wydać porządnie opracowany model z dodatkami Życzę Answerowi mega zbytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 7 Czerwca 2019 Share Napisano 7 Czerwca 2019 Jeśli będzie to jakość, powiedzmy, eduardowego MiGa-21, to cena jest ok. Oczywiście kupię jeden zestaw "na próbę", choć "pocięcie" modelu trochę mnie niepokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2019 Ponoć AMK produkuje już zestawy F-14D i pierwsze egzemplarze są w drodze do recenzentów, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 19 Czerwca 2019 Share Napisano 19 Czerwca 2019 @Solo słowo już to nadużycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi