barszczo Napisano 6 Stycznia 2019 Share Napisano 6 Stycznia 2019 Takie tam zeszłoroczne dożynki, Edkowy Tropikalny Emil w edycji ProfiPack z własnym malowaniem: 1.JG27, El Gazala Libia 1941. Wykorzystałem do zrobienia zdjęć odrobinę możliwego dziennego światła choć brakło go pod koniec sesji. Model prosto z pudełka, składanie bezproblemowe, błędy znane wszystkim ale dla mnie to jednak najlepszy Emil na rynku. Malowany standardowo farbami Tamiya i Gunze H i C, brudy AK i MiG. W kwestii warsztatowej ubiegły rok to totalna porażka, kompletny brak weny i permanentny brak czasu. Może ten będzie lepszy. Miłego oglądania jak zwykle życzę . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Stycznia 2019 Share Napisano 6 Stycznia 2019 Fajniutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 6 Stycznia 2019 Share Napisano 6 Stycznia 2019 Ładnie wyszedł. Styrany tak w sam raz . Przynajmniej nie jest uwalony jak wielbłąd po kąpieli błotnej.Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 6 Stycznia 2019 Share Napisano 6 Stycznia 2019 Bardzo ladny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 6 Stycznia 2019 Share Napisano 6 Stycznia 2019 Wybrałeś najbrzydsze malowanie , kalki z kagero . ?. Trochę razi fakt że biały kolor jet inny na 6 ,inny na krzyżu , i jeszcze inny na pasie . Brakuje białej farby na oponach. Reszta wygląda ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 6 Stycznia 2019 Share Napisano 6 Stycznia 2019 No dosłownie cudo Messerek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 6 Stycznia 2019 Share Napisano 6 Stycznia 2019 Uwielbiam Twoje prace. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2019 Dzięki Panowie za dobre słowo. Cieszę się że się podoba . 4 godziny temu, Marek K napisał: Wybrałeś najbrzydsze malowanie , kalki z kagero . ?. Trochę razi fakt że biały kolor jet inny na 6 ,inny na krzyżu , i jeszcze inny na pasie . Brakuje białej farby na oponach. Reszta wygląda ok. Czy najbrzydsze? Mnie się podoba, takiego pustynnego Emila w mundurku z Friedrichów i Gustawów mi brakowało. Kalki nie z Kagero, stary Techmod. Biały kolor w szóstce jest inny bo miał być inny. Żadne ze znanych mi zdjęć białej szóstki nie pokazuje jednoznacznie że na oponach była biała farba dlatego w modelu jej nie uwzględniłem. Pozdrowienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 6 Stycznia 2019 Share Napisano 6 Stycznia 2019 Samoloty w JG27 latające w afryce miały biała farbę na oponach. https://www.asisbiz.com/il2/Bf-109E/JG27.I-MTO/pages/Messerschmitt-Bf-109E7Trop-1.JG27-White-6-Peter-Werfft-El-Gazala-Libya-1941-01.html http://www.shop.kagero.pl/en/jagdwaffe-over-africa.html Nie czepiam się , ale podaję fakt ktory jest często pomijany przez modelarzy. Może komuś się przyda. Co do białych liter , to wiem że trudno o taki sam odcień przy kalkach i malowaniu . Faktycznie taki mundurek nie jest częstym gościem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 8 Stycznia 2019 Share Napisano 8 Stycznia 2019 W dniu 6.01.2019 o 22:13, Marek K napisał: Samoloty w JG27 latające w afryce miały biała farbę na oponach. To nie była biała farba, tylko specjalne wzmocnione opony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 8 Stycznia 2019 Share Napisano 8 Stycznia 2019 Świetny model:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 9 Stycznia 2019 Share Napisano 9 Stycznia 2019 Bardzo mi się podoba i chyba przyśpieszę z zakupem Emila z tropików. Miło popatrzeć na świetną replikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Stycznia 2019 Share Napisano 9 Stycznia 2019 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 9 Stycznia 2019 Share Napisano 9 Stycznia 2019 Dobrze by było poprawić byka w tytule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2019 (edytowane) O fak...tycznie . Już poprawione. Edytowane 9 Stycznia 2019 przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi